Sennheiser CX Plus True Wireless aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

2022. január 5., szerda, 22:15

Sennheiser audio hifi fülhallgató TWS Bluetooth fülhallgató TWS fülhallgató Sennheiser fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Sennheiser fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt Sennheiser Bluetooth fülhallgató

A Sennheiser állig felfegyverzett TWS fülhallgatója nem tartozik a legmegfizethetőbbek közé, de hangminőség, komfort és szolgáltatások tekintetében kifejezetten kellemes középútnak, felhasználóbarát mindenesnek számít. Még azok is könnyen megkedvelhetik, akik korábban szkeptikusak voltak a vezeték nélküli szabadságérzetet illetően.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóSennheiser CX Plus True Wireless AppSennheiser CX Plus True Wireless App

Általános jellemzés

A teljesen vezeték nélküli fülhallgatók tudása évek óta folyamatosan csiszolódik. E folyamat jól érzékelhető a témában specialista Sennheiser erős középkategóriás (kb. 57 000 Ft) termékén, amely már túllépett néhány generáción. A Sennheiser CX Plus True Wireless fő célja, hogy kellemes mindenes társ legyen a mindennapok során.

Szolgáltatásai között szerepel az aktív zajkioltás, hangáteresztő mód (transparent hearing), IPX4 cseppállósági tanúsítvány, továbbá a jónak számító, 24 órás akkumulátoros üzemidő (töltőtok használatával). Nem kevésbé fontos, hogy a fülesben TrueResponse hangszóró szólaltatja meg a frekvenciákat, ami a belépőszintű fülesekhez képest részletesebb hangzást eredményez (bővebben a Hangminőség c. bekezdésben).

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem

A dobozban a tokon és a pár fülhallgatón kívül szilikonos fülillesztékek találhatók 4 méretben és egy USB-C kábel a töltéshez.

A Sennheiser CX Plus True Wireless első látásra is átgondolt és minimalista benyomást kelt. A fülhallgatókat rejtő, letisztult dizájnnal rendelkező töltőtok viszonylag kicsi. Szűk nadrágzseben jobban átüt, mint a laposabb tokok, de bármelyik kabátzsebbe probléma nélkül becsúsztatható. Az összkép igényességet sugall, ahogy azt a gyártótól elvárható. Plusz pont jár azért, hogy a tokfedél belső részére egy kis filcdarabot tettek, ami csillapítja és halkítja a lecsukódó tető ütődését.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató tartozékok

Használat közben

A CX Plus-hoz is letölthettük a Sennheiser saját fejlesztésű, Smart Control App nevű alkalmazását. Telepítés után, amennyiben már kapcsolódtunk a telefonhoz, az applikáció azonnal felismerte a fülest és csatlakozott hozzá. Az elérhető funkciókhoz (zenei navigáció, híváskezelés, jelszint vezérlés, ANC mód) tartozó, értintésalapú parancsok bizonyos mértékig személyre szabhatók.

Sennheiser CX Plus True Wireless App

Az alkalmazáson keresztül szoftverfrissítést is letölthettünk. A hangszínt háromsávos EQ-val, a nekünk tetsző mértékűre állíthattuk be, böngészhettünk egyedi profilok közül, de azon is módosíthattunk, hogy a fülhallgató mennyi inaktivitási idő után kapcsoljon ki automatikusan (akkor is, ha nem került vissza a tokjába).

Sennheiser CX Plus True Wireless App

A fülhallgatók nagyon könnyűek és kényelmesek. Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően jól a fülbe simultak, egyáltalán nem keltettek nyomó érzést és viszonylag stabilan a helyükön maradtak. Sétálás közben sem éreztük azt, hogy folyamatosan igazgatnunk kellene, sportoláshoz viszont nem ajánlanánk, ahhoz nem lenne elég stabil (nekünk legalábbis a futópadon gyakran igazgatni kellett). A téli időszakban negatív szempont, hogy mivel eléggé kidudorodik a fülből, sapkával kevésbé komfortos.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

A CX Plus True Wireless jól bevált telefonáláshoz, vagy online megbeszélések lebonyolításhoz. Tisztán értettük partnerünket és ő is jól hallott minket. A monoton, gépies zajokat (pl. autók hangja) hatékonyan szűrte a mikrofon. Értelemszerűen a kutyaugatást, kiabálást és egyéb éles hangokat nem tudta eltűntetni.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

