Audio Solutions Overture MK3 hangfalak - az új generáció

2020. július 22., szerda, 10:05

Audio Solutions audio hifi hangfal hangszóró hifi hangfal Audio Solutions hangfal

A litván high end hangsugárzó gyártó újabb felvonásban küldi csatamezőre, jobban mondva hifi kereskedésekbe megfizethető termékcsaládját. Idén nyáron két állódobozról (O304F és O305F) hullott le a lepel, de hamarosan további modellek várhatóak.

Az O3 nem csupán kozmetikai frissítésekben, hanem komplett újratervezésben részesült hangsugárzó család. Módosítottak a dobozon, hangszórókon és a keresztváltó kivitelén.

Audio Solutions Overture O304F hangfal hátlap

A doboz a korábbi "ön-záró" helyett immár "doboz a dobozban" koncepcióra épül, ilyen jellegű kamrával készülnek a nemzetközi díjakat bezsebelő Virtuoso hangfalak is. A gyártó a rugalmasabb megmunkálhatóság és a technológiában rejlő potenciál miatt döntött így. A két egymásba épített (belül kisebb, kívül nagyobb tömegű) doboz között poliuretán rétegre bízták a csillapítás feladatát. A belső doboz a strukturális támaszték funkcióját tölti be, ugyanakkor az állóhullámok energiáját úgy adja át a külső rétegeknek, hogy közben a rezgések nem tárolódnak el benne. A közbeeső, tizedmilliméter vastagságú poliuretán anyag feladata, hogy az energia hővé alakításában, hanem a külső, nagyobb tömegű doboz mozgásának megállításában is segédkezik. A gyártó ezt az alábbi hasonlattal segít illusztrálni: tessék elképzelni egy hintát, amelyet hirtelen puha párnával állítanak meg.

Audio Solutions Overture O304F hangfal hangszóró

Az Overture MK3 hangszórókészlete is jelentősen megváltozott. A Figaro sikeréből tanulva ahhoz hasonló anyagokat alkalmaztak itt is. Jobb hangzást nyújtanak az ER kónuszok, de a mágnes, pille és lengőtekercs is jobb, terhelhetőbb lett az elődhöz képest. A magas frekvenciákat ugyancsak átgondolt selyem dóm szólaltatja meg, a mini-kürt hullámvezetőt pedig kicsit kiszélesítették és mélyítették, így az időzítés is javult.

Audio Solutions Overture O305F hangfal magassugárzó

Az Overture MK3 álló hangfalak tüskés talpakkal készülnek, melyek alá a padló védelme érdekében gyárilag mellékelt alátét is helyezhető. A csatlakozókat is kicserélték, hogy alkalmasabbak legyenek a high end gyártók által készített, masszív, nehéz kábelek fogadására és rögzítésére. Az O304F és O305F hangdobozok fényes fekete, valamint fehér színben készülnek, 20 % felárért wenge, mahagóni, és tölgy külsővel is rendelhetőek.

Audio Solutions Overture O304F hangfal

És ami az árakat illeti:

Audio Solutions Overture O304F: 1 250 000 Ft/pár
Audio Solutions Overture O305F: 1 500 000 Ft/pár

Az Audio Solutions Overture O304F és Overture O305F hangsugárzók meghallgatása, vásárlása már lehetséges Magyarországon is. Előzetes egyeztetést követően a Stream Audio szaküzletben, illetve a honlapjukon részletes specifikáció is található.

streamaudio.hu

audiosolutions.lt

Audio Solutions Overture O304F hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.