JBL T205BT Bluetooth fülhallgató teszt

Gubancmentes pénztárcabarát

2018. június 4., hétfő, 15:55

JBL audio fülhallgató Bluetooth JBL fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató teszt

A vezeték nélküli fülhallgatók slágertémává váltak, hiszen tudjuk, számos előnnyel bírnak, de korábban még jócskán bele kellett nyúlnunk a zsebünkbe, ha egy ilyet szerettünk volna beszerezni magunknak. A széles kínálatra törekvő JBL ismét gondolt azokra, akik nem szeretnének egy kisebb vagyont költeni Bluetooth fülhallgatóra, ezért piacra dobták a TUNE 205BT-t.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgatóJBL T205BT Bluetooth fülhallgató doboz

Küllem

A JBL T205BT visszafogott dizájnnal rendelkezik, összesen négyféle színkombinációban kapható, amelyek közül mi a fekete-szürkét kaptuk meg tesztelésre. Uralkodó anyaga a műanyag, amelynek nagy előnye, hogy hihetetlenül könnyűvé teszi magát a fülhallgatót, amely mindössze csak 16,5 gramm. Ismerjük a mondást, hogy gyakran az egyszerűségben rejlik a nagyszerűség, ez erre a konstrukcióra is igaz, hiszen a nyakunkba helyezve nagyon kényelmes, már súlyából kiindulva is elmondhatjuk, hogy komfortos és észrevétlen a viselése.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

A kábelre is érdemes néhány szót szánni, hiszen mindannyian ismerjük a bosszantó érzést, amikor összegubancolódik, és mindenféle csomókat hoz létre (ami persze a nem megfelelő tárolás miatt is fordul elő), és ez akkor a legfrusztrálóbb, amikor sietünk valahová, és közben mégis kénytelenek vagyunk hosszú másodperceket a kigubancolással eltölteni. Nos, a JBL mostani fülesével ilyen problémánk nem lehet, hiszen a gumírozott lapos kábel garantáltan gubancolásmentes, ezenkívül eléggé strapabírónak is mondható.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

Mindenképpen beszélnünk kell magáról a füldugó részről, hiszen ez kivételesen nem szilikon gyűrűs. Leginkább a hagyományos kerekfejű fülesekhez hasonlít annyi különbséggel, hogy a hallójárathoz irányítva egy kisebb résből szól a zene, mint az "almás cég" fülesénél. Alapvetően kényelmesnek mondható, és a stabilitása is egészen rendben van, bár azt hangsúlyoznunk kell, hogy nem sportoláshoz készült. Viszont otthoni munkavégzéshez, zenehallgatáshoz megfelelő választás lehet. Megemlítendő, hogy a kisebb füllel rendelkezők fél óra után esetleg szorító érzést tapasztalhatnak.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

Érdekesség, hogy a fejlesztők olyan részletekre is odafigyeltek az eszköz megalkotásánál, hogy nekünk, halandó embereknek könnyebb legyen megkülönböztetnünk, hogy melyik a jobb- és a baloldal, ugyanis a füldugókat ehhez mérten egy-egy színes pöttyel jelölték, így a jobboldal pirosat, míg a bal kék pontocskát kapott.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A TUNE 205BT magába foglalja azokat a pozitív tulajdonságokat, amelyekkel bármelyik Bluetooth fülhallgató bír, hiszen lássuk be, vannak bizonyos tevékenységek, amelyeket vezeték nélküli fülessel sokkal kényelmesebb végezni. Ugyanis nagyfokú szabadságérzetet ad nekünk azáltal, hogy nincs egy kábel, amely akadályoztatna minket. Hölgyismerőseink visszajelzése alapján, főzni és takarítani is jobb egy vezeték nélküli eszközzel, és gyakran sétára is alkalmasabb. A T250BT-nél pedig ezek a pozitív tulajdonságok a 20 000 Ft alatti árral is kiegészülnek.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

A kedvező ár ez esetben nem azt jelenti, hogy rossz minőségű lenne, hiszen a Bluetooth kapcsolat tartásában néhány drágább modellt is lepipál a T205BT. Kíváncsiságból sokat sétálgattunk vele az irodában úgy, hogy a telefonunkat az asztalon hagytuk, annak érdekében, hogy a Bluetooth hatókörét próbára tegyük, és nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel, sőt kicsit meg is lepődtünk. Szkeptikusan azt gondoltuk, hogy ennyi pénzért örüljünk, ha néhány méteren belül tartani tudja a kapcsolatot, de hat méteren túl is teljesen jól teljesített, csak akkor kezdett szakadozni az általunk hallgatott zene, amikor kimentünk az udvarra.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

Bekapcsolásnál a korábbi JBL Bluetooth hangszórók megszokott hangeffektje üdvözöl. A párosítás pillanatokon belül megtörténik. Az akkumulátor körülbelül hatórányi folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé számunkra, egy teljes feltöltés pedig körülbelül két órát vesz igénybe.

A fülest a gyártó beépített mikrofonnal is ellátta, a telefonálás egyszerű vele és megfelelő minőségű, érthetően hallotta egymást vele mindkét fél.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

Mindig fontosnak tartjuk elmondani, hogy egy Bluetooth fülhallgatónál nem várhatunk el stúdióminőségű hangot, már csak azért sem, mert maga a Bluetooth a hangot nem képes kifogástalan minőségben közvetíteni, és hozzátesszük, hogy belépő kategóriás termékről értekezünk. Szóval a Bluetooth képes számunkra kényelmet biztosítani, cserébe viszont bizonyos dolgokban kompromisszumot kell kötnünk.

Először a Nirvana - Smells Like Teen Spirit című számát hallgattuk meg. A Bluetooth érezhető volt, hiszen a basszus és általában a mélyhangok nem voltak eléggé telítettek, és összességében nem érzékeltük azt a dinamikát, amit ennél a számnál egyébként megszoktunk. Így azok, akik erőteljes basszusokra vágynak, a rock vagy a hip-hop megszállottjai, nem biztos, hogy elégedettek lennének a TUNE 205BT-vel.

Jó tulajdonsága, hogy hosszú távon sem válik fárasztóvá a vele való zenehallgatás, és karaktere összességében kiegyensúlyozott. A könnyedebb műfajoknál élvezhető zenehallgatási élményt nyújtott számunkra. Nem számíthatunk azonban túlzott részletezésre. A hangszereket egész jól ábrázolta, de térben már kevésbé tudta elhelyezni őket. Ám úgy gondoljuk, hogy mindez nem is igazán jelent olyan nagy hátrányt, hiszen ezt a fülhallgatót valószínűleg azok fogják szeretni és választani, akik egyébként is a Spotify-t részesítik előnyben és nem a finom részleteket akarják elemezni séta/főzőcske közben.

JBL T205BT Bluetooth fülhallgató

Záró gondolatok

A TUNE 205BT kapcsán az a JBL-t dicséri, hogy azokra is gondoltak, akik szívesen vásárolnának egy Bluetooth fülhallgatót, viszont nem szeretnének túl sokat költeni rá. A maga kategóriájában, és a más hasonló áron lévő eszközökkel felveszi a versenyt. Előnye, hogy nagyon könnyű, a kábel strapabíró és gubancolásmentes, és mindeközben könnyen kezelhető, és a Bluetooth kapcsolat is nagyszerű, a beépített mikrofon pedig hab a tortán. A hangminőség nem tökéletes, de ahogy azt már említettük, az olcsóbb eszközöknél tudnunk kell kompromisszumot kötni.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.