Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató teszt

2020. április 23., csütörtök, 13:45

Kygo audio hifi fejhallgató Bluetooth hifi fejhallgató Bluetooth fejhallgató Kygo fejhallgató fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt Kygo fejhallgató teszt Kygo Bluetooth fejhallgató

Az A9/600 első hallásra lehetne egy Apple processzor típusa is, de ez most egy Kyrre Gørvell-Dahll - művésznevén KYGO - sztár DJ/producer által jegyzett Bluetooth fejhallgató.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgató fejpántKygo A9/600 Bluetooth fejhallgató fejpántKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgató fejpárnaKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgató tartozékokKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgató kábelKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKygo A9/600 Bluetooth fejhallgatóKYGO Sound AppKYGO Sound AppKYGO Sound App

Küllem

A KYGO A9/600 Bluetooth fejhallgató a mögötte álló zenész norvég származásától független dizájnra épül, tehát nem skandináv minimalizmusra alapoz. A 2016 óta gyártott fejhallgató termékcsalád szorosan illeszkedik a KYGO brand többi merchandise ága (pl. ruházati cikkek) közé. A csomagolás letisztult, szép grafikával ellátott fekete-fehér, vaskos, kemény falú doboz. A viszonylag nagy, ugyanakkor nem túl nehéz, leginkább átlagos tömegű (320 g). A kissé visszafogott matt fekete dizájnt csak a kagylók és a fülpárnák találkozásánál körbefutó vékony króm csík töri meg.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató

A párnák fül köré fekszenek, a zenei navigáció és jelszint vezérlés pedig az oldalsó Kygo embléma érintésével lehetséges. A felépítés egyedi abban az értelemben, hogy a prémium ársávban található fejhallgatók már nem használnak kívül futó vezetéket, illetve egyre kevésbé jellemző az, hogy a fülkagylókat oldalirányban nem tudjuk állítani, holott egy DJ termékéről esik szó.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató fejpárna

Minden csatlakozó és kezelőszerv a jobb oldalon található, úgymint az egyetlen nyomógomb, az állapotjelző LED, a micro USB töltőaljzat és a 3,5 mm-es fejhallgató Jack kábel csatlakozó. A csomagban találunk egy 1,2 méter hosszú mikrofonos kábelt, egy USB töltőkábelt és egy összehúzható textil tasakot.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató tartozékok

Használat közben

Az első bekapcsolásnál a párosítás egyszerű, a bekapcsoló gombot 5 másodpercig nyomvatartva láthatóvá válik a telefon számára, így elvégezhetjük az eszközök összekapcsolását.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató

Lehetőségünk van NFC párosításra is, így még egyszerűbb az okostelefonokkal történő kapcsolódás. Az ingyenesen telepíthető KYGO Sound alkalmazás segítségével találhatók meg bizonyos finombeállítások. Első csatlakozáskor azonnal telepíti az aktuális firmware frissítéseket, igaz, ez egy kicsit időigényes, nekünk kb. fél óráig tartott. Érdemes teljesen feltöltött fejhallgatóval nekifogni a procedúrának.

KYGO Sound App

Az applikáció színes és látványos, egyedi módon segít a különböző beállításokat elérni. A más és más zenei stílushoz tartozó beállításnak egy-egy város a neve, szám szerint négy. Ilyen a Bergen, a Los Angeles, az Ibiza és a New York. Például az Ibiza egy elektronikus tánczene orientált hangzás, míg a New York beállításokat kínál az r&b számára. Az EQ beállítással egyénileg változtathatunk a füles hangjának alapvető karakterén. A Bass Boost nem meglepő módon tekintélyes mélytartományt nyújt.

