JBL UA Flash X True Wireless Project Rock Edition és True Wireless Streak TWS fülhallgatók tesztje

Fülesek kemény legényeknek

2021. június 29., kedd, 19:50

JBL TWS audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

Az Under Armour nevével Flash X Project Rock Edition és Streak TWS fülhallgatók a JBL-től elérhető legjobb ergonómiát és szolgáltatást népszerűsítik. Most, hogy újra látogathatók a konditermek, kipróbáltuk e két fülhallgatót, hogy kiderítsük, mire képesek az átlagosnál magasabb árukért cserébe?

UA True Wireless Flash X Project Rock Edition és UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóUA True Wireless Flash X Project Rock Edition és UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóUA True Wireless Flash X Project Rock Edition és UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató tokJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató dobozJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgatóJBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgató

A Szikla...

A Flash X megtestesíti a JBL tudásának legjavát, az úgynevezett JBL Charged hangzást nyújtja, ami annyit tesz, hogy erőteljes és dinamikus karakter várható el tőle. Felvértezték még környezeti zajérzékelés (Ambient Aware) és beszédérzékelő módokkal (TalkThru). Előbbi azt jelenti, hogy a beépített mikrofonok segítségével hallhatóvá tehető a külvilág zenehallgatás közben, utóbbi pedig arra szolgál, hogy míg beszélgetünk valakivel (például a konditeremben), addig egyetlen gombnyomással lehalkítható a zene és hangossá tehető a külvilág.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

A Rock Edition Dwayne Johnson hollywoodi szupersztár/testépítő művésznevére utal. Ennek megfelelően "Rockos" motívumokkal díszítették a fülhallgatót. Töltőtokját tükörsimára polírozták és a színész Under Armour-ral közösen propagált szlogenjét (BLOOD. SWEAT. RESPECT.) írták a külsejére.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatókat krómosan fénylő bikafej motívumokkal dekorálták, így az összkép férfiasan vagány. Szolgáltatásai közül kiemelendő az akkumulátoros üzemidő: közepes terheléssel 10 órát képes zenélni, ami a töltőtokkal további 40 órával (!) megtoldható. A Flash X Rock Edition kb. 70 000 forintért kapható.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

... és a Sprinter

A Streak fantázianeve egyszerre utal a sportolók elsuhanó mozdulatára és a futópályák sávjaira. Nevéből sejthető, hogy ez a fülhallgató könnyebb, picivel kecsesebb kivitelű. Töltőtokja kisebb, ezáltal akkumulátoros üzemidőben is kevesebbet (6 óra, további 12 óra a töltőtokkal) nyújt.

JBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgató

A Rock Edition és a Streak is Bluetooth 5.0 kapcsolattal kommunikál, továbbá mindkettőben 5,8 mm-es, dinamikus hangszóró dolgozik (hangjuk mégsem egyforma, de arra a Hangminőség c. fejezetben térünk vissza). A Streak a nagytesótól eltérően nem nyomógombokkal, hanem érintéssel vezérelhető. Viszont mindkét fülhallgató rendelkezik IPX7 izzadtság- és esőálló tanúsítvánnyal, illetve kettős mikrofon készlettel, a tisztább telefonhívások érdekében.

JBL UA True Wireless Streak TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A Flash X Project Rock Edition stabilitása kiemelkedően jó volt, szélesített házával és antibakteriális szilikon illesztékével szinte bekapaszkodott a fülünkbe. Kissé terjedelmes kivitele hosszabb távon picit nyomó, feszítő érzetet okozott, ami még elviselhető szinten maradt, viszont emiatt a komfortérzetét egyszerűen csak jónak tituláltuk. A töltőtok kicsit combosnak bizonyult ahhoz, hogy bármilyen gyúrós nadrágzsebben elférjen. Erre a gyártó is gondolt, ezért mellékeltek egy kompakt műanyag kagylós tokot is, amelyet magunkkal vihettünk volna bárhova, ahol nem akartunk a standard tokkal villogni.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

A Streak virító piros színe eleinte szinte zavaró volt, de hosszabb távon inkább előnyösnek gondoltuk. Ha véletlenül elejtettük valamelyik fülhallgatót, keresnünk se kellett, mivel a neonvörös árnyalatban úszó füles automatikusan magára vonzotta figyelmünket. Aki túl csajosnak gondolná (mivel hölgyeknek készült) ezt a rikító változatot, annak nem árt tudni, hogy feketében is rendelhető. A Streak kevésbé támaszkodott bele fülünkbe a Flash X Rock Edition-höz képest. Nem nyújtott olyan sziklaszilárd stabilitást, cserébe komfortja egészen kellemes volt, kényelemben még kicsit jobb is volt, mint a drágább modell.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

