Bose QuietComfort Earbuds II TWS Bluetooth fülhallgató teszt

Izgága igazgyöngy

2022. december 30., péntek, 11:45

Bose audio fülhallgató Bluetooth TWS TWS fülhallgató Bose fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt Bose Bluetooth fülhallgató Bose fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt

A Bose merészsége néha egészen váratlan termékeket szül. Emiatt megalapozott a kíváncsiságunk, ha valamelyik új eszközüket tesztelhetjük. A QuietComfort Earbuds II egy technológiai gyöngyszem, legyen szó a kivitelről vagy funkciókról. Aktív zajszűréssel rendelkezik, a töltőtokkal együtt akár 24 órás használatot tesz lehetővé, a CustomTune-nak köszönhetően automatikusan használója ízlésére szabja a hangot. De milyen használni a mindennapokban?

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató tokBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgatóBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató tokBose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató tartozékokBose QuietComfort Earbuds II AppBose QuietComfort Earbuds II App

Küllem

A Bose QuietComfort Earbuds II-ben az a nagyon jó, hogy első kézbevételkor is átjön a magas minőség, amely mind az anyagválasztásban, mind a formavilágban, mind a kivitelezésben megmutatkozik. A fehérszínű töltőtok kemény műanyag háza strapabíróvá teszi, selyemfénye pedig emel letisztult esztétikáján. Nagyon kellemes kézbe venni a sima felületnek és a lekerekített széleknek köszönhetően. Nem jellemzi túldíszítettség, hiszen inkább a különleges formavilágot hangsúlyozzák, a logót is ízlésesen, a legkevésbé sem feltűnően helyezték el az elején. A töltésre szolgáló USB-C csatlakozó a tok alján található. A tok teteje finoman nyitódik és csukódik.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató

A fülhallgatókon is egyértelműen érződik a minőség és az átgondoltság. Ergonomikus kialakításúak, rafinált formákkal. A tokhoz hasonlóan kerek idomok jellemzik őket. A kényelmet és stabilitást képviselik a puha fülillesztékeknek és szilikon rögzítőpántoknak köszönhetően. Utóbbiakból 3-3 méretet mellékelt a gyártó. A QuietComfort Earbuds II színpalettája nem túl nagy, mivel a fehéren kívül még fekete színben vásárolható meg. Az anyagválasztásnak köszönhetően IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát izzadság- és vízálló.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató tartozékok

Használat közben

A QC Earbuds II nagyon kényelmes viselet, ráadásul stabilan a hallójáratban marad köszönhetően az oldalán elhelyezkedő szilikonpántoknak. Plusz pont, hogy a pántok nem nyomnak hosszútávon sem, és tempós gyaloglás mellett sem kellett igazgatnunk a kapszulákat. Viszont sapka alatt kicsit kényelmetlen volt hordani őket, mert kitüremkedtek a hallójáratból. A Bluetooth kapcsolattartással teljesen meg voltunk elégedve, gyorsan és könnyen csatlakozott a telefonunkhoz, későbbi használatnál pedig automatikusan párosodott hozzá. A hatótávolsága kb. 9 méter volt.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató

A fülesek egy teljes feltöltéssel kb. 6 órányi használatot tesznek lehetővé, a töltőtok pedig további 18 órányi akkumulátoridőt biztosít. Ha csak 20 percig tudjuk tölteni, azzal már 2 óra zenehallgatásra nyílik lehetőség.

Bose QuietComfort Earbuds II App

A fülesek oldalán érintőpanelek találhatók, amelyekkel kezelhetjük a hívásokat, a lejátszást és a zajszűrést, anélkül, hogy a telefonunkhoz kellene nyúlnunk. De akár a Bose alkalmazását is használhatjuk, azon keresztül még inkább személyre szabhatók a funkciók. Állíthatjuk rajta a zajszűrés módját, a hangerőt, saját ízlésünk szerint változtathatjuk a hangszínt. A fülbetét-illeszkedési teszttel megnézhetjük, hogy mennyire passzol a használt illeszték a hallójáratunkba. Beállíthatjuk, hogy telefonálás közben mennyire halljuk vissza a saját hangunkat.

Bose QuietComfort Earbuds II App

A fülesbe aktív zajszűrés is került, ennek köszönhetően a zenehallgatási és a telefonálási élmény is magasabb szintre emelkedik. Használat közben választhatunk a csendes és az éber mód közül. A csendes mód esetén a legtöbb zavaró zajt kizárhatjuk. Például az irodában alig hallottuk munkatársainkat, a tömegközlekedésen az utasokat és a jármű hangját, főzés közben pedig nem zavart minket a páraelszívó búgása. Éber módban viszont lehetőségünk van hallani a környezetünket, ami nagyon hasznos, ha szeretnénk érzékelni, ha megszólítanak minket, vagy az utcán sétálva is sokkal biztonságosabb.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató

