EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset teszt

2021. január 5., kedd, 13:10

Sennheiser audio hifi fejhallgató headset Sennheiser fejhallgató Sennheiser headset Bluetooth fejhallgató Bluetooth headset fejhallgató teszt headset teszt Sennheiser fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt Sennheiser headset teszt

A SARS-CoV-2 vírusnak köszönhetően egyre többen dolgoznak otthonról, ahol szükség lehet a teljes nyugalomra a megfelelő munkavégzéshez. Az otthoni - vagy irodai - háttérzaj elnyomásával hatékonyabban végezhetjük a munkánkat. Ebben remek társ az EPOS | Sennheiser ADAPT 560 fejhallgató.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset mikrofonEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset fülpárnaEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset fülpárnaEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset fülpárnaEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tartozékokEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tokEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tokEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tokEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tokEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetEPOS | Sennheiser ADAPT 560 alkalmazás

Küllem

Az EPOS | Sennheiser fúzió nem csak a Gaming kategóriában, hanem a professzionális, irodai eszközök területén is jelentős változásokat hozott-hozhat. Ilyen, munkavégzésre szánt céleszközük az ADAPT 560 aktív zajszűrős vezeték nélküli fejhallgató. A professzionális jelleget erősítve egy natúr dobozban érkezik, ahol a típusszám és egyéb információk csak egy ráragasztott matricán találhatóak. A dobozt kibontva a fedél belső részén található egy rajzos használati és üzembehelyezési útmutató. Ötletes megoldás, erősítve a környezet tudatosságot, minimalizálva a hulladékot.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tok

A dobozban egy nagyméretű cipzáras hordtáska található. Ebben helyezkedik el a fejhallgató, az USB jeladó és a töltőkábel. A fejhallgató a Sennheiserre jellemző formavilágú egyszerű matt fekete kivitelével erősíti a professzionális jelleget.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tartozékok

A jobb oldalán találhatóak a fő kezelőszervek, a ki-bekapcsoló gomb, a hangerő állító csúszka, az aktív zajszűrés kapcsolója. Végül itt kapott helyet a dedikált Microsoft Teams indítógomb. A gombok között elhelyezkedő USB-C aljzaton keresztül tölthető a fejhallgató a tartozék kábel segítségével. Szintén a jobb oldalon található a lehajtható mikrofon kar is.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset mikrofon

Az ADAPT 560 fülre illeszkedő kialakítású, így a kagylók relatíve kisméretűek. A mellékelt párnák műbőr bevonatuk ellenére kellően puhák és kényelmesek. Már fizikailag is kellően csillapítják a külső zajt. A pánt kialakítása a Sennheiser modellekre jellemző, összehajtható kivitel.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset fülpárna

Technológia

Az ADAPT 560 Bluetooth 5.0 technológiát alkalmazó vezeték nélküli fejhallgató. Számítógépes/laptopos környezetben kényelmesen használhatjuk a mellékelt BTD 800 Bluetooth USB adapterrel. Ezen keresztül automatikusan kapcsolódik, segédprogram telepítésére, párosításra nincs szükség. Bluetooth-os eszközökhöz a hagyományos párosítással képes csatlakozni, így tablettel vagy mobiltelefonnal is remekül használható. Az aktív zajszűrő technológiával felszerelt fejhallgató emellett számos, a munkát könnyítő és az egészséget védő technológiát alkalmaz.

1. ActiveGard: Az EPOS legfejlettebb hallásvédelmi technológiája, kiszűri a váratlan, rendkívül hangos effektusokat, így védve meg a használóját az esetleges halláskárosodástól.

2. TalkTrough: Használatával a fejhallgató levétele nélkül tudunk kommunikálni a környezetünkkel, beszélgetni a munkatársainkkal, beengedve a külső zajokat.

3. Noise At Work: A munkahelyek környezeti zajának fejhallgatón keresztüli csökkentésével teszi komfortosabbá a munkavégzést

4. Voice Prompts: A hangutasítások kezelésére alkalmas minőségben állít elő beszédhangot.

5. ANC: Az EPOS ADAPT 560 4-mikrofonos aktív zajcsökkentő technológiájával jelentősen mérsékelhető a zavaró külső zaj. A mikrofonok által mért külső zajjal megegyező, de ellenfázisú zajt generálva kioltják azt, így a kapott hang zavarmentes és jobban érthető lesz.