Érdekesség, hogy telefonálásnál automatikusan csökkenthető a zajkioltás és hangosabbá tehető a környezet. Ez azért hasznos, mert általa halljuk magunkat, és kevesebb az esély rá, hogy ordítva telefonálnánk, másokat zavarva.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

A CX Plus nagyon gyorsan párosodott a telefonunkkal, hatóköre (kb. 10 m) is nagyon stabilnak bizonyult.  Az érintés-alapú vezérlés is megbízhatóan üzemelt, ráadásul hangjelzés alapú visszajelzés is társult hozzá. Egyetlen hátránya az érintőpanelnek, hogy nagyon érzékeny, ezért amikor megigazítottuk a fülünkben, azt is hajlamos volt parancsként érzékelni. Másik észrevétel: Windows operációs rendszerű laptop esetén lejátszást vezérlő parancsok nem működtek, de ez nem biztos, hogy a fülhallgató hibája volt.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

A zajkioltásnak köszönhetően könnyen kizártuk a külvilágot és jobban koncentrálhattunk a zenére/videóra, vagy éppenséggel a munkára. Amikor viszont úgy tartotta kedvünk, kikapcsolhattuk a zajkioltást, hallhatóvá téve a környezetünket. Így, amikor beszéltek hozzánk, azt is teljesen jól érthettük a fülhallgató kivétele nélkül is.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A Sennheiser CX Plus True Wireless első pillanattól kezdve kellemes, dinamikus és élvezettel teli hangkaraktert nyújtott. Sok esetben elfeledkeztünk arról, hogy Bluetooth fülhallgatót használunk, ami egy teljesen vezeték nélküli eszköz esetében ritka adottság. Jó sztereó középponttal alakította ki a színpadot. A részletek nemcsak egyszerűen jobbról és balról suhantak a fejünkbe és a sztereó tér nemcsak egy összefüggéstelen, homogén masszaként jelent meg.

Némileg elkülönültek egymástól a hangsávok és a basszus nem nyomta agyon a fölötte lévő frekvenciákat. A magashangokon néha érzékelni lehetett egy kicsit digitális, elektronikus színezést, ami kissé leleplezte a Bluetooth jelátvitelt, de minőségi műsor esetén bántó, harsány túlzásokkal egyszer sem találkoztunk.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgató univerzálisan részletező karaktere bármilyen zenei stílus esetén jól árnyalt, kellemes textúrát biztosított. Az énekhangokon és cintányérokon hallható volt egy digitális érzetű elváltozás, ami néha picit visszavett a valóságérzetből, ha kifejezetten arra irányult a figyelmünk. A mindennapok során viszont minket egyáltalán nem zavart. Kedvenc zeneszámaink (például Massive Attack - Paradise Circus) lelkes és informatív, de nem túlzottan ömlengő basszussal szólaltak meg.

Monique Klemann - Don’t Speak c. andalító dalában telt, mégis diszkrét basszust kaptunk markáns és közvetlen énekkel, A hangszerek jól elkülönültek egymástól, az elektromos billentyűshangszer jobbra-balra hullámzó hangja életteli, sejtelmes hatással járt.

A Pink Floyd - Time c. számát hallgatva a vártnál nagyobb térből szólaltak meg az ütős hangszerek és a visszhangos effekttel megbolondított elektromos gitár. A színpad kicsit szűkös volt, de mozgalmasságát elevenségét megpróbálta tiszteletben tartani a Sennheiser, aminek köszönhetően szívesen örömmel végig hallgattunk jól ismert zeneszámokat is.

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Sennheiser CX Plus True Wireless sokoldalúsága és jó minőségérzete által jó kiegészítő a mindennapokhoz. Aki a Sennheiser minőséget kedvezőbb áron szeretné élvezni, annak opció lehet a "Plus" nélküli CX True Wireless, amely jelenleg akciós árával kb. 20 000 forinttal olcsóbb, cserébe nem tartalmaz ANC, smart pause és transparent hearing funkciókat. A szolgáltatások, kivitel és hangzás figyelembevételével kétségtelen, hogy a CX Plus True Wireless a Sennheiser jelenlegi legvonzóbb Bluetooth fülhallgatója. Azoknak ajánlott, akik egy naprakész mindenes TWS fülest szeretnének. Zenehallgatáshoz és telefonbeszélgetések lebonyolítására egyaránt megállja a helyét.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.