House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer teszt

Utcai zenész

2017. június 14., szerda, 09:25

Marley audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth Marley hangfal Marley hangrendszer Bluetooth hangfal Bluetooth hangrendszer hangfal teszt hangrendszer teszt House of Marley Bluetooth hangfal teszt Bluetooth hangrendszer teszt

A House of Marley Chant BT olyan eszköz, ami ártatlansággal képes aránylag széles vásárlói réteget hódítani. Kicsi, praktikus, mégis nagyot szól, ugyanakkor jól néz ki, és nem túl drága. Mi kell még?

Kivitel

A House of Marley Chant BT egyedi külseje sokaknak önmagában felüdülés lesz. Míg a legtöbb ultrakompakt hangrendszeren érezhető a tömeggyártási feltételeknek való megfelelés, addig ez a különös kis henger szakít a hagyományossal, és másnak akar tűnni, mint ami valójában. Elsőre nehéz eldönteni, hogy ütős hangszerre, vagy turista bögrére akar inkább hasonlítani, maradjunk annyiban, hogy beindítja a fantáziát.

Függőlegesen felfelé néző, bambusz gyűrűbe ágyazott hangszórója a tetejébe került, enyhén homorú, masszív műanyag rács mögé. Oldalán durva szöveg halad körbe, melynek szegélyein stílusos varratok találhatók. Méretét tekintve nem nagyobb egy teásbögrénél, a külsejét fedő ún. kabátnak köszönhetően pedig nem csusszan ki tenyerünkből. Amúgy sem nehéz megtartani, mivel aránylag csekély a tömege. Talpán csúszásgátló gumi található, amely többek közt azt is megakadályozza, hogy az intenzív basszusoktól önálló életre kelve elinduljon íróasztalunk sarkáról.

House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer

Elsőre fejünket vakarva nézegettük a padlólemez fölött, köralakban húzódó nyílásokat, melyek - ahogy az a specifikációból kiderül - egy ún. passzív basszus radiátornak adnak otthont. A felfelé néző, 5 cm átmérőjű hangszórót 5 W teljesítményű erősítő hajt, hangkeltő felületét pedig megtámogatják a lent lévő, azonos nagyságú membrán által hozzáadott basszusok.

House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer

Végül, de nem utolsósorban említést érdemel a farmer hatású szövet szélén lévő kis fül, amelyen kis karabiner lóg. Így rengeteg szituációban le sem kell tenni a hangrendszert, tetszés szerint fel is akaszthatjuk valahova. Ha elered az eső, nem kell hímestojásként bánni vele, IPX4 minősítést kapott, amely által a fröccsenő vízzel képes felvenni a küzdelmet, de azért folyó víz alá ne tartsuk! Mindez kb. 17 000 forintért vásárolható meg, ami a vetélytársakat figyelembe véve ésszerűnek mondható.

House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer

Használat közben

A Chant BT kezelése épp olyan, mint bármely más Bluetooth hangrendszeré. A rajta lévő gombok funkciója magától értetődő, visszajelzései egyértelműek és határozottak. Különösen ki- és bekapcsolás során, ekkor képes bárkit megijeszteni váratlanul hangos, vékony üdvözlő effektusával. Utóbbitól eltekintve semmi zavaróval nem találkoztunk, örültünk a Jack csatlakozó meglétének is, amelynek köszönhetően régi, Bluetooth-képtelen komponenseket is hangosabbá tehet a Chant.

House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer

Hatóköre nagyon jónak mondható, irodai környezetben 12 méterről is stabilan fogta a telefonunkról közvetített jelet. A beépített, 2000 mAh kapacitású akkumulátor a specifikáció alapján egy feltöltéssel kb. 8 órányi üzemidőt ígér. Nekünk iroda takarítás, majd kültéri tollaslabdázás összeadódásával 6 óra után vált pirossá a billentyűzet közepén lévő LED, jelezve, hogy áramra szomjazik. Ez elfogadhatónak számít, figyelembe véve, hogy tesztünk során nem (csak) kis hangerőn szólt a Chant BT.

House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer

Hangminőség

Szokatlanul tiszta és nyílt hangon szólalt meg. Homályosabb, tompább részletekre számítottunk, ahhoz képest a Marley szépen felcsendült, kiélezett, bátor énekhangokkal és határozott, jól kivehető gitárpendítésekkel. Ebben a méretben (és árkategóriában) nagyon kevés vezeték nélküli hangrendszert hallottunk (ha volt olyan egyáltalán), ami ilyen testességet produkált. És bármilyen meglepő, főleg vokált ill. hangszereket tartalmazó felvételekhez lehet jó partner a Chant.

House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer

Akusztikai előnyei közé tartozik a vártnál lényegesen jobb terhelhetősége, magasabb hangereje is. Telefonunk csúszkáját 50 %-ig emelve olyannyira meglódult, hogy irodánkban már egymást kellett túlkiabálnunk. Ráadásul szinte követelte a nagyobb hangerőt, leginkább 30-40 % terhelésen érezte jól magát, jobban mondva itt jött ki sok részlet a legarányosabb, legtisztább módon. Kicsit tovább merészkedve elérkeztünk a pici hangszórók korlátaihoz, ami alatt értjük az intenzív basszusok során keletkező, kicsit zavaró membránzajt. Talán egyedül a basszusok terén volt szerénykedő természetű a Chant, de kompakt méretét elnézve ez érthető is, ettől függetlenül nem érdemes alábecsülni.

House of Marley Chant BT EM-JA008 Bluetooth hangrendszer

Végszó

A House of Marley Chant BT olyan termék, ami szinte biztosan megmosolyogtatja a körülötte lévő embereket, megjelenése és hangja miatt is. Használata pofonegyszerű, hangjához és kiviteléhez mérten az ára is korrekt. Nem a legapróbb Bluetooth hangrendszer, amit eddig teszteltünk, viszont különc megjelenése felüdülésként hatott, és viszonylag nagy terhelésen is egész jól állta a sarat, ezért megérdemli, hogy Ajánlott Vétel legyen.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.