LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

Tiszta ügy

2022. április 18., hétfő, 18:45

LG audio fülhallgató Bluetooth TWS TWS fülhallgató LG fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt LG Bluetooth fülhallgató LG fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt

A lényeggel kezdjük: az LG TONE Free FP8 egy jó TWS fülhallgató. Rengeteg szituációban könnyen használható és hamar megszerethető kiegészítő, cikkünkben kifejtjük, hogy miért!

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató tokLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóLG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató mikrofonLG TONE Free FP8 AppLG TONE Free FP8 App

LG x Meridian: true wireless érdekes megoldásokkal

Az LG mérnökei az új TONE Free FP8-at a sorozat többi tagjához hasonlóan a brit hifi gyártó Meridian fejlesztőivel közösen alkották meg. A füles létrehozása során olyan érdekes újításokat vezettek be, amelyekkel a felhasználóknak akarnak kedvezni. A Meridian technológiájával (HSP) például azt az élményt igyekeznek szimulálni, mintha valódi hangfalakon hallgatnánk a zenét. A tokban megtalálható egyedi UVnano technológia pedig elpusztítja a fülhallgatón lévő baktériumokat. A fülillesztékek orvosi felhasználásra alkalmas, nem mérgező hatású szilikonokból készültek. Ezen kívül személyre szabható parancsokat és egyéb finombeállításokat rejt a füleshez fejlesztett alkalmazás, amire lent még bővebben visszatérünk.

LG TONE Free FP8 App

A fülhallgatók üzemideje 10 óra, a tok pedig további 14 órát biztosít. Kifejezetten hasznos a gyorstöltés funkció, továbbá a beépített "közelség szenzor". Utóbbinak köszönhetően a fülből történő kivétellel automatikusan megállítható a lejátszás, a fülbe visszatéve pedig folytatódik. 5 perces töltés a tokban 1 órányi zenelejátszást tesz lehetővé, így, ha lemerültek a fülesek, akkor sem kell sokáig nélkülöznünk őket. Továbbá IPX4 tanúsítvánnyal is rendelkezik, tehát védve van a fröccsenő víz ellen.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem

Az LG TONE Free FP8 letisztult, szemet gyönyörködtető dizájnt kapott. Ez kifejezetten az a darab (külsőre legalábbis), amelynek a hölgyek biztosan örülnének. Mi gyöngyházfehér színben kaptuk meg, amit valamilyen rejtélyes okból kényszeresen simogatni kellett. Gyöngyházfénye és színe is egy kagylót juttattot eszünkbe, amelyben igazgyöngy lapul(hatna) - ezen kívül megvásárolható még egy maszkulinabb szénfekete színben is.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

Kerekded formája miatt a tok kellemesen kézre áll, az anyagválasztás miatt pedig egyáltalán nem kelt olcsó benyomást. Különlegessége, ahogy felnyitva felvillan a kék, UV-funkcióra emlékeztető hangulatvilágítás.

Megjegyzés: az igazi UV fertőtlenítő funkció csak töltés közben lép működésbe. Ezt a töltőtok elejére elhelyezett "UVnano" feliratos LED jelzi.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

A fülesek hasonlóan letisztult, kifinomult dizájnt kaptak, amin a gyöngyházfény csak hab a tortán. A doboz tartalma továbbá egy USB-C töltőkábel és szilikon fülillesztékek 3 méretben. Utóbbiból mellékelhettek volna több méretet, mert nem biztos, hogy a 3 közül mindenki megtalálja a számára pont megfelelőt.

LG TONE Free FP8 App

LG TONE Free applikáció

A füleshez letölthetünk egy jól átgondolt applikációt, amellyel a saját preferenciáink szerint variálhatunk bizonyos funkciókon. Minden fontosabb funkció tetszés szerint beállítható és elérhető a fülesek érintőfelületén, így nem kell a telefonnak mindig a közelünkben lennie, vagy a táskából/kabátból előszedni.

És hogyan szabhatjuk személyre a használatot? Kikapcsolhatjuk például a touchpadot, ha zavar minket, hogy a füles igazgatásakor érzékel (például egy sapka alatt); kiválaszthatjuk, hogy milyen stílusban (hangszínnel) szeretnénk hallgatni a zenét; eldönthetjük, hogy amikor kivesszük a fülünkből, akkor automatikusan megálljon-e a videó/zene.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

Hasznos lehet még, hogy amikor tömegközlekedésen utazva vagy nyílt irodában telefonálunk, akkor bekapcsolhatjuk a "suttogás" üzemmódot, így diszkréten beszélgethetünk anélkül, hogy másokat zavarnánk vele. Ezen kívül a Find my earbuds menüpont lehetővé teszi, hogy könnyebben megtaláljuk a fülesünket, ha esetleg elkevertük volna a rendetlen szobánkban.

