JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató teszt

Minden az egyben

2019. szeptember 10., kedd, 08:05

JBL audio fülhallgató Bluetooth JBL fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató teszt

Ki ne szeretne megfizethető áron olyan fülhallgatót, amely kényelmes, felhasználóbarát, és bármilyen élethelyzetben bevethető? Nyilván mindenki. A JBL LIVE széria tagjai a rohanós mindennapokra készültek, és a legújabb modell, a LIVE 220BT már applikációval is használható.

Extrákkal kiegészülve

A kb. 25 000 forintért megvásárolható JBL LIVE 220BT számos jól csengő extrát tudhat a magáénak, amelyek ráadásul a mindennapokban is nagy segítségünkre lehetnek.

Kb. 10 órányi folyamatos zenelejátszást tesz számunkra lehetővé, és kb. 2 óra alatt töltődik fel teljesen. A sietős napokon a gyorstöltés funkciót is igénybe vehetjük, így 15 perc töltéssel egy óra üzemidő áll rendelkezésünkre. Hogy ha szeretjük a hangvezérlést, akkor használhatjuk a Sirit vagy a Google Assistant-et, vagy a gyártó saját applikációját, a MY JBL HEADPHONES App-ot. A JBL LIVE fejhallgatókhoz hasonlóan ezt a fülest is felszerelték az Ambient Aware és a TalkThru technológiákkal. És ha mindez nem lenne elég, az igényes alumínium ház és a rugalmas, szilikon bevonatú nyakpánt is ígéretesnek tűnik.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

Küllem

A LIVE 220BT négyféle színben vásárolható meg: pirosban, kékben, fehérben és feketében. Mi az elegánsan letisztult feketét kaptuk meg tesztelésre. Egy nyakat körbe ölelő modellről beszélhetünk, amely nagyon könnyű, csupán 31 gramm. A pánt gumírozott szilikonborítást kapott, ezen kívül nagyon rugalmas és meglepően vékony.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

A vezérlőszerveket is magába foglaló ház alsó része kemény műanyag borítású, míg a teteje - ahol a gombok is elhelyezkednek - szintén szilikonnal vannak befedve, a színe pedig sötétszürke. A jobb oldali panelen találhatóak meg a többfunkciós- (használható be/kikapcsolásra, zene elindításra/megállításra és a hívások kezelésére), a hangerőszabályozó- és a TalkThru gombok, ezen kívül pedig a töltésre szolgáló micro USB bemenet egy kihajtható fülecske alatt.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

A kábel vékony, kicsit cipőfűzőszerű a textilborítás miatt, amely ugyanakkor strapabíróbbá is teszi. Strapabírásban a hangszórókamrák sem maradnak el, ugyanis a házak alumíniumból készültek, melyek belsejében 8 mm-es dinamikus hangszórók lapulnak. A házakban egy-egy mágnes is helyet kapott, így ha csak a nyakunkban pihentetjük a fülest, kevésbé valószínű, hogy leesik onnan. A szilikongyűrűkből három méretet kapunk a fülhallgatóhoz.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató tartozékok

A 220BT dizájnja nagyon kellemes. A minőségi anyaghasználatnak köszönhetően nem nyújt olcsó hatást, tartósnak és ellenállónak mondható, és a könnyű, rugalmas kivitel miatt bárki kényelmesnek találhatja.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

Használat közben

Az első párosítás nem okozott problémát, a Bluetooth bekapcsolása után hamar láthatóvá vált a telefonunkon, és létrejött a kapcsolat. Későbbi használatnál a fülhallgató emlékezett a telefonunkra, és ha azon be volt kapcsolva a Bluetooth, akkor automatikusan csatlakozott rá. A LIVE 500BT-hez hasonlóan a LIVE 220BT-n is elérhető a multipontos csatlakozás, így akár több eszközzel is párosíthatjuk. Tehát, ha pl. a tableten nézünk vele videót, de a telefonunkra érkezik egy hívás, akkor egyszerűen válthatunk a két eszköz között és kezelhetjük a hívást. A Bluetooth hatótávolsága körülbelül 10 méter.

