Loewe Individual Compose 46 3D LED TV teszt

Meg vagyunk lőve

2012. január 10., kedd, 13:50

Loewe Individual 3D LED TV LCD TV aktív 3D

Kissé erőltetettnek tűnhet a címben megfogalmazott gondolat, ami részben egy szójáték, de nem tekinthettünk el a használatától, mert teljes mértékben megfelel a valóságnak. Méghozzá összességében túlnyomórészt pozitív értelemben. Miért? A cikk végén eláruljuk.

Amikor megérkezett hozzánk a Loewe Individual 46 3D-s LCD TV, olyan hatalmas dobozzal találtuk magunkat szembe, hogy rögtön elkezdtük törni a fejünket, hová tudjuk majd elhelyezni, raktározni a tesztelés idejére. Ráadásul egy kisebb, hosszúkás ládikót is kaptunk mellé, abban foglalt helyet a hangszóróegység. A kicsomagolás és az összeszerelés sem volt egyszerű művelet, 46 colos létére igencsak súlyos ez a tévé, csaknem 30 kiló, milyen lehet a legnagyobb képátlójú, 55 hüvelykes modell? Ennek egyik oka a teljes felületetet beborító üveg előlap, amit ritkán látni LCD tévéken. A 3 mm vastag alumínium keret ? ami az eredeti szálcsiszolt világosszürkén kívül, lehet festett fekete és fehér is ? bármennyire könnyűnek számító fémről van szó, szintén sokat nyom a latban. Alsó és fölső élére visszahajló része nem csak szépen mutat, de segít az üveglapot a helyén tartani. Nem lehet azt mondani, hogy spóroltak a felhasznált anyagokkal, a takarékos szó összes szinonimája kitörölendő a Loewe termékekkel egy napon emlegethető jelzők közül. Kivéve az energiafelhasználás témakörét, mert ECO téren is élenjárnak. Az oldallapok könnyedén cserélhetőek, ötféle változatban kaphatóak köztük faerezetű is megtalálható, mágnes tartja őket a helyükön. Ugyanez vonatkozik a színben, formában, méretben tökéletesen a tévéhez illeszkedő hangsugárzó éleire is. Alul, középen varázsszem-féleség vonzza a tekintetet, mely nem csak színét váltja az aktuális működési állapot függvényében, hanem szöveges információkat is közöl. A körülötte lévő gombokkal a motoros forgatás vezérelhető, amennyibe erre alkalmas állványunk van és a menüben is barangolhatunk. Az említett mozgatómechanika az aszimmetrikus X talpú lábazatban rejtőzik, amin a TV mindkét irányban, szokatlanul tág határok között, akár 40 fokot tud mozdulni, oldalra fordulni. Ezen kívül a függőleges dőlésszög is állítható 2 és 4 fok között, ez csak manuálisan, a megfelelő szerszám birtokában. A?propos, szerszám: egy torx kulcsocska és egy akkumulátoros fúró/csavarozóba helyezhető bit jár hozzá, amivel a fali- és az asztalra illetve a padlóra helyezhető állványhoz illeszkedő tartóidom csavarjait oldhatjuk, rögzíthetjük. Mindez nem egyszerű művelet, a szokottnál nagyobb ügyességet és figyelmet igényel. Ide tartozó információ, hogy az Individual tévék alapcsomagja nem tartalmaz sem hangszórókat, sem lábat, talpat, azokat a felhasználási, elhelyezési igényekhez választhatja ki a vásárló. Ezek választéka nem csupán széles, de hihetetlenül ötletes szerkezetek is vannak köztük, mint például az a fali-tartó, ami tulajdonképpen egy függőleges cső, amelyen tetszőleges magasságban rögzíthető a TV, ráadásul oldalra forgatható és függőlegesen billenthető. Szériatartozék az Assist Multi-Control nevű meseszép, kecses, szálcsiszolt és fényes alumínium, valamint feketére festett részekre tagolt távirányító, kevés gombbal, hátoldalán gumi lábacskákkal.

Ezek ismeretében szinte magától értetődő, hogy a különleges kivitelt a Red Dot elnevezésű, rangos formatervezési díjjal jutalmazták.

A TV hátlapja is tartogat érdekességeket. A csatlakozók mindegyike lefelé néz, a Scart is, Toslink nincs rajta, helyette a koaxiális digitális hangkimeneten át létesíthetünk kapcsolatot házimozi erősítőnkkel. Egy ugyanilyen bemenet is kínálkozik, ami meglepő lehetne, ha nem tudnánk, hogy, a tévébe épített 2x20/40 W teljesítményű erősítő nem csak az általuk tesztelt Individual sztereó hangszóróegységet, hanem az aranyozott aljzatokra kötött külső hangdobozokat is képes meghajtani. És ez még nem minden! A 26 pólusú Audio Link csatlakozóval a 42 db hangszórót tartalmazó Sound Projectorral és Loewe 5.1 aktív hangrendszerrel (Loewe Sound System) teremthető kapcsolat, amelyekhez a TV menüje teljesértékű hangszóró set upot kínál. Folytatva a felsorolást, a Center bemenet következik, amit például akkor érdemes igénybe venni, ha a tévé alá felszerelt sztereó egységet, 5/7.1 rendszerünk centersugárzójaként akarjuk használni. Csak 3 db HDMI csatlakozóval gazdálkodhatunk, ebből egyet a (szemből nézve) bal felső sarokba, ajtócska mögé rejtettek. Üdvözölhető a 2 db USB port, de üröm az örömben, hogy a rájuk csatlakoztatott adattárolók közül csak a FAT32 fájlrendszerűeket ismeri fel. Az Individual beépített médialejátszóját használva be kell érnünk az AVI, H.264, DivX, XviD állományokkal. A három antennabemenetről, amelyek közül két db, műholdvevőtől érkező vezetéket fogad, DVB-T/C/S/S2 tunerekhez jutnak a jelek. A kódolt, előfizetéses csatornákhoz kapott kártyákat kettős CI foglalatba helyezhetjük. Említésre méltó a szatellit vevők működtetését segítő antennabeállító menü. A kábelrengeteget a tölcsérszerűen összeszűkülő mélyedés szárába igazíthatjuk, onnan egybefogott kötegként vezethetők tovább.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.