JBL GO ultrakompakt mobil hangrendszer teszt

A mindenhol elférő hang

2015. június 15., hétfő, 19:35

JBL GO JBL GO audio hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth mobil hangrendszer Bluetooth hangrendszer JBL hangszóró JBL hangfal hangfal teszt hangszóró teszt hangrendszer teszt Bluetooth hangszóró teszt mobil hangfal teszt

Egy napsütötte nyári napon, a Margit-sziget járókelői különös dologra lettek figyelmesek: mindenki egy, a fagylaltos felől érkező bringóhintó irányába fordult. Ez a pedállal hajtott alkalmatosság azért hívta fel magára a figyelmet, mert a többi bringóhintótól eltérően ez volt az egyetlen, aminek fedélzetén zene is szólt. Ezt a bizonyos járművet történetesen szerkesztőink vezették, a hangforrás pedig egy, a kormány mögé rejtett JBL GO hangszórócska volt. Teszteltünk, de még mekkorát!

JBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszerJBL GO mobil hangrendszer

A Northridge-i székhelyű JBL érdekes pozíciót tölthet be a hifi gyártók között, hiszen kijelenthetik, hogy a cigarettásdoboz nagyságtól egészen kétajtós szekrény méretig gyártanak különféle felhasználásra szánt hangfalakat. A mai cikkben taglalt JBL GO értelemszerűen a kisebbek közé tartozik. Annyira kicsike, hogy egy nyári rövidnadrág oldalzsebében is feltűnés nélkül elfér, így szinte bárhova magunkkal vihetjük. A parányi hangszóró nem világújdonság, viszont a GO az első olyan nálunk vendégeskedett típus, ami 80 x 68 x 30 mm-es méret mellett még elfogadható hangot nyújt. Lehet kapni ugyanekkora, ceruzaelemmel működtethető FM rádiókat is, de amennyire volt hozzájuk "szerencsénk", nem szólnak jobban egy laptop hangszórónál, és ne feledjük, hogy mai tesztalanyunk vezeték nélkül, tehát Bluetooth alapokon is működik. És egy másik vonzó tény: összesen nyolcféle színben kapható.

JBL GO mobil hangrendszer

Külsőségek

A JBL GO téglatest formája teljesen eltér az eddig általunk tesztelt testvérekétől (pl. Charge 2), ami valahol érthető mind a helykihasználás, mind a költségek szempontjából. Az itthon jelenleg 9000 Ft-ért megvásárolható hangfalacska gumírozott műanyag készülékházzal rendelkezik, melynek elején és hátulján hatalmas JBL felirat töri meg az egyhangúságot.

JBL GO mobil hangrendszer

Az előlapi védőrácstól balra eső oldalon található egy 3,5 mm-es sztereó Jack bemenet, egy micro USB aljzat és egy kis lukacska, ami beépített mikrofont rejt, tehát a készüléket telefonos kihangosítóként is használhatjuk.

JBL GO mobil hangrendszer

A tetőlemezre elegáns módon nem különálló billentyűk, hanem egyetlen lapba integrált nyomógombok kerültek, nevezetesen: ki- és bekapcsolás, Bluetooth aktiválás, hangerő fel és le és végül híváskezelés.

JBL GO mobil hangrendszer

Jobboldalt kis mélyedés található, melybe akár karabiner is fűzhető, így bárhova felakaszthatjuk a 130 grammos hangfalat.

JBL GO mobil hangrendszer

Kicsomagolás és használat

A JBL GO mellé jár egy kb. 20 centi hosszú micro USB kábel, mely a beépített, 600 mAh kapacitású akkumulátor töltésére szolgál. A gyártó leírása alapján, 5 órányi üzemidőt kapunk egy feltöltéssel. Minket meglepett, hogy alacsonyabb hangerőn akár kicsivel több ideig is zenélhetünk a hangfallal, de a lényeg, hogy az ígért adat igaznak bizonyult. A készülék használata rendkívül egyszerű, épp úgy, mint bármely hasonló funkciójú hangrendszer esetében, mindössze meg kellett nyomnunk a Bluetooth gombot, a mobileszközünkön megkeresni a JBL GO-t, innen kezdve pár másodperc alatt megtörtént a párosítás. A kezelőszerveket lenyomva azonnali reakciót kaptunk, akár hívásfogadás, akár hangerőállítás céljából kellett nyomkodnunk őket. A készülék alján 4 db mákszem nagyságú talpacska található, a gumírozott bevonat épsége érdekében tehát érdemes a katalógusfotóknak megfelelően, élére állítva használni a hangszórót - persze ha bevállalósak vagyunk, erre nem kell hangsúlyt fektetnünk, és ha úgy tartja kedvünk, a táskánkra aggatva is zengethetjük a cigarettásdoboz méretű GO-t. Használat közben, Bluetooth kapcsolat esetén célszerű közel tartani a hangrendszert és a forráseszközünket, mert 2-3 méteres távolságon túl instabillá válhat a jel.

JBL GO mobil hangrendszer

Hangminőség

A JBL GO viszonylag testes és tiszta hangzást produkált, persze a realitásokhoz mérten. A benne lévő 40 mm-es hangszóró, tisztességgel megdolgozott a laptopok és mobiltelefonok csipogóit leköröző hangzásért. Televíziók vagy asztali számítógépek mellé karcsú volna a JBL GO-t használni, de egy okos kütyü kiegészítőjeként, bizonyos esetekben aranyat érhet. A cikkünk elején említett, Margit-szigetes bringóhintó futam során meglepően jó hangszórást értünk el azáltal, hogy a jármű orr részét tölcsérként használva, felerősítettük a GO hangját. Ekkor még 3-5 méteres körzetben is azonnal meghallották, hogy "valahonnan" szól a zene. Kis szobákban hatványozódik a kis hangszóró dominanciája, beszélgetések, póker partik során egész kellemes háttérzenei eszköz.

Végszó

Ha sokat utazó, kütyü-megszállott ismerősünknek szeretnénk kedveskedni egy nem túl drága, de praktikus kiegészítővel, akkor a JBL GO egy ilyen megoldás. Aki combosabb teljesítményre, nagyobb hangszórásra és több funkcióra vágyik, annak javasoljuk a Charge 2 cikk elolvasását is. Most, hogy már több mobil hangrendszert is kipróbáltunk az amerikai cég műhelyéből, megértettük, hogy a JBL figyelmességgel igyekszik kielégíteni a felhasználói igényeket, hogy még véletlenül se hagyjon ki senkit. Végső soron ezt kell, hogy tegyék, különben elvesztenék a manapság legnépszerűbb hangfalkészítők közé ékelődött pozíciójukat.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.