A zajszűrés a telefonálást is jobb élménnyé tette. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a metróaluljáró lépcsőjén telefonáltunk, és ebből a partnerünk semmit sem érzékelt, ugyanis a QuietComfort Earbuds II teljesen kiszűrte a külső zajokat, így egy hangos környezetben is kényelmesen beszélgethettünk.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató tok

Hangminőség

A gyártó füleseire jellemző egy bizonyos hangkarakter, ami ezúttal is meghatározta a zenehallgatás élményét. Legtömörebb fogalmazásban az amerikai jelzőt lehetne ráhúzni, de a lazaság is ideillő kifejezés. Frekvencia-elosztása alapesetben erős, testes basszusra épült. Azért alapesetben, mert a telefonos alkalmazáson keresztül egyetlen érintéssel leszabályozhattuk volna a mélyhangok erősségét. Mégsem tettük, mert éppen a vaskos, nehéz basszus tette izgalmasabbá az összes könnyűzenei darabot.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató

A középső frekvenciák zselés, ruganyos érzettel tudtak csak megjelenni, amit ének-centrikus műveknél szokni kellett. A magasfrekvenciákon lehetett leginkább érezni a Bose elektronikus beavatkozását. A szisszenő, csörrenő, fémes részletek sok esetben csak erősen digitálisan, tömören tudták kiegészíteni a zenét. Ez jazz vagy klasszikus műfajok hallgatásakor visszafogta a realitás érzetét. A meleg, lágy mélyhangok viszont megelőzték, hogy az összkép túlságosan rideg, elektronikus hatású legyen.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató

A fenti sorok kifejezetten a frekvenciák visszaadását jellemzik, amiben a Bose nem igazán törekedett színezetlen realizmusra. Valahol el lehetett nézni ezt a kompromisszumot, mert hangulat és atmoszféra teremtésben mégis ügyesen szerepelt. Az Istvánffy Kamarakórus által előadott Requiem aeternam: Introitus hallgatásakor megmaradt az érzelmi töltet és a sztereó térhatás is szélesebb, nyitottabb volt a vártnál. Annak ellenére, hogy érzékelni lehetett a Bose digitális szűrését, az énekhangok részletessége és a dinamika kezelés sikerrel lekötötte figyelmünket. Ettől függetlenül le kell szögezni, hogy a QC Earbuds II fő erősségét könnyűzenei darabok jelentették.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató tok

Billie Eilish - Everything I Ever Wanted c. számát hallgatva a Bose kibontakozhatott térmélység és basszus kapacitás tekintetében egyaránt. Az ütemek elefántléptékű súllyal, mégis gazdag tonalitással kísérték az énekesnő szinte suttogó orgánumát. Annak ellenére, hogy nem a legpontosabb hangszínt kaptuk, az összkép egyszerre volt fülbemászó és intenzív. Pozitívumnak számított, hogy a hosszútávú hallgathatóság a mesterkélt frekvencia ábrázolás ellenére megmaradt. Órákig lehetett frusztráció nélkül hallgatni a zenét, ami hétköznapi használat tekintetében logikusan nagyobb prioritást élvez, mint a pontosságra törekvés.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató

Alternatívák

A Bowers & Wilkins PI7 jobb hangminőséget nyújt, bár amikor teszteltük, szoftveres téren nem volt olyan kiforrott, mint a Bose. Másik erős kihívó a Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3. Hangzás tekintetében fejlettebb, mint a Bose, zajkioltás és szoftveres háttér szempontjából is rendkívül átgondolt. Meg kell jegyezni, hogy hosszútávú komfort szempontjából a Sennheiser némileg alulmarad, cserébe futáshoz is ideális.

Bose QuietComfort Earbuds II TWS fülhallgató

Végszó

A Bose felhasználóbarát és kényelmes fülhallgatót dobott piacra. Igényes és esztétikus, de letisztult megjelenése a legtöbb stílushoz jól idomul. Személyre szabható, egész nap komfortosan használható, és telefonálásnál is kiválóan megállja a helyét. A QuietComfort Earbuds II nem tartozik a legolcsóbb árkategóriába, de egyértelműen jó választás lehet azok számára, akiknek fontos, hogy színvonalas, jól kihasználható teljesen vezeték nélküli fülesük legyen.

Egyértelműen nem a legőszintébb hangkarakterű TWS, ami eddig nálunk járt. Saját belátása szerint gazdagítja, digitálisan felülírja a zenei információt. Halk járatás esetén, csendes környezetben susogó háttérzaj hallható (tudomásunk szerint frissítés útján orvosolni fogják), ami egyeseket bosszanthat. Viszont dinamikája nagy átfogású, sztereó középpontja stabil és egy kis térmélységet is képes megjeleníteni. Nem harsány, hosszútávon hallgatható marad, ami egy átlagfelhasználó számára több, mint elegendő. Akik ezért az összegért kizárólag hangminőséget akarnak, azoknak le kell mondani az intelligens mikrofonról és a vezeték nélküliség kényelméről. Mindenki más a magas árért cserébe a leghatékonyabb ANC-t kapja, ami ma kereskedelmi forgalomban kapható.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.