JBL Reflect Flow Pro aktív zajzáras TWS Bluetooth sportfülhallgató teszt

Sportosan dinamikus

2022. augusztus 5., péntek, 09:40

JBL TWS audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató JBL fülhallgató JBL sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt JBL fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

Ha edzés közben zenét szeretnénk hallgatni, akkor nem választhatunk bármilyen fülest, mivel a legtöbb intenzív testmozgásnál nem marad elég stabilan a fülben. A JBL szorgalmasan dobja a piacra az újabbnál újabb sportfülhallgatókat, amelyek közül nagy valószínűséggel mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Ebben a cikkben a Reflect Flow Pro TWS fülhallgatót mutatjuk be, amelynek minden részletét úgy tervezték meg, hogy még sikeresebbé tegye az edzéseket.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató tokJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató tartozékokJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató tokJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgatóJBL Reflect Flow Pro App

Küllem

A JBL Reflect Flow Pro egy töltőtokkal rendelkező, teljesen vezeték nélküli modell. Strapabíró, masszív, robusztus darab, amelyet nem félnénk elvinni az edzőterembe vagy akár egy túrára. A töltőtok kemény műanyag házas, kényelmesen elfér egy tenyérben és kifejezetten jó a fogása. Nem sorolható a legkisebbek közé, de így is becsúsztatható egy nadrágzsebbe, vagy akár övtáskába is, ha valaki használ még ilyet futáshoz. Bónuszként egy textil akasztófül is került rá.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

A fülesek szépen kidolgozott, robosztus és strapabíró darabok. Súlyra leheletnyivel nehezebbek, mint a legtöbb rivális. Valószínűleg ez az átlagosnál nagyobb akkumulátoroknak köszönhető. A Reflect Flow Pro 4 színben vásárolható meg: feketében, fehérben, kékben és rózsaszínben. 4-4 méretben mellékeltek hozzá szilikon fülillesztéket, illetve támasztékot. A megfelelő méret kiválasztásához érdemes az alkalmazásban lévő Check My Best Fit funkciót használni, amely a hangszivárgás tesztelésével segít megállapítani, hogy mikor záródik el teljesen a hallójárat.

JBL Reflect Flow Pro App

Használat közben

A JBL célja az volt, hogy kényelmes és edzésekhez hatékony fülest hozzon létre. Gömbölyű formájával kellemesen besimult a helyére, kis kifli alakú kapaszkodóival 100-ig mozdulatlanul tűrte a legintenzívebb edzéseket is. Helyenként kissé nyomó érzetet okozott, de összességében kényelmes volt. Extra kis fülűek 30 perc használat után elkezdhetnek szorítást érezni. Az IP68 tanúsítványnak köszönhetően izzadtság nem árthat neki, ahogy porban vagy esőben történő használat sem. A Bluetooth kapcsolattartás megfelelőnek bizonyult, a hatótávolsága kb. 8-9 méter. Ha ennél messzebb mentünk a telefonunktól, akkor a zene vagy videó hangja megállt.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

Ami az akkumulátort illeti, majdnem egy egész napot eltölthetünk a kedvenc zenéink társaságában. A fülhallgatók kb. 10-10 óra játékidőt biztosítanak, a hordozható töltőtokkal pedig könnyen és bárhol tölthetjük őket, így azzal még további 20 órával hosszabbíthatjuk meg a lejátszási időt. Az akkumulátorállapotot könnyen figyelhetjük. Egyrészt a töltőtokon, amikor kinyitjuk, elől felvillan egy LED-csík, ami annak megfelelően változik, ahogy éppen a töltöttsége áll. Másrészt a telefonunk már applikáció nélkül is jelezte egyenként a fülesek és a tok töltöttségi szintjét, de az applikációban is nyomon követhetjük.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

