Új erősítőt készített az Audio Research

2018. április 16., hétfő, 10:40

Audio Research audio hifi erősítő végfok végerősítő monoblokk hifi erősítő csöves erősítő hifi végfok hifi végerősítő high end high end erősítő high end csöves erősítő

A cég legújabb zászlóshajója, állításuk szerint kinézetben és hangban sem fogható bármilyen más erősítőhöz. Mégis a REF160M kívül-belül, egyértelműen Audio Research termék.

Audio Research REF160M csöves végerősítőAudio Research REF160M csöves végerősítőAudio Research REF160M csöves végerősítőAudio Research REF160M csöves végerősítőAudio Research REF160M csöves végerősítőAudio Research REF160M csöves végerősítőAudio Research REF160M csöves végerősítőAudio Research REF160M csöves végerősítő

A kétéves fejlesztés után debütáló Audio Research REF160M (nevének első három betűje a Reference szóból ered) jelútjába a korábbi készülékekhez képest még kevesebb és jobb minőségű alkatrész került, kapcsolható ultralineáris/triódás módok között, és többek közt új kijelzővel is rendelkezik. A monó, tehát egycsatornás rendszerű végerősítő párja fog kb. 30 000 dollárért forgalomba kerülni.

Audio Research REF160M csöves végerősítő

A tervezők olyan készülék létrehozására törekedtek, amely a REF6 előtt is tiszteleg, miközben arra is ügyeltek, hogy az előlapi kijelző átlátszó legyen, belátást engedve az elektroncsövekre. A teljesítménymutató skáláját rejtett LED sor világítja meg, természetesen utóbbiak fényereje állítható. Livio Cucuzza, a termék megjelenéséért felelős személy megjegyezte, hogy az áttetsző előlap a hangkaraktert, azaz transzparenciát is hivatott kifejezni.

Audio Research REF160M csöves végerősítő

Az áramkört a lehető legrövidebb jelúttal és legkevesebb alkatrészekből építették, utóbbiak nem egyszerűen válogatottak, hanem nagyrészt az Audio Research számára készült, egyedire szabott komponensek. Az alkatrészeknek 4-rétegű, alacsony zajszintű alaplap nyújt otthont, olyan tervezést is magába foglal, amelyet korábban csak a cég előerősítőiben alkalmaztak.

Audio Research REF160M csöves végerősítő

A KT150 típusú kimeneti csövek élettartama 3 000 óra és a gyártó szerint fontos tudni, hogy ezek előzetes ellenőrzésen átment, 48 órán keresztül beégetett darabok. A felhasználó döntheti el, hogy ún. ultralineáris, vagy triódás módban használja a készüléket - utóbbi kevesebb áramfogyasztással jár. Egyik esetben 150, a másikban pedig 75 wattos csatornánkénti teljesítményt képes nyújtani a készülék (folyamatos kimenő teljesítményét 140 wattban határozták meg 1 %, 1 kHz-en mérve pedig 0,04 %-os teljes harmonikus torzítással.

Az Audio Research REF160M végerősítővel kapcsolatban további információ kérhető az Audiophile Szalon munkatársaitól.

www.audiophile-szalon.hu

audioresearch.com

Audio Research REF160M csöves végerősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.