Az EPOS által használt mikrofon kétirányú, MEMS (mikro-elektro mechanikus rendszerű), ami ideális a zajos környezetben történő használat során.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset

Használat közben

A fejhallgatót elsősorban otthoni munkavégzés során teszteltük, asztali számítógépen, Microsoft Teams környezetben. Bekapcsoláskor a számítógép USB aljzatába dugott Bluetooth adapteren keresztül automatikusan létrejön a kapcsolat, nincs szükség külön párosítási procedúrára. A felépített kapcsolat rendkívül stabil, 25 méterig biztos kapcsolódást garantál.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset

A dedikált lila színű Teams gombot megnyomva megnyílik az alkalmazás. Mobiltelefonnal történő párosítási folyamat a hagyományos Bluetooth eszközökre jellemző módon, a bekapcsoló gomb hosszabb nyomásával történik. Ekkor a fejhallgató a párosítási funkcióba lépve már látható a mobiltelefon Bluetooth beállításában. Az így létrejött kapcsolat szintén stabil. Bluetooth 5-tel rendelkező telefonnal a hatótáv itt is 25 méter, Bluetooth 4 profilt használó eszközökkel 10 méter. A multipontos csatlakozásnak köszönhetően egyszerre két eszközhöz is kapcsolódhatunk, így a megbeszélés során sem maradunk le a bejövő telefonhívásokról.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset

A telefonbeszélhetések hangminősége átlag feletti, remek érthetőséggel. Az üzemidő több, mint kielégítő, bekapcsolt zajszűréssel max. 46 órát képes működni, ami kb. egy heti aktív munkában töltött időnek felel meg. Könnyű súlyának köszönhetően hosszú távon is kényelmesen viselhető. Egyetlen negatívumot fedeztünk fel, az átlagnál kisebb a fejpánt mérete. Teljesen kihúzott állapotban is hiányzott nekünk kb. 1-1cm mindkét oldalról a tökéletes kényelem eléréséhez. Ennek ellenére a mechanikai szigetelése jó volt, elégséges csendet biztosított az átlagos munkavégzés során. Ugyan a használata nem igényel semmiféle számítógépes telepítést, de létezik az ADAPT 560-nak egy Epos Connect PC alkalmazása, ami ingyenesen letölthető. Segítségével lehetőségünk van a fejhallgató személyre szabására és az esetleges szoftverfrissítések telepítésére is.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 alkalmazás

Hangminőség

A használat során az ADAPT 560 tökéletesen tette a dolgát. A beérkező beszédhang - még a gyengébb minőségűek is - kellő energiával szólaltak meg. A megbeszélések során nem kellett fokozottan figyelni a partner mondandójára, minden jól érthető volt. A munkavégzés során szükség volt néha az aktív zajcsökkentő bekapcsolására, hogy mérsékeljük a családi háttérzajt. A mikrofon beszédérthetősége megfelelő volt, mindenki jól hallotta a mondandónkat.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset fülpárna

A beépített elektronika folyamatosan figyeli a bejövő jeleket, így kompenzálva az esetlegesen túl hangos zajokat, interferenciákat, amik károsak lehetnek a hallásunkra. Az elektronika jelenléte egy kis digitális nyersességet kölcsönöz a hangzásnak, de ez cseppet sem zavaró, pusztán érzékelteti a beépített hallásvédő funkciók jelenlétét. Kipróbáltuk zenehallgatáshoz is; az átlag irodai típusoknál lényegesen jobb hangminőséggel szólaltatta meg a zenét a Sennheiserre jellemző karakterrel.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset tok

Végszó

Kellemes benyomást tett ránk az EPOS | Sennheiser ADAPT 560. Az otthoni munkavégzés során a napi konferenciák, heti megbeszélések és a rengeteg telefonhívás bonyolítása során remekül helytállt. Könnyű és kényelmes kialakításának köszönhetően a hosszabb viselés sem volt fárasztó. A Microsoft Teams integráció jól működik, a dedikált gomb segítségével könnyedén indítható az alkalmazás. Az akkumulátor teljesítménye átlag feletti. Munkavégzésünk során heti egyszeri töltést igényelt napi 4-5 óra intenzív irodai használat és némi zenehallgatás mellett.

Kinek ajánlott?

Mindazoknak, akiknek fontos a munkavégzésük során a nyugalom és a sokoldalú használat lehetősége. Ebben az esetben egy fejhallgatóval bonyolíthatunk netes megbeszéléseket, prezentációkat, intézhetjük a hívásainkat mobiltelefonról. Az esetleges holtidőben hallgathatjuk a kedvenc zenéinket, vagy megnézhetjük kedvenc műsorainkat a számítógépen. Az ára relatíve magas. Mivel egy céleszközről beszélünk, ami ráadásul sokoldalúan használható, így a minőség és a beépített technológia tükrében az ár nem túlzó, hosszútávú befektetés, amiért értéket kap a felhasználó.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.