A fülesek oldalán érintésvezérlők találhatók. A jobb oldali zenei navigációra szolgál, a bal pedig a zajszűrést vagy a transzparenciát vezérli. A zajszűrés közepes hangerőnél képes a külső zajok nagyrészét kizárni tömegközlekedési eszközön és az edzőteremben is. A transzparencia üzemmóddal anélkül is érthetjük, hogy mit mondanak nekünk, hogy ki kelljen kapcsolni a zenét, és biztonságosabbá teszi a szabadban a futást, mivel halljuk a közlekedési eszközöket. A My JBL Headphone alkalmazást célszerű letölteni, hogy még személyre szabottabb legyen a felhasználói élmény. Általa többek között hangszínszabályzás, szoftverfrissítés és automatikus megállítás-elindítás funkció engedélyezése is lehetséges.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

A zajszűrésért és a telefonhívásokért összesen 6 db mikrofon felel. Általuk kivehetőbb a beszélő hangja, és sokkal kevésbé szűrődnek be külső zajok. Tesztelés során kinti szélben és a buszon is érthetők maradtunk, és nem volt kellemetlen a beszélgetőpartnerünknek a zajos környezet. Ráadásul a Voice Aware funkcióval azt is beállíthattuk, hogy hívások közben mennyire halljuk vissza a saját hangunkat.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

Hangminőség

JBL sportfülhallgatót tesztelni olyan, mint beülni egy Marvel-féle Avengers filmre. Aki ismeri a gyártót, az előre tudhatja, hogy mire számítson. A Reflect Flow Pro hozta azt az évek során gondosan kidolgozott, feszes, meglehetősen heves hangkaraktert, amellyel eddig is kivívta sokak elismerését. Fontos leszögezni, hogy elsősorban nem vájtfülűeknek, neutrális hangzást keresőknek készült. Nekik hatásvadásznak tűnhet az összkép. Mozgás közben (ami lehet egy közönséges séta is) viszont nem kevés mentális lendületet adhat ez a karakter.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

A basszus sziklaszilárd volt és robbanékony volt. Edzés közben a dinamikus hangszórók is keményen dolgoztak, olyan hatást elérve, mintha mélysugárzót csempésztek volna a fejbe. Olyan zenékkel, mint Post Malone - Wow c. száma, nagy horderejű mélyhang hullámokat lehetett tapasztalni. A basszus külön rétegben tombolt, fölötte az ének és más magas frekvenciás részletek külön sávokba rendeződtek.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

A középső frekvenciák alapbeállításon kissé szárazak voltak, amitől az énekhang erős fókuszt kapott. Magasabb terhelésen ehhez még alaposan feltupírozott magashangok is hozzáadódtak. Emiatt a JBL hangja hangszeres zenéknél, vagy sok cintányért tartalmazó daraboknál (pl. DJ Shadow - Six Days) meglehetősen markánsnak bizonyult. Hip hop és elektronikus műfajok esetében mindez nem volt annyira zavaró. A korábban kipróbált Reflect generációkhoz képest a Flow Pro nagyobb felbontást nyújtott, viszont a finom részletek esetében nem fektetett eléggé nagy hangsúlyt a realizmusra. Ettől a rézfúvósok, szisszenő, csattanó hangok kifejezetten műanyagosan jelentek meg. Viszont könnyen lágyíthattunk rajtuk az alkalmazásban lévő hangszínszabályzó segítségével.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató

Alternatívák

Aki alapvetően puhább hangkaraktert szeretne hasonló áron, közel azonos funkciókkal, annak a Sennheiser SPORT True Wireless jelenthet megoldást. Ha inkább utazáshoz és kevésbé testmozgáshoz szolgáló kiegészítőt a cél, akkor pedig javasolt a JBL Tour Pro+ teszt elolvasása.

JBL Reflect Flow Pro TWS sportfülhallgató tok

Végszó

Aki olyan sportfülhallgatót keres, amely biztosan kibírja a kemény edzéseket, motiváló hangú, és nem esik ki a helyéről, annak szerethető lesz a JBL Reflect Flow Pro. Masszív töltőtok, robusztus kinézet, összesen 30 órányi akkumulátor idő, IP68 tanúsítvány és megbízható kezelhetőség. Amire érdemes odafigyelni, hogy akik kifejezetten kicsi füllel rendelkeznek, azok nem biztos, hogy hosszútávon kényelmesnek fogják találni. Minden más sportimádó viszont bátran tehet vele egy próbát!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.