JBL LIVE 220BT App

Ennél a fülhallgatónál is elérhető a már többször is emlegetett TalkThru és Ambient Aware. Előbbi lényege, hogy megállítja a zenét és érthetőbbé teszi partnerünk hangját egy gombnyomással. Utóbbi a mikrofonok segítségével jobban hallhatóvá teszi a külső zajt, ezáltal pedig biztonságosabban közlekedhetünk az utcán.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

Kényelem szempontjából a 220BT aránylag jó, de nem tökéletes. A nyakpánt nagyon jól idomul a vállhoz, egyáltalán nem nyom hosszú idő után sem, ezért akár egész nap szívesen viseltük. Sportoláshoz nem igazán tudjuk viszont ajánlani, hiszen kardiózás közben például zavaróan el-el mozdult. De a nyakpánttal szemben a füldugók ennél kisebb komfortot nyújtanak, a kis szilikongyűrűk ugyanis hajlamosak kicsúszni a fülből, nem maradnak elég stabilan a helyükön, ezért viselés közben gyakran vissza kellett igazítanunk őket.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

A LIVE 220BT-hez lehetőségünk van használni a MY JBL HEADPHONES App-ot is, ami pár pillanat alatt felismerte az eszközt. Ezen keresztül kiválaszthattuk, hogy a Google Assistant-ot vagy az Amazon Alexa-t szeretnénk-e használni. Kezelhettük itt még a TalkThru-t és az Ambien Aware-t is. Engedélyezhető az automatikus kikapcsolás is, így ha elfelejtjük megtenni, akkor elvégzi majd helyettünk és nem merül feleslegesen az akkumulátora. Nyomon követhető továbbá a töltöttség/időtartam is. Az EQ-t használva pedig a hangkarakteren lehet némileg módosítani.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

A 220BT természetesen telefonálásra is alkalmazható. Csendes, otthoni környezetben kényelmesen le tudtuk bonyolítani vele a hívásainkat, zajos vagy szeles környezetben viszont már kevésbé voltunk hallhatók a beszélgetőpartnerünk számára.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A LIVE 220BT zajszűrését közepesnek nevezzük, ugyanis mivel a szilikongyűrűk nem idomulnak tökéletesen a hallójárathoz, nem képesek minden zajt kizárni. Ám irodában dolgozva ez például tökéletesen elég, hiszen így legalább hallhatjuk, ha hozzánk szólnak, és az utcán közlekedve is biztonságosabb.

Tesztünket először a Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way című dallal kezdtük. Azonnal megállapítottuk, hogy a dinamikával és a basszussal nincs probléma. A zene közepes hangerőn vagy halkabban is dinamikusabban szólalt meg, mint ebben az árkategóriában sok más füles. Testes, hangsúlyos basszusokkal látta el a zeneszámot, így a pop és a hiphop műfajai kifejezetten jól álltak neki. Azoknak, akik hangosan szeretnek zenét hallgatni, jó hír, hogy a füles elég nagy hangerőn képes megszólalni.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

A Fancy Dress Party - Family című számát hallgatva azonnal egyértelművé vált a meleg hangzás. Közben azonnal feltűnt az is, hogy az alsó frekvenciák a középső hangok kárára sokkal hangsúlyosabbak voltak. Így tehát pl. a vokál sávok a mély- és alsó frekvenciákhoz képest kevésbé voltak előtérben, a 220BT inkább az utóbbiakat emelte ki.  A hangszerábrázolás az árhoz képest nem mondható rossznak, de közel sem volt tökéletes. Nagyon sok részlet elmaradt, viszont elkülönítette az egyes hangszereket, így külön-külön is ki lehetett venni őket. A The Rolling Stones - It’s All Over Night című dalát hallgatva elmondhatjuk, hogy a sztereóhangzás egész jó volt, a hangszínpad kép viszont ehhez képest lemaradt, azt már nehezen tudtuk volna behatárolni, hogy mely hangszerek hol helyezkednek el. A magas frekvenciák egész jók voltak, a húrosok például jól érvényesültek. A magashangok hajlamosak voltak túl fényesek lenni, emiatt ha sokáig hallgattunk zenét a 220BT-vel, akkor fárasztóvá vált a hang.

Abban az esetben, ha valami nem tetszik a hangon, lehetőségünk van a MY JBL HEADPHONES applikáción belül állítani az egyes frekvencia-tartományokon, így számunkra tetszőbbé tehetjük azt.

JBL LIVE 220BT Bluetooth fülhallgató

Záró gondolatok

A JBL LIVE 220BT kedvező árkategóriában szerepel, ehhez képest pedig egész jó fülesnek mondható. A dizájn dicséretes, kifejezetten strapabíró és letisztult. A nyakpánt kényelmes, sétáláshoz, ülőmunkához, de a házkörüli tevékenységek elvégzéséhez is jó lehet. Sportoláshoz kevésbé ajánljuk, mivel a nyakpánt ehhez nem alkalmas, ráadásul a füldugók könnyen kilazulnak a fülben. Az akkumulátoridő lehetne kicsit több, de a gyorstöltéssel szerencsére nyerhetünk plusz egy órát, ha szükség van rá. A hangja összességében dinamikus és meleg, bár nem túl részletgazdag és fárasztó lehet hosszú távon. Mindennek ellenére azt gondoljuk, hogy érdemes kipróbálnia a LIVE 220BT-t azoknak, akik a mindennapok használatához keresnek megfizethető Bluetooth fülhallgatót.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.