House of Marley Chant Mini EM-JA007 Bluetooth hangszóró teszt

Bob Marley farmerja

2017. január 4., szerda, 21:10

Marley audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth Marley hangfal Marley hangrendszer Bluetooth hangfal Bluetooth hangrendszer hangfal teszt hangrendszer teszt House of Marley Bluetooth hangfal teszt Bluetooth hangrendszer teszt

Emlékeznek még arra az időszakra, amikor a fiatalabb generáció fél szekrény méretű boomboxokkal a vállán rohangált, és a kornak megfelelő, talajt és aszfaltot döngölő zenéket hallgatta? Ma sincs nagy különbség, hacsak nem az, hogy a mai hasonló kütyük kis túlzással a markunkban elférnek. A House of Marley Chant Mini is hasonló megfontolásokból születetett, mert akár egy karabinerre is felakasztható, például a hátizsákunkra. Beépített akkumulátora papírforma szerint 6 órányi üzemidőt biztosít, de hogy maximális hangerőn vagy épp lehalkítva képes erre azt csak a gyakorlat mutatja meg. A különleges dizájnnal megalkotott hangfalat használhatjuk telefon kihangosításra is, ha épp arra lenne szükségünk, és még 15 ezer forintba sem kerül.

Felépítés

A House of Marley Chant Mini korántsem szokványos kialakítású, összevetve a hasonló Bluetooth hangsugárzókkal. Fa, illetve bambusz berakás, fém és műanyag keverék, valamint szövet teszi különlegessé ezt a hordozható hangdobozt. Tipikusan olyan kívülről, mint ami egy farmeres, hátizsákos kiránduláshoz dukál, akár egy nagyobb kulacsnak is nézhetnénk, feltéve, hogyha a csomagban mellékelt karabinerrel a hátizsákra tesszük. Ha felmegyünk a Marley honlapjára, ott is tapasztalhatjuk, hogy a cég előszeretettel öltözteti be a termékeit valamilyen szövet, vagy inkább farmer anyagba. Mindez egyértelműen egy meghatározott életstílust sugall, ahol a legfontosabb a szabadság, lazaság, kötetlen élet. Ennek a filozófiának az eredményeként született meg a Chant kistestvére, a Chant Mini is. Sok mindenre hasonlít, így zenélő bögrének, vagy jobban megnézve, stílszerűen egy kicsi konga dobnak is titulálhatnánk. Mindent összevetve jól néz ki, és nem szokványos a textil burkolata miatt. Masszív felépítésű, nem különösebben érzékeny kisebb ütésekre, így "outdoor" felhasználási körülményeknek biztosan megfelel. Talán csak arra kell vigyázni, hogy ne áztassuk el.

Marley Chant Mini EM-JA007 Bluetooth hangszórók

A hangszóró első oldalán négy, nagy méretű nyomógomb található, ami a ki- és bekapcsolásra, hangerő állításra, illetve Bluetooth adatkapcsolat létrehozására szolgál. A gombok mellett találjuk a mikrofon nyílását, ami a kihangosítás miatt fontos. Az ennyire kisméretű mobil hangszóróktól szokatlan módon megtaláljuk rajta a 3,5 mm-es Jack csatlakozót is, ezáltal más külső vezetékes hangforrások csatlakoztatására is van mód. A Jack sztereó bemenetet védő gumiborítás alatt a töltésre szolgáló USB aljzatot helyezték még el, és magára a töltésre pedig egy piros színű LED figyelmeztet. A gyári csomagban egyébiránt töltő nem található, azt mindenkinek magának kell biztosítania. Ez nem lesz gond, hiszen a legtöbb mobil ezt a fajta aszimmetrikus USB aljzatot használja még. A beépített li-ion akku töltése épp ezért változó gyorsasággal történhet, de ha van gyorstöltőnk, akkor sok időt spórolhatunk.

Marley Chant Mini EM-JA007 Bluetooth hangszóró

Tapasztalatok

Miniatűr kis monó hangfalunkat először is fel kell tölteni valamennyire, mivel ha a töltőkábel épp rajta volt, akkor nem akart megszólalni. Ha már az 1100 mAh kapacitású akku teljesen vagy legalább félig megtelt, akkor tudtuk feléleszteni a Bluetooth kapcsolatot, ami valójában csak egy gombnyomás. A telefon és az aktív hangfal párosítása gyorsan megy és stabilnak is bizonyult. A kapcsolat létrejöttét egy öblös és erőteljes szignállal erősíti meg, ami sejteti a kis hangsugárzó képességeit. A méretből vagy épp a kialakításból azért lehet követeztetni arra, hogy nem egy igazi hifi komponenseket romboló gépezetet tartunk a kezünkben, hanem egy viszonylag jól muzsikáló kis hangsugárzót.

Marley Chant Mini EM-JA007 Bluetooth hangszóró

A sejtés be is bizonyosodott, amikor korunk zenéit hallgattuk rajta. Például a The Pirates of the Caribbean (Karib tenger kalózai) című film főcímdalát nagyzenekari feldolgozásban hallgatva éreztük, hogy nagyon dinamikusan szólt, de nem elég finoman és részletesen. Főleg a közép- és a magastartomány volt kicsit középhullámú rádióadás hatású, amit egyszerűen a méret okoz. Ugyanakkor nem biztos, hogy egy ekkora hordozható hangsugárzótól többet kellene elvárni. Ahhoz, hogy a hátizsákunkon himbálózzon, minősége bőven jó. Szükség esetén, egy kisebb összejövetelen is jól jöhet, mivel kellő hangereje van, egy nagyobb szobát is képes háttérzenével betölteni. A bulisabb zenék esetén kicsit visszafogottan szólt a mélytartomány, a dobok alacsonyabb hangerőn kopogósabbak voltak. (Salsa Tequila) Nagyobb hangerőn persze ezek a jelenségek egy kissé mérséklődtek, persze kérdés, hogy egy erdei séta alkalmával a mókusok mindezt mennyire tolerálják. A hangfal hatótávolsága a leírása szerint maximálisan 10 méter és úgy tűnik, nagyon is tartja is a papírformát, mivel körülbelül ilyen távolságról a Bluetooth kapcsolat akadozni kezdett. Mindez persze mindegy, hiszen úgy is max. 1 méterre lesz a műsorforrástól, azaz a telefonunktól. Az kár, hogy micro SDHC kártya fogadására nem készítették fel, mert ugye mi van akkor, ha nincsen térerő? Akkor maradnak a telefonon tárolt műsoranyagok és a maximális hangerő!

Marley Chant Mini EM-JA007 Bluetooth hangszórók

Ajánlás

A House of Marley Chant Mini hordozható hangfalat annak tervezték, aki szeretne egy vagányabb és nem hétköznapi Bluetooth hangsugárzót magának, valamint nem idegenkedik a nem hétköznapi anyaghasználatoktól. A hangminősége átlagosak mondható, de méretéhez képest kifejezetten jó. Célját maximálisan betölti, jó kis útitárs lehet egy kirándulás során.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.