Beyerdynamic Byrdland fülhallgatók tesztje

2019. május 9., csütörtök, 19:05

Beyerdynamic audio hifi fülhallgató hifi fülhallgató Beyerdynamic fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt Beyerdynamic teszt Beyerdynamic Bluetooth fülhallgató Beyerdynamic fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt

A Beyerdynamic a Byron sorozat utódjaként bemutatta a Byrd fantázianévvel ellátott, vezetékes és Bluetooth fülhallgatóit. A nálunk vendégeskedő Soul Byrd és Blue Byrd fülhallgatók betekintést engednek a Beyerdynamic új filozófiájába.

Küllem

Beyerdynamic fül- vagy fejhallgatót mindig öröm kézbe venni. Sugárzik róluk a minőség és a tökéletesre való törekvés. A két fülhallgató is ezt a filozófiát követi. Modern, letisztult megjelenésű dobozban érkeztek, amit kibontva beléptünk a minőségi fülhallgatók világába. Az egyik legszebben megtervezett, kemény hordtokot kinyitva, ami először szembetűnik, az a fülhallgató apró mérete. Az előd tervezésekor gyengélkedő dizájner végre magára talált és az eléggé jellegtelen Byron-ok után egy igazán elegáns, egyedi megjelenésű fülhallgatót alkotott.

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

Az apró kapszulák laposak, krómozott "Y" jellel a közepükön, hogy ahányszor ránézünk, eszünkbe jusson az üzenet: "Your Day, Your Sound, Your Beyerdynamic". Az anyaguk minőségi eloxált alumínium, és ennek köszönhetően a súlyuk elenyésző. Az építési minőség kifogástalan, pontos illesztések, tartós anyagok és elegáns dizájn jellemzi a fülhallgatót.

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

Az ország egyetlen elérhető példányaként nálunk vendégeskedő vezetékmentes fülhallgató iránti kíváncsiságnak engedve, a Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgatót fogtuk vallatóra. Tervezésekor elsődleges szempont a hangminőség mellett a kényelem volt, így a fülhallgató dupla kétoldali akkumulátort kapott, amit hajlékony vezeték köt össze. Az elrendezésnek köszönhetően jobban a nyak köré simul és a dupla akkumulátornak köszönhetően a jobb oldalon külön elhelyezkedő távvezérlő pillekönnyű lett. Viselés közben szinte súlytalan az egész szerkezet, a nyakban stabilan ülő akkumulátorok nem rángatják a fülhallgatókat.

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

MOSAYC dinamikus hangzás

A forradalmi együttműködés a Beyerdynamic és a Mimi Hearing Technologies között hozta létre a MYC (Make It Yours) alkalmazást és technológiát, amellyel személyre szabhatjuk a saját hallásunknak megfelelően a fülhallgatót. Egy 6 perces teszt kielemzi a hallgatási szokásunkat és ahhoz igazítja a Blue Byrd hangzását.

Beyerdynamic MIY App

A MIY alkalmazás lehetővé teszi, hogy betekintést nyerjünk a saját hallási szokásainkba. Az alkalmazás napi rendszerességgel méri a használat időtartamát és intenzitását, míg az intuitív kezelőfelület minden olyan információt megad, amire szükségünk van ahhoz, hogy meghatározzuk, milyen egészségesek a hallgatási szokásaink. Mindannyian másképp halljuk a dolgokat, és a hallásérzetünk olyan egyedi, mint az ujjlenyomatok. Ez az úttörő technológia azt jelenti, hogy pontosan úgy halljuk, ahogy nekünk optimális, függetlenül attól, hogy az életünk során hogyan változik a hallásunk. Ez egy zseniális technológián alapuló szolgáltatás, amit a letölthető applikációval vehetünk igénybe.

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A Beyerdynamic felhívja a figyelmet arra, hogy a lapos, kisméretű kapszulák mélyen a fülben ülnek, így nem okoznak kényelmetlen érzést még akár fekvés közben sem, ha netán elaludna az ember. Ami igaz az igaz, a pillekönnyű kapszulák valóban kényelmesek lennének, csak az a fránya szilikon illeszték ne lenne!

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

A gyárilag tartozékként csomagolt fura alakú, "ultra puha" szilikon fülilleszték nincs a helyzet magaslatán, nekünk állandóan kicsúszott, nem igazán tartott. Az általunk egyre gyakrabban használt Comply memóriahab illeszték orvosolta a problémát, stabilan tartotta a fülhallgatót és tökéletesen szigetelt.

A bejáratáshoz az IsoTek Full System Enhancer lemezét kétszer végigfuttatva a madárka (Byrd) készen állt a meghallgatásra.

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A Beyerdynamic mindig is azok játékszere volt, akik törekednek a tökéletes hangzás elérésére. Kell egyfajta megengedő márkahűség az olyan eszközök felé, ahol megismerjük a nagy vasakat, Tesla T1, T50p vagy a mestermű Xelento fülhallgató. Ilyenkor szkeptikusan fogadjuk a nagyok mellett fillérekbe kerülő márkatársat, vajon mi jön át a drágábbak zsenialitásából kb. 43 000 Ft-ért.

A Bluetooth aptX CD minőséget ígér, bár iOS rendszert használóknak marad az AAC kapcsolat.

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

A teszthez Samsung Galaxy mobiltelefont és FiiO X7 Mark II lejátszót használtunk, mindkettőt aptX kodekkel. A zenei anyag TIDAL Master Audio és nagyfelbontású zenei fájlok voltak.

Erős kezdéssel fogtuk vallatóra a fülhallgatót. A frissen megjelent Michael Bublé - Bublé! (Original Soundtrack from his NBC TV Special) Master Audio minőségű lemeze kellemes meglepetést okozott. A Blue Byrd felnőtt módon kezelte a helyzetet, kellemes, dinamikus, levegős megszólalással, kiegyensúlyozott és kellő basszussal tolmácsolta a zenét. Felnőtt Beyerdynamic-ként viselkedve, Vangelis Nocturne lemezéről a szerző slágerei akusztikus verzióban, finom részletezéssel és élvezetes előadással szólaltak meg.

Beyerdynamic Blue Byrd Bluetooth fülhallgató

A FiiO X7 Mark II-n lejátszott Patrick Doyle Murder on the Orient Express filmzene DSD verziója ugyan nem hozta a kellő különbséget a formátumok között, de ez a Bluetooth aptX korlátozott adatsebességének tudható be. Ennek ellenére a zene szintén a fent leírt módon élvezetes, szórakoztató módon szólalt meg. Elektronikus zenén, a Yello Toy, Master Audio album hallgatásakor nem volt hiányérzet, megfelelően vette az akadályokat az apróság.

Végszó

A Beyerdynamic Blue Byrd gyártójára jellemző építési minőséggel és felsőkategóriás hangzással rendelkező, Bluetooth fülhallgató. A frissített dizájn, a hangzásjavító applikáció próbál a mobiltelefon használók népes csoportjában rajongókat szerezni. Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem az átlagos hangminőséget keresik, akiknek fontos a nagy modellekre jellemző hangzásvilág utazás során. Mérésünk szerint kb. 6,5 óra zenehallgatást biztosít, stabil, interferencia mentes kapcsolattal. Munkába járáshoz használva ez kb. 5 napot jelent egy töltéssel.

Beyerdynamic Soul Byrd fülhallgató

Aki például munkahelyen egész napos zenehallgatásra szeretné használni, annak vagy naponta kell tölteni, vagy ajánljuk nekik a Beyerdynamic Soul Byrd vezetékes fülhallgatót a Blue Byrd hangzásával és minőségével.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.