Loewe Individual Compose 46 3D LED TV teszt

Meg vagyunk lőve

2012. január 10., kedd, 13:50

Loewe Individual 3D LED TV LCD TV aktív 3D

Kissé erőltetettnek tűnhet a címben megfogalmazott gondolat, ami részben egy szójáték, de nem tekinthettünk el a használatától, mert teljes mértékben megfelel a valóságnak. Méghozzá összességében túlnyomórészt pozitív értelemben. Miért? A cikk végén eláruljuk.

Loewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3DLoewe Individual 3D

Amikor megérkezett hozzánk a Loewe Individual 46 3D-s LCD TV, olyan hatalmas dobozzal találtuk magunkat szembe, hogy rögtön elkezdtük törni a fejünket, hová tudjuk majd elhelyezni, raktározni a tesztelés idejére. Ráadásul egy kisebb, hosszúkás ládikót is kaptunk mellé, abban foglalt helyet a hangszóróegység. A kicsomagolás és az összeszerelés sem volt egyszerű művelet, 46 colos létére igencsak súlyos ez a tévé, csaknem 30 kiló, milyen lehet a legnagyobb képátlójú, 55 hüvelykes modell? Ennek egyik oka a teljes felületetet beborító üveg előlap, amit ritkán látni LCD tévéken. A 3 mm vastag alumínium keret ? ami az eredeti szálcsiszolt világosszürkén kívül, lehet festett fekete és fehér is ? bármennyire könnyűnek számító fémről van szó, szintén sokat nyom a latban. Alsó és fölső élére visszahajló része nem csak szépen mutat, de segít az üveglapot a helyén tartani. Nem lehet azt mondani, hogy spóroltak a felhasznált anyagokkal, a takarékos szó összes szinonimája kitörölendő a Loewe termékekkel egy napon emlegethető jelzők közül. Kivéve az energiafelhasználás témakörét, mert ECO téren is élenjárnak. Az oldallapok könnyedén cserélhetőek, ötféle változatban kaphatóak köztük faerezetű is megtalálható, mágnes tartja őket a helyükön. Ugyanez vonatkozik a színben, formában, méretben tökéletesen a tévéhez illeszkedő hangsugárzó éleire is. Alul, középen varázsszem-féleség vonzza a tekintetet, mely nem csak színét váltja az aktuális működési állapot függvényében, hanem szöveges információkat is közöl. A körülötte lévő gombokkal a motoros forgatás vezérelhető, amennyibe erre alkalmas állványunk van és a menüben is barangolhatunk. Az említett mozgatómechanika az aszimmetrikus X talpú lábazatban rejtőzik, amin a TV mindkét irányban, szokatlanul tág határok között, akár 40 fokot tud mozdulni, oldalra fordulni. Ezen kívül a függőleges dőlésszög is állítható 2 és 4 fok között, ez csak manuálisan, a megfelelő szerszám birtokában. A?propos, szerszám: egy torx kulcsocska és egy akkumulátoros fúró/csavarozóba helyezhető bit jár hozzá, amivel a fali- és az asztalra illetve a padlóra helyezhető állványhoz illeszkedő tartóidom csavarjait oldhatjuk, rögzíthetjük. Mindez nem egyszerű művelet, a szokottnál nagyobb ügyességet és figyelmet igényel. Ide tartozó információ, hogy az Individual tévék alapcsomagja nem tartalmaz sem hangszórókat, sem lábat, talpat, azokat a felhasználási, elhelyezési igényekhez választhatja ki a vásárló. Ezek választéka nem csupán széles, de hihetetlenül ötletes szerkezetek is vannak köztük, mint például az a fali-tartó, ami tulajdonképpen egy függőleges cső, amelyen tetszőleges magasságban rögzíthető a TV, ráadásul oldalra forgatható és függőlegesen billenthető. Szériatartozék az Assist Multi-Control nevű meseszép, kecses, szálcsiszolt és fényes alumínium, valamint feketére festett részekre tagolt távirányító, kevés gombbal, hátoldalán gumi lábacskákkal.

Ezek ismeretében szinte magától értetődő, hogy a különleges kivitelt a Red Dot elnevezésű, rangos formatervezési díjjal jutalmazták.

A TV hátlapja is tartogat érdekességeket. A csatlakozók mindegyike lefelé néz, a Scart is, Toslink nincs rajta, helyette a koaxiális digitális hangkimeneten át létesíthetünk kapcsolatot házimozi erősítőnkkel. Egy ugyanilyen bemenet is kínálkozik, ami meglepő lehetne, ha nem tudnánk, hogy, a tévébe épített 2x20/40 W teljesítményű erősítő nem csak az általuk tesztelt Individual sztereó hangszóróegységet, hanem az aranyozott aljzatokra kötött külső hangdobozokat is képes meghajtani. És ez még nem minden! A 26 pólusú Audio Link csatlakozóval a 42 db hangszórót tartalmazó Sound Projectorral és Loewe 5.1 aktív hangrendszerrel (Loewe Sound System) teremthető kapcsolat, amelyekhez a TV menüje teljesértékű hangszóró set upot kínál. Folytatva a felsorolást, a Center bemenet következik, amit például akkor érdemes igénybe venni, ha a tévé alá felszerelt sztereó egységet, 5/7.1 rendszerünk centersugárzójaként akarjuk használni. Csak 3 db HDMI csatlakozóval gazdálkodhatunk, ebből egyet a (szemből nézve) bal felső sarokba, ajtócska mögé rejtettek. Üdvözölhető a 2 db USB port, de üröm az örömben, hogy a rájuk csatlakoztatott adattárolók közül csak a FAT32 fájlrendszerűeket ismeri fel. Az Individual beépített médialejátszóját használva be kell érnünk az AVI, H.264, DivX, XviD állományokkal. A három antennabemenetről, amelyek közül két db, műholdvevőtől érkező vezetéket fogad, DVB-T/C/S/S2 tunerekhez jutnak a jelek. A kódolt, előfizetéses csatornákhoz kapott kártyákat kettős CI foglalatba helyezhetjük. Említésre méltó a szatellit vevők működtetését segítő antennabeállító menü. A kábelrengeteget a tölcsérszerűen összeszűkülő mélyedés szárába igazíthatjuk, onnan egybefogott kötegként vezethetők tovább.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.