ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

Értékes apróság

2022. december 12., hétfő, 21:10

ArtSound audio hifi fülhallgató TWS Bluetooth fülhallgató ArtSound fülhallgató TWS fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt ArtSound fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt ArtSound Bluetooth fülhallgató

A teljesen vezeték nélküli fülhallgatókat mindenki szereti, mivel kényelmesek, jól kihasználhatók, és nincsenek zavaró kábelek. Ezeknek az eszközöknek a piaca már viszonylag széles és az olcsóbbaktól a drágábbakig minden árkategóriában keresgélhetünk. Bluetooth fülhallgatójával, a Brainwave 01-gyel az ArtSound azokat célozta meg, akik kedvezőbb ár/érték arányt igénylik.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató tokArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató tokArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató tokArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató tokArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgatóArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem

Az ArtSound Brainwave 01 két színben vásárolható meg, zöldben és feketében. Mi a fekete verziót kaptuk meg, amely szolid, és bárki stílusába beilleszthető. Ami azonnal feltűnt, hogy a töltőtok az egyik legkisebb azok közül, amelyeket eddig teszteltünk. Apró és könnyű, egy nadrágzsebbe becsúsztatva is alig tűnik fel.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató tok

Minimalista dizájnt kapott, a szélei lekerekítettek, így kényelmes kézbe venni, a kemény műanyag pedig kellemes tapintásúvá és strapabíróvá teszi. A fülesek is rendkívül könnyűek, a súlyuk mindössze 4,3 g/db, amely köszönhető az anyagválasztásnak, a kemény műanyag háznak. Hasonlóan letisztult és minimalista a dizájnjuk, ám a kialakításuk nagyon ergonomikus. Szilikon fülillesztékekből 3 méretet kapunk (S/M/L).

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A Brainwave 01 hosszú távon - akár egész napon át - kényelmes viselet, ami könnyű súlyának és ergonomikus kialakításának köszönhető. Nem okoz kellemetlen nyomó érzést, ennek ellenére viszonylag stabilan a hallójáratban marad gyaloglás és házimunka végzése közben is. (Sporthoz viszont nem ajánljuk.)

A Bluetooth kapcsolattartással összességében elégedettek voltunk. Gyorsan csatlakozott bármilyen eszközhöz (laptop, mobiltelefon), és későbbi használatnál automatikusan párosodott vele, ha a Bluetooth be volt kapcsolva. Viszont arra érdemes figyelni használat közben, hogy a hatótávolság legfeljebb 8 méter. Ha ennél messzebb mentünk, akkor akadozott a lejátszás, vagy le is vált a füles az eszközről.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatókon érintőpaneleket helyeztek el, amelyekkel megállíthatjuk/elindíthatjuk a zenét, kezelhetjük a hanghívásokat vagy akár számot is ugorhatunk. Ez hasznos, amikor a zsebünkben van a telefonunk vagy tőlünk távolabb. Ami kicsit zavaró volt viszont, hogy amikor csak megigazítottuk a fülest a hallójáratunkban, akkor gyakran érzékelt a panel, és így megállította az aktuálisan hallgatott zenét vagy videót.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató tok

A fülesek 4 órányi lejátszási időt tesznek lehetővé, amely nem tűnik soknak, de a töltőtokkal még háromszor teljesen feltölthetjük őket, így további 12 órányi időt biztosít számunkra. Ezért, ha épp nem használjuk a füleseket, érdemes azonnal visszatenni őket a tokba.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató tok

A Brainwave 01-be beépített mikrofonok is kerültek, ám sajnos a telefonálási élmény nem igazán volt jó vele. Túlságosan beszűrődtek a külső zajok, így a beszélgetőpartnerünk alig értett abból valamit, amit mondtunk.

Hangminőség

Zenehallgatás közbeni pozitívumok közé lehetett sorolni a harsányság, túlzó élesség nélküli karaktert. A magashangok inkább puhák maradtak akkor is, ha intenzívebb műsort indítottunk el. Az ének és beszédhang élénken jelent meg, így a dalszöveget és podcast beszélgetéseket is remekül lehetett érteni. A basszus mellőzte a túlzottan domináns kiemelést, így a mélyhangok nem vonták teljesen magukra a figyelmet.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató

Belépőszintű Bluetooth fülhallgató lévén nem vártunk tökéletesen élethű hangzást. Tesztalanyunk inkább a középső frekvenciákra fókuszált, basszusokban és magashangokban kevésbé tudott kiteljesedni. Emellett a sztereó színpad sem volt teljesen stabil, a mélyhang fázisa nem érződött egységesnek a két fülhallgatóban. A kedvező ár ismeretében el kellett fogadni a részletek tömörebb ábrázolását.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató

Bonobo - Otomo c. elektronikus száma jó lendülettel és gyengéd magashangokkal jelent meg. A hangsávok kevésbé különültek el egymástól, leginkább egy burokként épült fel a zene, meleg és kerek mélyhangok kíséretében. Ezután MAY-A - Apricots c. számát hallgattuk meg. Az ének és a kísérő ütemek is energikusan jelentek meg, de az énekesnő hangja nem irányult a virtuális középpont felé, inkább két oldalról szólalt meg. Ezáltal inkább olyan érzet alakult ki, mintha két hangsugárzóból szólt volna a műsor. Ólafur Arnalds - Zero c. száma csak visszhangzó zongoradallamokat tartalmaz, ez a nyugodtabb, letisztultabb zsáner kevésbé volt kihívás a Brainwave számára. Akik inkább ambient jellegű zenét, meditatív háttérmuzsikát szeretnének hallgatni, azoknak kevésbé lesznek feltűnők a fülhallgató akusztikai hiányosságai.

ArtSound Brainwave 01 TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

Az ArtSound Brainwave 01 jó választás lehet azok számára, akik nem szeretnének túl sokat költeni, cserébe szeretnének egy teljesen vezeték nélküli, Bluetooth fülhallgatót. Strapabíró, letisztult, egész nap kényelmesen viselhető, és a töltőtokkal a működési idejét is meghosszabbíthatjuk, ráadásul biztonságosan magunkkal vihetjük bárhová. Telefonáláshoz és sportoláshoz nem a legjobb választás, ám akiknek ez a funkció nem fontos, egy megbízható mindennapi társra lelhetnek benne. Hangminőség tekintetében lehetne részletesebb és ügyesebben kontrollált. Áráért cserébe már azt is értékelni kell, hogy egyáltalán lehet vele zenét hallgatni, de inkább aláfestő jelleggel, amíg használója a mindennapi tevékenységeit végzi.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.