Audio Solutions Overture MK3 hangfalak - az új generáció

2020. július 22., szerda, 10:05

Audio Solutions audio hifi hangfal hangszóró hifi hangfal Audio Solutions hangfal

A litván high end hangsugárzó gyártó újabb felvonásban küldi csatamezőre, jobban mondva hifi kereskedésekbe megfizethető termékcsaládját. Idén nyáron két állódobozról (O304F és O305F) hullott le a lepel, de hamarosan további modellek várhatóak.

Audio Solutions Overture O304F hangfalAudio Solutions Overture O304F hangfalAudio Solutions Overture O304F hangfalAudio Solutions Overture O304F hangfal hátlapAudio Solutions Overture O304F hangfal hangszóróAudio Solutions Overture O305F hangfal magassugárzó

Az O3 nem csupán kozmetikai frissítésekben, hanem komplett újratervezésben részesült hangsugárzó család. Módosítottak a dobozon, hangszórókon és a keresztváltó kivitelén.

Audio Solutions Overture O304F hangfal hátlap

A doboz a korábbi "ön-záró" helyett immár "doboz a dobozban" koncepcióra épül, ilyen jellegű kamrával készülnek a nemzetközi díjakat bezsebelő Virtuoso hangfalak is. A gyártó a rugalmasabb megmunkálhatóság és a technológiában rejlő potenciál miatt döntött így. A két egymásba épített (belül kisebb, kívül nagyobb tömegű) doboz között poliuretán rétegre bízták a csillapítás feladatát. A belső doboz a strukturális támaszték funkcióját tölti be, ugyanakkor az állóhullámok energiáját úgy adja át a külső rétegeknek, hogy közben a rezgések nem tárolódnak el benne. A közbeeső, tizedmilliméter vastagságú poliuretán anyag feladata, hogy az energia hővé alakításában, hanem a külső, nagyobb tömegű doboz mozgásának megállításában is segédkezik. A gyártó ezt az alábbi hasonlattal segít illusztrálni: tessék elképzelni egy hintát, amelyet hirtelen puha párnával állítanak meg.

Audio Solutions Overture O304F hangfal hangszóró

Az Overture MK3 hangszórókészlete is jelentősen megváltozott. A Figaro sikeréből tanulva ahhoz hasonló anyagokat alkalmaztak itt is. Jobb hangzást nyújtanak az ER kónuszok, de a mágnes, pille és lengőtekercs is jobb, terhelhetőbb lett az elődhöz képest. A magas frekvenciákat ugyancsak átgondolt selyem dóm szólaltatja meg, a mini-kürt hullámvezetőt pedig kicsit kiszélesítették és mélyítették, így az időzítés is javult.

Audio Solutions Overture O305F hangfal magassugárzó

Az Overture MK3 álló hangfalak tüskés talpakkal készülnek, melyek alá a padló védelme érdekében gyárilag mellékelt alátét is helyezhető. A csatlakozókat is kicserélték, hogy alkalmasabbak legyenek a high end gyártók által készített, masszív, nehéz kábelek fogadására és rögzítésére. Az O304F és O305F hangdobozok fényes fekete, valamint fehér színben készülnek, 20 % felárért wenge, mahagóni, és tölgy külsővel is rendelhetőek.

Audio Solutions Overture O304F hangfal

És ami az árakat illeti:

Audio Solutions Overture O304F: 1 250 000 Ft/pár
Audio Solutions Overture O305F: 1 500 000 Ft/pár

Az Audio Solutions Overture O304F és Overture O305F hangsugárzók meghallgatása, vásárlása már lehetséges Magyarországon is. Előzetes egyeztetést követően a Stream Audio szaküzletben, illetve a honlapjukon részletes specifikáció is található.

streamaudio.hu

audiosolutions.lt

Audio Solutions Overture O304F hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.