ArtSound Brainwave 03 TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

Baráti darab

2023. január 10., kedd, 19:40

ArtSound audio hifi fülhallgató TWS Bluetooth fülhallgató ArtSound fülhallgató TWS fülhallgató zajzáras fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt ArtSound fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt ArtSound Bluetooth fülhallgató

Teljesen vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatókból sosem elég. Egy korábbi cikkünkben már írtunk az ArtSound Brainwave 01-ről, amelynek továbbfejlesztett változata a Brainwave 03. A gyártó változtatott néhány dolgot a dizájnon, de a letisztultság megmaradt. A Brainwave 03 már aktív zajszűréses, kettős mikrofonnal és EQ-funkcióval. Az ára kicsit nőtt, de baráti maradt a maga 35 ezer forintjával. Hogyan teljesít mindennapi célokra?

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató tokArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató tokArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató in-earArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem

Az ArtSound Brainwave 03-at katonai zöld színben kaptuk meg, amely elegáns, nem hivalkodó árnyalat. Ezen kívül feketében és fehérben rendelhető. A töltőtok méretügyileg nagyobb, mint a Brainwave 01-é, ám ez különleges kialakításából adódik. Kényelmesen elfér tenyérben, ovális, lekerekített formáinak köszönhetően komfortos a tapintása. A leggyakoribb kagyló stílusú töltőtokokkal szemben ennek nem felhajtani tudjuk a tetejét, hanem elcsúsztatni. Esztétikus megvalósítás, bár néha előfordult, hogy emiatt a táskánkban magától elcsúszott a teteje.

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató tok

A töltőtok és a fülesek letisztult, minimalista dizájnt kaptak, nincs rajtuk semmi díszítőelem. A műanyag házat puha tapintású gumiréteg borítja, amelynek köszönhetően ellenállóbb a vízzel szemben. A csomagolt tartozékok része 3 méretű illeszték pár (S, M, L).

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató in-ear

Használat közben

A Brainwave 03 több szempontból is jobb, mint a Brainwave 01. Az egyik ilyen fontos pont például a stabilitás, mind a Bluetooth kapcsolattartást, mind pedig a hallójáratban maradást illetően. Kezdjük az utóbbival: a 03 ergonomikus kialakítású, és nagyon könnyű a háza, így nincs nyomó, kellemetlen érzés a fülben. Ám láthatóan változtattak a formán, ami jót tett neki. Már nem egy cseppalakú fülesről beszélünk, hanem az ovális része jobban illeszkedik a hallójáratba, és egy hosszú nyúlványt is kapott, ami jobban alátámaszt. Így biztonságosabbnak éreztük a fülben, és sokkal kevesebbszer kellett megigazítanunk pl. gyaloglás közben. Viszont sapka alatt sajnos nem a legkényelmesebb viselet.

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató

A Bluetooth kapcsolattartása is jobb volt, mint a 01-nek. Nagyobb hatókörben tudtunk mászkálni a telefonunk nélkül, nem akadozott olyan gyakran a lejátszás, ha távolabb mentünk a mobilunktól, vagy a másik fülhallgatótól, amit az asztalon hagytunk. A tokból kivéve automatikusan csatlakozott a telefonhoz. Viszont arra érdemes figyelni, hogy a hideget nem igazán szereti. Ha téli időben kint sétáltunk, akkor egy idő után kikapcsolt. Ilyenkor megpróbáltuk bekapcsolni, automatikusan kikapcsolt újra, és csak a meleg lakásban vagy közlekedési eszközön tudtuk újra használni.

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatókon érintőpanelek vannak, amelyekkel elindíthatjuk/megállíthatjuk a zenét, számot ugorhatunk, vagy kezelhetjük a hanghívásokat, és a zajszűrést. Az akkumulátor által biztosított üzemidő átlagosnak nevezhető. A fülesekben lévők 4 órányi zenehallgatást tesznek lehetővé, a tokkal további 12 órát szórakozhatunk. Újdonság, hogy a Brainwave 03-ba aktív zajszűrés is került. Mértéke megfelelő arra, hogy a legtöbb zavaró hangot kizárjuk, és jobban elmerülhessünk a zenehallgatásban vagy a videónézésben, de egy kifejezetten hangos környezetben nem tud minden zajt kiszűrni.

A kettős beépített mikrofonnal a telefonálás is jobb élmény, mint a Brainwave 01-gyel, sokkal érthetőbben hallotta egymást a két fél, ám nagyon szeles, vagy hangos környezetben a külső hangok jobban beszivárogtak.

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A karakter erőteljes volt és határozott, nagyszabású mélyhangokkal. Telt és meleg tónussal szólaltak meg a teszteléshez használt darabok. A középső és magas hangok kissé tömörnek érződtek a Bluetooth jelátvitel miatt, így az énekhang mellőzte a hifi szintű realizmust. Mint belépőszintű TWS fülhallgatóktól, nem is vártuk el, hogy jelenlét érzetet varázsoljon fejünkbe. Ennek ellenére fel tudott mutatni olyan motívumokat, amelyek segítettek a zene élvezhetőségén.

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató

A basszus intenzív és feszes módon támasztott alá szinte minden zeneszámot. Azt a bűvös illúziót értük el, hogy egy virtuális mélyláda került a fejünkben lévő színpadra. A fentebb említett határozottság azzal járt, hogy könnyűzenei stílusok bivalyerős dinamikát kaptak. Max Cooper - Unspoken Words c. albumát hallgatva a masszív mélyhangokhoz konkrét, közvetlen elektronikus effektusok társultak. Azonnal fejünkbe repült a zene és kis terhelésen is élénk érzettel szólt, ami jól kompenzálta a felületes sztereó teret.

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató tok

Lotte Pen szaxofonos művei a klasszikus zene új generációját képviselik. Áramló játékra és magabiztos, helyenként elektronikus ütemekre épülő zenéjét fogyaszthatóan, élvezetes módon adta vissza tesztalanyunk. Az ilyen darabokban, amelyek mellőzték a túlságosan színes hangsávokat, torzító hatású vagy harsány részleteket, könnyedén elmerülhettünk. Kritikus megközelítéssel kifogásolni lehetett, hogy a tér tagolása nem volt a legpontosabb és a magashangok felbontása is lehetett volna nagyobb. Nem lehetetlen elvárás, de egyelőre még csak a kétszer-háromszor drágább alternatívák privilégiuma. A magabiztos hangulati elemek és az ArtSound által hozzáadott lelkesség mégis megoldották, hogy az eredmény ne legyen unalmas.

ArtSound Brainwave 03 TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

Az ArtSound Brainwave 03 jó választás lehet azoknak, akik nem szeretnének nagyon sokat költeni egy fülesre, ám fontos számukra, hogy kényelmes legyen, teljesen vezeték nélküli és jól kihasználható. Hiszen a vízálló, ergonomikus és könnyű kialakítás lehetővé teszi, hogy mindennap zenét hallgathassunk rajta, az aktív zajszűrésnek köszönhetően jobban elmerülhetünk a zenehallgatás élményében. Ám ha a Brainwave 03-at választjuk, akkor kötnünk kell néhány kompromisszumot. Utóbbiak elfogadásával baráti társra tehetünk szert, amely segít kikapcsolódni.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.