KYGO Sound App

A Bluetooth aptX és AAC kodekek előnyösek, illetve sejtetik, hogy a tervezők a fapados vezeték nélküli átvitelnél jobbra törekedtek. A mindennapi használat során viselete kényelmes volt, eltekintve attól, hogy mivel a fülkagylók nem mozognak oldalirányba, így néha sokáig kellett igazgatni a kényelmes pozíció megtalálásához. A nagyméretű fülpárnáknak köszönhetően a passzív zajszűrés megfelelő, még tömegközlekedve sem volt zavaró a külső zaj, bár a metrón ülve (hacsak nem engedélyeztük a Bass Boost módot) a külső morajlások szinte teljesen elgyengítették a basszust. Természetesen ez a fejhallgató is rendelkezik beépített mikrofonnal, így a telefonhívásokat is kezelhetjük, igaz a konkurensekhez hasonlóan, a megfelelő minőséghez csendes környezet szükséges.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató

Hangminőség

A szokásos bejáratást követően a meghallgatást Samsung Galaxy S okostelefonnal, TIDAL streaming alkalmazással és saját zenékkel telepített Neutron lejátszóval végeztük. Stílusosan, ha már egy DJ jegyzi a márkát, a TIDAL alkalmazásban a KYGO - Cloud Nine 2016-os albummal kezdtük a meghallgatást. A teljes egészében elektronikus zene passzolt a fejhallgató karakteréhez. Nagy dinamika, feszesen illeszkedő, de mégis hatalmas mélytartomány, ami a basszus-centrikus felhasználóknak könnyen elnyerheti tetszését. Ugyanakkor a hangkép nem billent teljesen a mélytartomány irányába, az énekes élvezhetően - még ha nem is holografikus ábrázolással - kirajzolódott az effektek és ütemek közül. Az applikációval próbált hangzások közül a kifejezetten elektronikus zenére hangolt Ibiza beállítás hozta a legjobb eredményt ezzel a zenei stílussal.

KYGO Sound App

Melissa Walker - In The Middle Of It All 2009-es albumán a New York beállítással kicsit tompa, füstös jazzklubot rajzolt elénk az A9/600. A zene finom részletei kicsit összemosódtak, a meleg tónusok és az énekesnő hangja azonban hozta azt a fajta selymes/ködös hangzást, ami ezt a stílust jellemzi.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató

Neutron lejátszóval a Yello - Toy 2016-os WAV HD albuma megmutatta a jó minőségű forráskészülék és az aptX kódolás előnyét, igaz, itt a fejhallgató Bluetooth képessége már kevés volt ahhoz, hogy audiofil szintre lépjünk, de így is érezhetően jobb minőséget produkált az átlag internetes streamingnél. Kevésbé érződött az SBC vagy az AAC kódolásánál tapasztalható fátyolosság, töredezettség.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató fejpánt

Vezetékkel kipróbálva ezek az albumok megszólalási minősége érdemben nem változott (sem pozitív sem negatív irányban), így lemerült akkumulátor esetén van értelme elővenni a kábelt - ha a hallgató passzív üzemben nem tart igényt az EQ beállításokra.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató

A teszt során nyilvánvalóvá vált, hogy nem véletlenül egy DJ jegyzi a márkát, a fejhallgató karaktere kötelességtudóan utánozza azt a hangulatot, amit az elektronikus zenék szerelmesei hallani akarnak. A hangzás dinamikus, mégis túlzásoktól mentes.

Más stílusok irányába is tehetünk kirándulást, a rendelkezésünkre álló beállítási lehetőségek bőséges teret engednek a kísérletezésre, bár köztük barangolva könnyedén összekutyulhatjuk a hangképet.

Kygo A9/600 Bluetooth fejhallgató

Végszó

A Kyrre Gørvell-Dahll által felépített KYGO brand Pro Line fejhallgatója hatékonyan ötvözi a fiatalos megjelenést és a trendi hangzást. A közel 23 órás üzemidő, az applikációról állítható hangképek és maga a Kygo életérzés egy rajongó számára kívánatos fejhallgatóban egyesül. A jó passzív zajszűrés utazás közben is (kivéve repülőn, amihez szinte kötelező az ANC) populáris, bulizós hangulatot garantál.

Hangzása elsősorban az elektronikus zenék kedvelőinek ajánlott, de más stílusok barátai is próbát tehetnek vele.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.