Megjegyzés: a rendszeres szoftverfrissítések további funkciókat tehetnek lehetővé.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

Az LG termékleírásban úgy fogalmaznak, hogy a fülesek kialakítása kontúros, és a tervezésnél több száz fület is elemeztek, hogy a végeredmény egy kényelmes és stabil eszköz legyen. Nem tudjuk, hogy ez mennyire egy hangzatos marketingszöveg, vagy valóban így készült, de az tény, hogy a TONE Free FP8 meglepően kényelmes. Pillekönnyű háza, szuperül illeszkedett a fülbe, nem nyomott, sőt egy idő után fel sem tűnt a viselése. Ebből a szempontból tényleg remek munkát végeztek. A stabilitás jónak bizonyult.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

A TONE FP8 Bluetooth vezeték nélküli jelerőssége meggyőzőnek tűnt, nem ingadozott a kapcsolat, könnyen és gyorsan csatlakoztattuk a telefonhoz, amire későbbi használatnál is emlékezett és automatikusan párosodott vele (ha a Bluetooth be volt kapcsolva a telefonon). Hatótávolsága körülbelül 10 méter.

Telefonáláshoz 3 mikrofont helyeztek el benne, egy külső (külvilági zajokat figyelő) és egy belső, továbbá egy száj felé irányított beszédmikrofont. Hatalmas dicséretet érdemel a telefonos mikrofon hangminősége. Még a zörgő, csikorgó, morajló 9-es buszon tartózkodva is meglepő hatékonysággal szűrte ki a környezeti zajokat! A "suttogó mód" is jól működött, a vonal másik végén kifejezetten jól hallottak minket akkor is, ha szándékosan halkan beszéltünk.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató mikrofon

A füles aktív zajszűréssel is rendelkezik. Irodában használtuk, ahol telefonáltak körülöttünk, és maradéktalanul nem volt képes kizárni a környezet hangjait. Inkább tompította azt, de így legalább nem vált nagyon fárasztóvá a zajszűrés. Használható ezen kívül még a környezeti üzemmód, ami utcán közlekedve hasznos és biztonságosabbá teszi a zenehallgatást. A párbeszéd üzemmóddal felerősíti az emberek hangját, így jól érthető, amikor beszélnek hozzánk úgy is, ha közben továbbra is hallgatjuk a zenét.

Hangminőség

A TONE Free FP8 nemcsak szolgáltatások, hanem hangminőség tekintetében is jobb, mint az általunk eddig kipróbált (olcsóbb) LG TONE Free fülhallgatók. A korábban tesztelt testvéreknél érezhető volt egy Bluetooth és digitális jelfeldolgozás miatti mesterséges, elektronikus színeződés a középső és magas frekvenciákon. Az FP8 esetében sem tűntek el a vezeték nélküliségre utaló jelek teljesen, de sokkal kevésbé zavarták az élményt. E fülesben érezhetően többet alkalmaztak a Meridian szakértelméből: jobb teret, természetesebb tónusokat és összességében kellemesebb felbontást kaptunk.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

A virtuális színpad (ahogy TWS fülhallgatótól megszokott) meglehetősen szűk térben épült fel, de jó irányítottsággal és mozgalmas effektekkel. A részletek nem egy összefüggéstelen masszát öltöttek, hanem elkülönültek egymástól, igaz, a sztereó középpont kissé elnagyoltnak tűnt.

Elektronikus előadók számait hallgatva (amilyen a Röyksopp - Monument - The Inevitable End Version is volt) erőteljes, határozott basszusokat kaptunk. Feszes és kemény ütemek támasztották alá a zenét, amikről zajos környezetben sem kellett lemondanunk. A lelkes basszus sokszor magára vonta figyelmünket, de nem fojtotta el a magasabb frekvenciákat.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató tok

A középső hangok, különösen az éneket tartalmazó sávok, szépen elkülönültek a többi részlettől. Monique Klemann - Don't Speak c. számát hallgatva meglepően határozott és közvetlen éneket kaptunk, kristálytiszta ajakhangokkal, tökéletesen hallható lélegzetvételekkel. A basszus ennél a lágy jazz darabnál is megmaradt olyan izmos és testes, mint az elektronikus zsánereknél, amit el kellett fogadni. Azzal együtt, hogy az LG színes és izgalmas élményként próbálta tálalni a zenét, kellemes élményben volt részünk.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

Az LG Tone Free FP8 méltó vetélytársa olyan alternatíváknak, mint a JBL Live Pro+ TWS vagy az az Apple AirPods Pro. Előnyei közé tartozik a csinos formaterv, hibátlan komfort és vártnál jobb hangminőség. Az UV-fertőtlenítő funkció és az orvosi szilikon illeszték további hab a tortán. Végül, de nem utolsósorban elismerés jár a telefonos mikrofon hatékonyságáért: íme, egy TWS fülhallgató, amivel többnyire még városi zajban is lehet telefonálni!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.