Harman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszer teszt

Az elegáns útitárs

2018. május 8., kedd, 15:55

Harman Kardon HK audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth hordozható hangrendszer Bluetooth hangfal Bluetooth hangrendszer mobil hangfal hangfal teszt hangszóró teszt hangrendszer teszt Harman Kardon hangfal

Vezeték nélküli hordozható hangszóróból manapság nincs hiány a piacon. Minden gyártó igyekszik saját képére formálni a termékeit, több funkcióval és jobb megoldásokkal ellátni. Nem kivétel e tekintetben a Harman Kardon sem, akik új csemegével készültek a gyakran utazóknak.

Harman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszerHarman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszer

A külcsín is számít

Letisztult elegancia jellemzi a Harman Kardon Traveler hangsugárzót, anyagát illetően alumínium borítású, a tetején és az alján bőrborítással, és gyémánt vágású éllel. Ebből kifolyólag érdemes megjegyezni, hogy méretéhez képest meglepően nehéz, persze a nagyobb súly a minőségibb anyagot is feltételezi. Ahogy azt neve is mutatja, arra tervezték, hogy kényelmesen szállítható legyen, tehát kompakt kialakítás jellemzi, méretét tekintve akkora, mint egy pénztárca, így akár egy női táskában is kényelmesen elfér. A dobozban mellékeltek hozzá egy kis szütyőt, hogy szállítás közben véletlenül se sérüljön. A Traveler három színben kapható: feketében, ezüstben és kékben.

Harman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszer

Valami plusz

A gyártóknál manapság az a törekvés látszik érvényesülni, hogy termékeiket több funkcióval is ellássák azon kívül, hogy zenéljen. A Traveler esetében ez a funkció egy beépített akkubank formájában nyilvánul meg. Ez a plusz szerintünk nagyon találó és kreatív megoldás, hiszen ha már amúgy is elrakunk a táskánkba egy hordozható hangrendszert, akkor minek cipeljünk még magunkkal egy akkubankot is, hogy a folytonos használat közben merülő telefonunkat életben tartsuk, hogyha a kettő egy szerkezetben is elérhető? És tudjuk: a célközönség jelen esetben a sokat utazók tábora. A beépített lítium-polimer akkumulátor egy kb. 4 órás feltöltéssel hozzávetőleg 10 órányi zenehallgatást tesz lehetővé, ami persze az akkubank használatától függően változhat.

Használat közben

Magunkkal vittük a terméket az egyik nyaralásunkra, ahol aztán hasznát is vettük. Az apartmanunkban volt egy televízió, amin filmeket néztünk, a jobb hangminőséget pedig a Harman Kardon gyártmányával oldottuk meg olyan formán, hogy a tévét egy HDMI kábellel összekötöttük a laptoppal, a hangszórót pedig ugyancsak kábellel a laptophoz csatlakoztattuk. Mondanunk sem kell: sokkal jobb élmény volt, mintha a tévét hallgattuk volna.

Harman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszer

A készülék tetején található a bekapcsológomb, mellette a Bluetooth és a hívás gomb - hiszen konferenciahívásokra is alkalmas a szerkezet, de erről majd később - és a hangerő szabályzó gombok. Amikor bekapcsoljuk a hangszórót, egy pityegést hallat. Viszonylag gyorsan megtalálta a telefonunk a Travelert, és ezt követően gyorsan párosítottuk őket. Egy kivételt leszámítva: amikor egy másik telefonnal szerettük volna párosítani az eszközt, azonban az előzőről még nem csatlakoztattuk le, akkor a másik telefon nem is találta a kiválasztható eszközök között, szóval az ilyen félreértések elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy használat után érdemes bontani a kapcsolatot. Ugyanis - ami persze sokszor pozitívum - a hangszóró minden esetben emlékezett a vele párosított telefonra, így nem kellett újra és újra kikeresni a Bluetooth listából, hogyha elindítottuk a zenét, akkor automatikusan azon szólalt meg, nem pedig a telefon hangszóróján.

Harman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszer

És ha már utazó: a Traveler konferenciahívásokhoz is használható, kettős mikrofonos rendszer található benne, amely gondoskodik arról, hogy hívásunk során tisztán értsük és halljuk a másik felet, köszönhetően a visszhang- és zajcsökkentett rendszernek. Természetesen ezt a funkcióját is kipróbáltuk, a másik fél minimális visszhangot persze hallott, de kényelmesen ülve, anélkül, hogy szorosan közel kellett volna hajolni a készülékhez, vagy kiabálni, érthető volt mindvégig a másik, és ő is ugyanolyan jól hallott minket, abszolút zavartalanul tudtunk beszélgetni. Nem szakadozott, és csak minimális recsegés, tompaság volt észlelhető.

Harman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszer

Hangminőség

Hangerő terén a Harman Kardon Traveler nem panaszkodhat, a kis szerkezet nagyot tud szólni, sajnálatos viszont, hogy túl nagy hangerőn erősen torzított, és túllelkesült dinamikája miatt fárasztóvá tudott válni. Mindazonáltal ami kifért a benne rejtőző, 2 x 5 W teljesítményű erősítővel meghajtott, 36 mm-es hangszórókból, az kamatostul ki is jött. A basszust és a hangszereket ellenben szépen kiemeli, és némi ütemet is képes produkálni, közepes hangerőn leginkább dinamikus a hangzása, persze ilyen mérettől nem szabad mellkas döngető erőt várni. A Bluetooth sajnos ebben az esetben is rontja a hangminőséget, kábel használatával sokkal több részlet megszólaltatására képes a Traveler. Be tudja tölteni a teret, és mint ahogy már említettük, filmnézések alkalmával is bizonyított, mert tudott elég hangos és dinamikus lenni ahhoz, hogy a film érthető és élvezhető legyen, már a körülményekhez mérten.

Harman Kardon Traveler Bluetooth hangrendszer

Záró gondolatok

A Harman Kardon Traveler jó választás azoknak, akik sokat utaznak, különösen, hogyha az akkubankot és a konferenciahívásokat vesszük számításba. Külleme elegáns és masszív, mégsem hivalkodó, bármelyik íróasztalon szépen megállná a helyét. Könnyen használható, kicsi, és praktikus, nagyszerű lehetőség, amikor egy kisebb hangrendszerből szeretnénk nagyobb hangot nyerni. És ahogy említettük, az extráknak köszönhetően már nemcsak egy hangszóróként funkcionálhat.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.