FiiO fülmonitor gyarapodás

2018. január 31., szerda, 17:00

FiiO audio hifi fülhallgató FiiO fülhallgató hifi fülhallgató fülhallgató teszt FiiO teszt FiiO hifi fülhallgató FiiO fülhallgató teszt hifi fülhallgató teszt

A FiiO egyre növekvő fülhallgatós kínálatából újabb két modell érkezett Magyarországra. Az F9 alapjaira épített FH1 és F9 PRO füleseken látszólag pici módosítások találhatók, így viszont egészen más célt szolgálnak.

Az FH1 a korábban általunk is tesztelt F9 egyszerűsített változatának is tekinthető. Hangszórókamrái egyszerűbb kialakításúak, ugyanakkor megjelenése kicsit dekoratívabb is, köszönhetően a standard sötétszürkén kívül rendelhető zöld, piros és kék opcióknak.

FiiO FH1 fülhallgató

Nem csak küllemében, hanem tartalmában is más az FH1, ugyanis belsejében az F9-től eltérően kb. 25 %-kal nagyobb, 10 mm-es, dinamikus, titán hangszóró található. Utóbbi a gyártó leírása alapján nyugodtabb, egyúttal testesebb basszust kelt, mint az F9-ben lévő 9,2 mm-es.

FiiO FH1 fülhallgató 33518 driver

A középmagas frekvenciákat ezúttal is lengőnyelves motor egészíti ki (név szerint egy Knowles 33518), a kamrából rézcső vezeti ki a hanghullámokat, mert a FiiO közleménye szerint, nagyobb sűrűségű, mint az alumínium és ez az alkotóelem is befolyásolja a hallgatói élményt.

FiiO F9 PRO fülhallgató

Az F9 PRO belsejében Knowles TWFK-30017-000 lengőnyelves motor található PEK (poliether ketone) dinamikus hangszóró társaságában. Ha úgy tetszik, e modell nyújtja a cég által megtestesíthető legpontosabb hangreprodukciót, máskülönben a nevében szereplő PRO ellenére sem lehet meghatározni, hogy konzumer, vagy produkciós célra ajánlják inkább - vélhetőleg mindkét oldalon megállja a helyét.

FiiO F9 PRO fülhallgató

Nem elhanyagolandó annak ténye sem, hogy az összes többi FiiO fülestől eltérően az F9 PRO-hoz jár a legtöbb, összesen 12-féle fül illeszték, utóbbiak közt találhatók lágyabb és keményebb szerkezetű szilikonból valamint szivacsból is készült harangok. A moduláris kábelek végét színjelöléssel látták el, a keményfalú műanyag dobozkán kívül, cipzáras textil védőtok is jár a termékhez.

FiiO F9 PRO fülhallgató tartozékok

A FiiO FH1 kb. 30 000, míg nagyobb testvére, a FiiO F9 PRO kb. 50 000 forintért vásárolható meg, így érdekes alternatívának számítanak a pontosan közéjük illeszkedő, standard F9 mellett. Mindkét fülhallgató már az itthoni forgalmazótól is rendelhető, hamarosan részletes cikkben mutatjuk be tudásukat itt, az AV-Online hasábjain.

www.fiio.hu

FiiO F9 PRO fülhallgató

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.