Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró teszt

2021. március 6., szombat, 07:10

Klipsch audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth Klipsch hangfal Bluetooth hangfal Bluetooth hangrendszer Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangrendszer teszt Klipsch hangfal teszt Bluetooth hangrendszer teszt

A Klipsch Bluetooth rendszereinek tesztelése közben az utóbbi időben nagyon jól szórakoztunk. A The One vagy a The Three pompásan nézett ki, legalább olyan jól is szólt, így pillanatok alatt elnyerték a tetszésünket. Most ismerkedjünk meg a legkisebb amerikaival a Heritage Groove-val, amibe mindent bele próbáltak pakolni, ami csak belefér egy ekkora méretbe.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró hátlapKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóróKlipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

Aki olvasta a korábbi cikkeinket a bevezetőben említett modellekről, akkor nem éri nagy meglepetés a dizájn területén, hiszen a Klipsch Heritage Groove pontosan azon a már szinte kitaposott úton halad, csak a végletekig minimalizált méretekben.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

A képekről talán nem is jön át teljesen, hogy ebben az esetben egy olyan készülékről van szó, aminek a tömege nem éri el az 1 kg-ot, a méretei pedig a következők: 12,7x15,2x6,7 cm. A nyolcvanas években keringett egy vicc a japán készülékekről, miszerint: mi van a kezemben? A válasz: hifitorony. Erre: jó, de hány darab? Ez jut eszünkbe, amikor szó szerint a tenyerünkbe helyezzük a kis Klipschet, aminek viszont most is sikerült a nagyobb testvérek által már bevezetett luxusérzetet biztosítani.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

Valódi fa alsó és tetőlemez, körben pedig nagyon sűrű és masszívságot sugalló szövet, ami ebben az esetben sem gátolja a hang terjedését. A hangét, amit kettő darab, 20 watt teljesítménnyel hajtott, 76 mm-es, szélessávú hangszóró biztosít, amihez jön még a DSP, mint jelfeldolgozó rendszer.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

A fa és szövet kombinációja megfelelő stabilitást nyújt, mindamellett, hogy igen látványos, azonban mindehhez jön még a kettő darab, két szélen elhelyezett talp, ami alumínium és műanyag kombinációja, de még egy filcréteg is jutott rá. A Groove akkumulátora akár nyolcórányi működést is tud biztosítani, de természetesen hálózatra is köthetjük egy 5 voltos adapter jóvoltából.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró hátlap

A bemenet mellett még egy aux is van, ha valaki a lejátszóját választja hangforrásként. Persze itt elsődleges a Bluetooth, a kettő között a fedőlapon elhelyezett gombokkal tudunk váltani, amelyek egy stílusos alumínium keretbe vannak foglalva. Itt található még az üzembe helyező gomb, amit egy LED egészít ki, ez mutatja a jel stabilitását is. Lehetőségünk van még állítani a hangerőn is, valamint van egy gomb és néhány apró luk a fémbetét szélén, ami valamit még sejtet. Kettőjük együttesével azt érhetjük el, hogy a beépített mikrofon segítségével vezérelhetjük még a telefonhívásainkat is, amivel tulajdonképpen kiváltjuk a mobilunk kihangosító funkcióját. Igazán hasznos lehet, amikor megtehetjük, hogy az irodánkban, a saját íróasztalunkon hallgathatunk zenét a Groove és a mobileszközünk által, de közben kapunk egy hívást. A Klipsch egyszerűen fogadja a beszédhangot, majd továbbküldi a hálózatra, a röpke tárgyalást követően pedig folytathatjuk a zenei aláfestéssel egybekötött munkát.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

A Groove pici, de a bejáratást nem úszhatta meg, ahogyan egyik hozzánk érkező eszköz sem. Ezt követően először is azt kell betájolnunk magunknak, hogy mit is kapunk egy ekkora kis ékszerdoboztól. A pompás kinézeten túl azért a hangzás terén is vannak elvárásaink, de vajon milyenek is? A készülék nem vízálló, továbbra megtartotta a The One és The Three luxuskivitelét, ezért a szabadba nem nagyon fogjuk száműzni, maximum néha egy nyári estére. Nagy basszust nem várhatunk el, egyszerűen nincs helye a membránoknak az ehhez szükséges térre. Külső erősítő bevetésénél ugyan érhetnénk el csodákat is ezen a téren, de a Groove továbbra is egy Bluetooth hangszóró, innentől kezdve aktív.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

