Loewe Individual Compose 46 3D LED TV teszt

Meg vagyunk lőve

2012. január 10., kedd, 13:50

Loewe Individual 3D LED TV LCD TV aktív 3D

Miután ezeken túljutottunk, következhet a beüzemelés és személyre szabás. A menü megszokást igényel, eleinte sokszor máshová jutottunk, navigáltunk, mint ahová szerettünk volna, aztán lassacskán összehangolódtunk. A kép optimalizálására kevés lehetőség kínálkozik, ezért kalibrálásról nem is beszélhetünk, ezzel nem voltunk elégedettek. A tévéadók elnevezésére 9 karakter áll rendelkezésre, ez nagyon kedveltük, a beírásuk sem okozott gondot. A csatornák bármilyen, akár ABC sorrendbe is rendezhetők, van mód kedvencek kiválasztására. Ezen műveletek közben egy kis ablakban látható az aktuális adás, tehát nem maradunk le semmiről, valamint nem tudjuk elfelejteni, melyik csatornán, annak adatain végzünk módosításokat. A PIP kezelése, használata ugyancsak felhasználóbarát.

A tévénézők többségét az őrületbe tudja kergetni a sokféle méretben és képaránnyal sugárzott adás. Kis túlzással azt mondhatnánk, manapság a távirányítók legfontosabb és leggyakrabban használt gombja a képarányváltó. Manuálisan fárasztó és idegesítő megtalálni, kiválasztani az adott pillanatban éppen megfelelőt, az automatikus általában csak akkor működik helyesen, ha az adók sugároznak kapcsolójelet. Jelenleg nem létezik tökéletes megoldás, mindenesetre a Loewe-féle az általunk eddig kipróbáltak közül a legjobban eltalált, az esetek többségében intelligensen ki tudja választani a legjobbat. További pozitívuma, hogy lassítva megy végbe a váltás, nem villanásszerűen, ez kellemesebb látvány, nem fárasztja a szemeket, agyat.

A rengeteg extra közül kiemelendő a készülékbe épített merevlemez, ami nem kuriózum, de a tárolókapacitása ? 500 gigabájt ? már annak nevezhető. Használható azonnali felvételre, programozással EPG és teletext alapján, időeltolásos tévézéshez. A felvett műsorok előhívhatósága, kezelése példás, lassításra is van lehetőség, méghozzá előre és hátra is 4-4 fokozatban, ami ritkaság. Sokadik kellemes meglepetés, ám ez még nem minden! Egyedülálló szolgáltatása a Loewe Individual tévéknek az AV streaming, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy egyszerre ? akár vezeték nélkül ? 8 Loewe TV összekapcsolható a helyi hálózaton és nézhető rajtuk az egyikük, szerverként funkcionáló merevlemezére felvett műsor. Sajnos csak egyetlen készüléket kaptunk tesztelésre, ezért ezt nem tudtuk kipróbálni. Ezt az AV Streaming funkciót EISA díjjal jutalmazták, szerintünk nem éppen ez a Loewe Individual legnagyobb erénye. Ha már szó esett a hálózatról, a beépített Opera böngészőnek köszönhetően korlátlan internetes szörfözésre is lehetőség nyílik, online rádióadások tömkelegét érhetjük el vele. A folyamatos szoftverfejlesztés és frissítés eredményeként, tavasztól iPaddal is vezérelhetjük a Loewe tévéket. Feltétlenül meg kell említeni, hogy mindegyik Loewe készülék hátlapján ott szerepel a Made in Germany felirat. Ehhez nem szükséges kommentár.

Ahogy a LED háttérvilágítású LCD tévéknél már megszokhattuk, némi felhősödés és bevilágítás látható a panelen, de az átlagosnál sokkal kisebb mértékű, nem éri el a zavaró szintet. Sikerült a képjellemzőket úgy összevariálni, hogy végeredményben kellemes élményben legyen részünk. Még az analóg tévéadások is jól mutattak az Individual 46 prezentálásában, persze nem azok okozták a legnagyobb élvezetet, hanem a 3D Blu-ray filmek. A mellékelt, egyébként opcionális aktív szemüveg viszonylag ? a korábban kipróbáltakhoz képest mindenképpen ? kényelmes, még egy bő másfél órás film vége felé sem fájt tőle az orrunk, persze időnként meg kellett igazítani. A térhatástól nem estünk hanyatt, csak kevéssé, nagyjából egy méternyire lépett ki a cselekmény a tévé síkjából, de azért jókora adag 3D érzetet kaptunk. Szellemkép, áthallás nagyon csekély mértékben volt felfedezhető. A 400 hertzes képfrissítés jótékony hatásaként a mozgások folyamatosságával és a felbontással is elégedettek voltunk.

A hangzás nem csak tévés viszonylatban kiváló, abszolút értelemben is határozottan jónak minősíthető. Sokkal kevesebbszer kapcsoltuk be házimozi rendszerünket, mint más TV-k tesztelése során.

Tartozunk egy magyarázattal, hogy miért vagyunk meglőve. Egyrészt ennyire exkluzív kivitelű és különleges képességekkel, szolgáltatásokkal rendelkező TV, mint a Loewe Individual ? a Reference sorozat tagjait kivéve ? nincs több a piacon, ugyanakkor képminőségben nem verhetetlen. Másrészt a megvásárolható kiegészítőkkel, például az elektrosztatikus hangsugárzókkal, elképesztő multimédiás, audiovizuális rendszer állítható össze, aminek láttán, hallatán leesik az ember álla. Nos, akkor lennénk igazán meglőve, ha szeretnénk birtokolni és az árcédulákra is vetnénk egy pillantást. Alighanem kellene néhány ?loewést? eresztenünk a bank plafonjába, hogy a pénztáros a Loewe rendszer árát a szatyrunkba tömje.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.