Sennheiser CX 300S és CX 100 fülhallgató teszt

2019. június 18., kedd, 06:15

Sennheiser audio hifi fülhallgató headset olcsó fülhallgató Sennheiser fülhallgató fülhallgató teszt Sennheiser fülhallgató teszt

A vezetékmentes Bluetooth fülhallgatók rohamléptű terjedése ellenére, még mindig stratégiai fontosságúak a gyártók kínálatában a belépő szintű vezetékes változatok. A Sennheiser sem kivétel ez alól, így mindjárt két új belépőszintű modellje is vendégeskedett nálunk.

Ultrakönnyű CX

Aki figyelemmel kíséri a Sennheiser kínálatának változását, jól tudja, hogy a fülhallgatók között a CX-ek egyet jelentettek a jó hangzással és a barátságos árral. A most kipróbáltak közül a nagyobb CX 300S mikrofonos távirányítóval szerelt, míg a CX 100 hagyományos, headset nélküli modell.

Sennheiser CX 300S fülhallgató doboz

Küllem

A dobozok a Sennheiserre jellemző minimalista fehér és kék színűek. Semmi hivalkodás, a csomagolás is azt sugallja, hogy itt egyszerű, de megbízható termékkel van dolgunk. A CX 300S-t kibontva az az érzésünk támadt, hogy ez egy tipikus női fülhallgató - igaz a fehér szín mellett kapható még fekete és piros színben is.

Sennheiser CX 300S fülhallgató

Finom vonalak, fehér kapszula, pezsgőszínű díszítőgyűrűvel, csillogó Sennheiser emblémával. Maga a kábel és a távirányító is teljesen fehér. A kapszula és a hangport egymáshoz képest 45°-ban döntött, így kényelmesebben illeszkedik és jobb a zajszigetelése is.

Sennheiser CX 300S fülhallgató

A távirányító egyszerű, egy multifunkciós gombbal fogadhatjuk a hívást, indíthatjuk vagy megállíthatjuk a lejátszást. A gomb segítségével léptethetünk a zeneszámok között előre vagy hátra, de lehetőség van "beletekerni" is a felvételbe. Ami hiányzik, az a hangerő szabályzó, így azt a telefonon kell állítanunk.

Sennheiser CX 300S fülhallgató

A kisebbik, CX 100 már férfiasabb megjelenésű, a maga fekete és ezüst színösszeállításában, a hölgyek választhatják a fehér színvariációt is. Ami elsőre feltűnt, az a nagyon kicsi kapszula és a létező legvékonyabb vezeték.

Sennheiser CX 100 fülhallgató

A kapszula fekete, ezüstszínű díszítő gyűrűvel és festett Sennheiser emblémával. Apró érdekesség mindkét modellnél a nagyon szép Sennheiser embléma a kábel közösítőkön. Mindkét modellnél kapunk a csomagban 4 pár szilikon fülillesztéket és használati leírást. A CX 300S mellé jár egy műbőr tároló tasak is.

Sennheiser CX 300S fülhallgató tartozékok

Használat közben

Mindkét fülhallgatót saját szilikon illesztékével próbáltuk ki. A CX 300S ergonomikus döntött hangport kialakításának köszönhetően stabilan és elég mélyen ült a fülben, igaz a szilikon illeszték folyamatos figyelmet igényelt, mivel állandóan megpróbált kicsúszni, és így az izoláció is hol volt, hol pedig nem. Erre jó megoldás lehet a Comply memóriahabos illesztékek használata. A CX 100 kapszulái kis méretüknek köszönhetően stabilan ülnek a fülben, bár intenzívebb mozgás őket is kimozgathatja.

Sennheiser CX 100 fülhallgató

Hangminőség

Mindkét fülhallgatót mobiltelefonnal utcai környezetben és tömegközlekedésben próbáltuk ki, hiszen a célközönség leginkább ilyen környezetben használja majd.

A teszt során Samsung Galaxy telefonnal hallgattuk TIDAL alkalmazáson keresztül mindenféle elektronikus, pop, rock zenét, néha csak elindítva az ajánlót és véletlenszerűen hallgatva a felkínált zeneszámokat. A szokásos bejárató lemezes kezelés után az apróságok készen álltak a tesztre.

Sennheiser CX 300S fülhallgató

Sennheiser CX 300S

Meglepően dinamikus, nyílt hangzás, kicsit szűk színpadképpel, de hosszútávon kellemes hangzással. Az izoláció megfelelő, talán a 3-as metró morajlása volt zavaró kissé, de egyéb tömegközlekedési eszközön jól állta a próbát. A mélyhangok bőségesek, de nem voltak tolakodóak, a V hangolásnak köszönhetően megfelelő magas- és kicsit háttérbe húzódó középtartománnyal. Közlekedés közben a headset funkció, mint minden hasonló modellnél, a távoli mikrofonnak köszönhetően nehézkes beszédérthetőséget és sok külső zajt jelent a másik félnél, de a szájhoz közel emelve, utóbbi jelentősen csökken.

Sennheiser CX 100 fülhallgató

Sennheiser CX 100

A CX 300-hoz képest egyszerűbb hangzás, talán a magas-mély arány egy kissé a magas irányába billen. Itt inkább érezni lehetett a fejben éneklő előadót, és kicsi színpadkép, klasszikus jobb-bal sztereó hangkép jellemezte.

Sennheiser CX 100 fülhallgató

Végszó

A Sennheiser a legkisebb, frissített CX fülhallgatóival hozza az ár szerint elvárt hangzást és a viselési komfortot. Minőségi megépítés, finom részletek és átlag feletti hangzás jellemzi az új modelleket.

A CX 300S egy jól használható társ mindennapos tömegközlekedési eszközökön történő utazáshoz, igényes megépítés, figyelmes tervezés és strapabíró kábelezés jellemzi. Hangja mobiltelefonos környezetben kellemes, dinamikus és részletező.

A CX 100 pontosan az, aminek az ára alapján gondoljuk: egy kellemes hangú, ultrakönnyű fülhallgató, mindennapi használatra. Ami viszont hátránya, az a nagyon vékony vezetékezés és a kissé lapos hangzás, de ezek ellenére a hangminősége a konkurens márkák hasonlóan árazott fülhallgatói fölé emeli.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.