iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató teszt

Haladjunk a korral!

2019. február 26., kedd, 08:20

iTech ProStereo audio hifi fülhallgató Bluetooth LDAC iTech fülhallgató ProStereo fülhallgató Bluetooth fülhallgató LDAC fülhallgató fülhallgató teszt iTech fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt

A Bluetooth alapú fülesek közül többnyire még a legjobbak is csak épphogy képesek elérni a vezetékes alternatívák minőségét. Úgy tűnik azonban, hogy a 24 bites jelátvitellel végre vezeték nélkül is hifi élményben lehet részünk, az iTech legalábbis ezt ígéri.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgatóiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató AKMiTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató - Bluetooth megosztás

Bevezető gondolatok

Az i.Tech Dynamic vezeték nélküli headset készülékei évek óta kiemelkedő népszerűségnek örvendenek Malajziában, Szingapúrban és Hong Kongban. A Muzix Group-nak köszönhetően már Magyarországon is megvásárolhatóak termékei.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

Az iTech ProStereo H2 a gyártó szerint áttörésnek számít a vezeték nélküli fülhallgatók világában. Az első hallójáratba illeszkedő rendszer, amely aptX HD és LDAC kodekeket is támogat. Képes 24 bites jelfeldolgozásra, a benne lévő AKM DAC chipnek köszönhetően pedig a vártnál tisztább, dinamikusabb hangot ígér.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató AKM

A fülhallgató kb. 40 000 Ft-ért vásárolható meg. Ezen az áron vezetékes viszonylatban is nagyfelbontású hang várható el. Kiindulva abból, hogy az összegért beépített akkumulátort, jó minőségű DAC-ot és kodeket is kapunk, drágának sem nevezhető a H2.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

Küllem

A fülhallgató megjelenése sportos és modern. Hangszórókamráit kb. 55 cm hosszú, lapos profilú, textil köpenyes vezeték köti össze. A kábel mintája szürkés-barna, a kamráké pedig sötétszürke, kizárólag ez az egy színopció rendelhető. A vezérlés a kábelen lévő, mikrofonos modul, ill. természetesen a forráseszköz használatával lehetséges.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

A népszerű sportfülhallgatókhoz hasonlóan a H2 is fülgerinc alá illeszkedő szilikon támasztékokkal érkezik. Utóbbiakból három különböző méretet tartalmaz a csomag. Gumi fülillesztékből ugyancsak hármat találunk, kiegészülve egy Comply párnával, utóbbi előnyeiről részletes információk találhatóak a Muzix honlapján.

Használat közben

A fülhallgató használata semmivel sem bonyolultabb, mint más Bluetooth headseteké. Nyomógombjaival nemcsak jelszint vezérlést és zeneszám navigációt, hanem hívásokat is kezelhetünk. A használati kézikönyvből az is kiderül, hogy hangalapú tárcsázás és az utolsó beszélgetés visszahívása is lehetséges. Azt azonban nem árt tudni, hogy a nagyfelbontású kodeket a forráseszköznek is támogatnia kell. Ezért mi FiiO M9-et használtunk, amely LDAC kompatibilitást nyújt.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató - Bluetooth megosztás

A fülhallgató hatóköre a környezettől függően 5-7 méterig stabil marad. Érdekesség, hogy ha 2 db H2-t használunk és partnerünkkel meg akarjuk osztani a zenét, akkor gombnyomásra szinkronizálhatók a fülesek. Extraként a füles beszél is, bekapcsolást követően angol női hang közli az akkumulátor töltöttségét. A kábelen lévő modulban apró LED ad tájékoztatást a Bluetooth kapcsolat létrejöttéről és az alacsony töltöttségről. Egy feltöltéssel kb. 10 üzemórát értünk el, ami megfelel a gyártó által írt adatnak és a méretet figyelembe véve reálisnak bizonyult.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

Ami a komfortot illeti, mi a Comply párnák hívei vagyunk. A szivacsos illeszték kiváló zajszűrést és stabilitást nyújtott. Sportoláshoz azonban nem bizonyult annyira jó választásnak. A H2 kábele futás közben minket kissé zavart és a fülhorgok is gyakran kimozdultak helyükről. Egyszerűbb konditermi gyakorlatok végzése közben viszont nem volt a stabilitással problémánk. Összességében nekünk utcai és irodai használat során vált be legjobban a H2 (bár sapkát már nehezen húztunk rá, ugyanis a kamrák meglehetősen kiálltak füleinkből).

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

Kellemesen meglepődtünk, amikor kedvenc számainkat elindítottuk az LDAC-képes forráseszközről. Fapados Bluetooth-t használó okostelefon esetében is egész dinamikus és lendületes volt a hang, viszont úgy még hallottuk a zavaró tömörítéseket. A nagyobb felbontás már jobban kidolgozott részleteket és színpadot eredményezett és sokkal kevésbé vettük észre a vezeték nélküli kapcsolat által összekent frekvenciákat, hiszen utóbbiakból is kevesebb maradt.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

A ProStereo H2 hangja magával ragadó, rengeteg tartalék basszussal, kellemes, egyáltalán nem fárasztó középső és magas frekvenciás részletekkel. Színpadja kissé szűkös, de jól tagolt. A hallgató figyelmét a zenére irányítja műfajtól függetlenül. Kedvenc Linkin Park számaink hallgatásakor megkaptuk azt az erőt és testességet, amit a stílus megkövetelt. Ugyanakkor pl. Eliane Elias - I Thought About You c. számában is meglepően jól árnyalt éneket és részletes zongora dallamokat hallottunk. Az AKM DAC-nak köszönhetően alapvetően tiszta hangélményt tudott biztosítani a H2.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

A jó hanghoz elengedhetetlen volt a jó forrás is. Huawei okostelefonunkról hallgatva Sting - The Last Ship c. száma (96 kHz/24 bites fájl) csak kásás, fásult énekkel tudott megszólalni, igaz, a testes, határozott basszus kellemes alapot nyújtott a zenének. Ugyanez a szám a másik lejátszóról könnyedebb, természetesebb tónusokkal jelent meg.

iTech ProStereo H2 Bluetooth fülhallgató

Végszó

Az iTech ProStereo H2 hangminősége egyértelműen az általunk ismert Bluetooth fülhallgatók legjobbjai közé sorolható. A szolgáltatásait tekintve árazását is jól eltalálták. Kialakításából eredően viszont rendszeres, intenzív testmozgást végzőknek nem ajánlott. Jó volt megtapasztalni, hogy a Bluetooth lehetőségeit még nem merítettük ki. Mindezért azonban nekünk kell továbbra is kompatibilis forráseszközt és jó minőségű műsort biztosítani. A H2 nem tökéletes, de számos tekintetben kiemelkedőre sikerült.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.