Telefonos hangminőség tekintetében a Flash X Rock Edition és a Streak egyformán teljesített. Csendes, nyugodt környezetben tiszta és érthető minőségű hívásokat tudtunk velük lebonyolítani, azonban bármilyen éles/hangos környezeti zajt hallhatóvá tettek, ezért városi szituációban a másik fél már szinte semmit nem értett a szavainkból.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

Mindkét fülhallgató példás vezeték nélküli hatókörrel dolgozott, nyitott környezetben akár 10-15 méterre is lehettünk a forráskészüléktől. A párosítás (ahogy a JBL-től megszoktuk) pillanatok alatt megtörtént, nem kellett felesleges köröket futni. Mobil alkalmazás jelenleg nincsen a fülesekhez, így kérdéses a szoftverfrissítés lehetősége. Utóbbi a Streak esetében lenne praktikus, ugyanis a mi eszközeinkkel zavaró mértékű ajakszinkron csúszást tapasztaltunk videónézés közben. Kicsit a Flash X hangja is eltolódott a képhez viszonyítva, de ott még nem volt olyan látványos a különbség.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

Mindkét fülhallgatónál érintéssel/gombnyomással vezérelhettük a lejátszást, fogadhatunk/megszakíthattunk hívásokat, aktiválhattuk a környezeti hangérzékelést és a virtuális asszisztens funkciót. Valamiért a hangerőszabályzás opciót egyik fülessel sem lehetett közvetlenül elérni, ahhoz az okostelefon csuszkáját kellett használnunk.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

Az UA Flash X True Wireless Project Rock Edition eleven, dinamikus és határozott hangkarakterrel szólaltatott meg minden zeneszámot. Energikus és kidolgozott tónusai minden hangot a vártnál erőteljesebb és izgalmasabb módon jelenítettek meg. Nem óvatoskodott, ha basszusra került sor. Dögös, kemény ütemekkel jutalmazott meg minket, ugyanakkor a mélyhangok nem nyomták el a többi részletet. A középső és magas frekvenciák kicsit digitálisan, de részletgazdagon egészítették ki a mélyhangokat. Moosh & Twist - Champion c. számát hallgatva úgy éreztük magunkat, mintha egy sportolói videóklip főhősévé alakultunk volna, a zene intenzíven és stabilan hatolt egészen az agyunkig.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

Ugyanazt a zeneszámot hasonló lendülettel, de kevésbé kidolgozva jelenítette meg a Streak. A virító fülhallgató figyelemfelhívó külseje ellenére kicsivel erőtlenebbnek és fakóbbnak tűnt a Flash X-hez képest, ami hosszú távú hallgathatóság szempontjából jó volt (mivel nem fárasztotta fülünket a túl sok magashang), ugyanakkor a középső és magas frekvenciákat nem tudta olyan jó dinamikai árnyalással megjeleníteni, mint a drágábbik fülhallgató. Így kúszott fejünkbe a zene, nem annyira jöttek át a mélyebb részletek. A Rock Edition-höz képest egyszerűen csak egy pár lelkes hangú TWS fülhallgatóként próbálta tolmácsolni a hangokat.

JBL UA True Wireless Flash X Project Rock Edition TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Flash X elsősorban azoknak hordoz értéket, akik követői/rajongói Szikla úrnak. Sportfülhallgatós mércével is megállja a helyét, de az exkluzív motívumok nélkül kedvezőbb áron is beszerezhető. Tehát fő értékét az oldalsó bikafej szimbólumok és a rendkívül dögös, tükörsimára polírozott töltőtok jelentik. Ettől még tény marad az is, hogy TWS viszonylatban kifejezetten kellemes hangot nyújtott és akkumulátoros üzemidő tekintetében a legjobbak közé sorolható.

A Streak hangminősége átlagosnak nevezhető, némileg elmaradt attól, ami manapság megszokott egy kb. 50 000 forintos TWS fülhallgatótól. Viszont remek szolgáltatásokkal rendelkezik, bár az ajakszinkronkésés miatt videónézéshez nem a legjobb választás. A márkahű Under Armour fogyasztóknak dekoratív és praktikus kiegészítő lehet, stabilitása kifejezetten jó és komfortszintje még a Flash X-en is túltesz.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.