Tivoli Audio újdonságok

2013. április 4., csütörtök, 17:35

Tivoli Audio Tivoli rádió rádió audio Model One Albergo Music System

A rádiózás szerelmesei valószínűleg elismerősen bólogatnak, ha a Tivoli Audio nevét meghallják. Az említett márka elsők közt testesítette meg a kicsi, ámde remekül megépített, felső kategóriás otthoni rádiókat. Nemsokára újabb modelleket üdvözölhetünk, a Tivoli Audio Albergo és Music System készülékek személyében.

A kisebbik, Albergo névre keresztelt újoncot különös módon, főleg hotelszobákba javasolja a Tivoli Audio, persze ez nem azt jelenti, hogy a pöttöm doboz egyéb környezetekben nem működik. Az ajánlás valószínűleg annak a következménye, hogy az Albergót kimondottan felhasználóbarátra tervezték, jobban mondva ?vendégbarátra?. Hófehér külseje elegánssá teszi, kis méretének köszönhetően bárhol elfér a szobában, digitális kijelzője messziről is jól olvasható. Az Albergo fő érdekessége, túl azon, hogy remek hangzásvilággal bír, az egyszerű kezelhetőség: a gyártó szerint igyekeztek olyan készüléket létrehozni, melyet bárki (akár angolul nem értő vendég egy szállodában) pillanatok alatt beállíthat. Így elvileg nem okoz gondot senkinek, hogy rögvest megkeresse kedvenc rádióadóját, emellett az elalvás időzítőt, illetve ébresztést is bekapcsolhatja. Eközben remek minőségben szól a zene, a gyártó közleménye szerint nagyon hasonló teljesítményt kapunk, mint amire a Tivoli Audio Model One (a márka egyik legnépszerűbb modellje) képes. Ha későbbiekben bővítenénk a rendszert, kiegészíthetjük egy opcionális hangsugárzóval, mely nagyon jól illeszkedik az Albergo külleméhez. Szintén említendő extra, hogy ha a felhasználó netalán kedvenc zenéit is magánál tartja, akkor Bluetooth-kompatibilis mobileszközéről továbbíthatja őket vezeték nélkül az Albergo számára. A mindössze 1,04 kg tömegű rádiókészülék az említett fehér árnyalaton kívül, antracit szürkében is kapható lesz, egyedi megrendelés esetén kérhetünk a gyártótól furnérborítást is.

Tivoli Audio Music System

A Tivoli Audio Music System nevű készüléke már alapkivitelben faburkolatú, nevéből adódóan, bármily meglepő, zenelejátszásra szolgál. Ez a kézzel gyártott típus azonban túltesz a ?hálószobai rádió? feladatán, képességei alapján akár tágasabb helyiségekben is használhatjuk. Az Albergótól eltérően a Music System alapkiszerelésben kínál teljes sztereó hangzást, szintén tartalmaz AM/FM rádiót és Bluetooth vevőt, mi több, az igényes furnérral fedett ládika egy CD-lejátszót is rejt. A Music System belsejében 2 darab 3 col átmérőjű, hosszúlöketű hangszóró kelti a hangokat, ezek ? no meg az igényesen felépített készülékház ? gondoskodnak a méretet meghazudtoló, tiszta hangzásról. A Tivoli ezúttal is igyekezett minél könnyebb kezelhetőséget biztosítani, így a tartozék távvezérlővel is elérhetjük a készülék összes funkcióját. A Music System hangrendszer indulásakor piacra kerül egy pluszjellel ellátott változat is, mely a BT típustól eltérően nem tartalmaz AM tunert, viszont foghatunk vele digitális (DAB/DAB+/DMB) rádióállomásokat. Egyébként a CD-lejátszó MP3 és WMA lemezeket is beolvas, a Bluetooth-vevő pedig A2DP platformú. Kinézete és termékjellemzői alapján mi is kacsingatni kezdtünk a Music System felé, örömmel látnánk vendégül egy részletes teszt erejéig!

www.audiocentrum.hu

www.tivoliaudio.com

Tivoli Audio Music System+

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.