A beüzemelést követően egyből felemeltük a hangerőt majdnem a maximumra, és jött is rendesen a zene. Torzítást nem tapasztaltunk, az ének- és a magashangok tiszták voltak, még a ritmusszekció, tehát a basszusgitár és a dob is hibátlanul szólt. A mélyhangok ugyan nem voltak teljesen mélyek, ahogyan azt vártuk már látatlanban is, viszont kellően definiáltnak tűntek, nem kenődtek szét. Teljesítették a méretük és teljesítményük által kihozhatót, nem vállalták túl magukat, és mi ezt nem is vártuk el. Hallottunk már hasonlóan miniatürizált kütyüből vehemensebb hangokat, a Groove viszont nem ezt a célközönséget célozta meg. Próbálkoztunk popzenével, kicsit diszkósabbra is vettük a figurát, ahogyan a keményebb rock sem kerülte el a figyelmünket. Mindegyikkel elboldogult, nem is küzdött, minket pedig igazán szórakoztatott, de az ezekhez szükséges vehemenciát nem birtokolja, így csak másodlagos műfajként ajánljuk inkább. Összetettebb dolgokat, vagy  szimfonikus zenét meg sem próbáltunk, az eddig tapasztaltak alapján teljesen felesleges lett volna.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

Kísérletezgetésünk során eljutottunk egy olyan pontra, amikor terítékre került David Bowie Wild is the Wind-je, és kicsit feljebb emeltük a fejünket. A telten, de minimálisan hangszerelt dal igazán szerethetőn és bensőségesen szólalt meg, a főszerep pedig az éneké volt, amivel eddig sem volt problémánk. Eric Clapton Layla-ján volt a sor, ahol az eredeti reprodukálása kicsit döcögősre sikeredett, viszont az Unplugged verzió nagyon klassz hangulatot teremtett, itt el is időztünk egy kicsit. Maradtunk ennél a stílusnál, jött még egy kis Thin Lizzy, ahol a Dont Believe a Word döngetéséhez is volt bátorsága a Groove-nak, ahogyan a The Cranberries melankóliájától sem ijedt meg. A hangerő maximumán nem vettünk észre továbbra sem görcsösséget, torzítást, a mérnökök teljesen reálisan lőtték be a méretekhez illően a teljesítményt. Barbra Streisand hangjánál már éreztünk némi bizonytalanságot, de ki nem illetődne meg egy ilyen megismételhetetlen énektől?

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

Tapasztalataink alapján a Klipsch Heritage szériájának Groove tagja nem az a bulizós fajta, bár el kell döntenünk, kinek mit jelent a szórakozás. Aki energiaitallal a kezében szeretne technóra tombolni, az máshol keresgéljen. Aki viszont egy baráti társaságban, egy téli estén, kellemes környezetben, kicsit borgőzös beszélgetés közben akar egy kis minőségi háttérzenét, akkor megtalálhatta a megoldást általa. Megemelkedett hangulat esetében még pár tánclépés erejéig is a társunkká válhat, más környezetben pedig akár még egy kisebb és könnyebb léggitár is előkerülhet, de valódi szerepét máshol fogja betölteni. A beépített mikrofon és funkció igazán jól működik, egy munkaasztalon tehát tényleg hasznát tudjuk venni. A jól bevált könyvespolcot se felejtsük el, otthoni ténykedés vagy könyvolvasás közben fog nekünk könnyed, de tiszta háttérzenét nyújtani. A Groove nem vállal többet, de azt a szintet hozza, minden bizonytalanság nélkül.

Klipsch Heritage Groove Bluetooth hangszóró

A Klipsch Heritage Groove egy parányi élvezeti eszköz. Méreteihez képest nagyot szól, azt pedig erőteljesen, de tisztán teszi. Szélsőséges dolgoktól óvjuk, könnyed, minőségi és szolíi rockon vagy akusztikus zenéken magával ragadó, igazán hangulatos tud lenni. A külsejére és kivitelére panaszunk nem lehet, valószínű, hogy parányi, és gondos kezek rakták össze. Jól mutat asztalon, polcon, nyári estén egy kerti asztalon, de a közeljövőben akár a karácsonyfa alatt is. Beüzemelésével csak hozzájárulhatunk a meghitt hangulathoz.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.