Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató teszt

Ideje szabadulni

2019. április 24., szerda, 08:50

Sennheiser audio hifi fülhallgató Bluetooth fülhallgató Sennheiser fülhallgató fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt Sennheiser fülhallgató teszt Sennheiser Bluetooth fülhallgató

Fülhallgató viszonylatban ma nincsen menőbb, mint a teljesen vezeték nélküli kategória. A Sennheiser sem volt rest, hogy bizonyítson e téren. A MOMENTUM True Wireless több tekintetben rálicitál vetélytársaira, igaz, cserébe meg is kérik az árát.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgatóSennheiser MOMENTUM True Wireless App

Prémiumra törve

A teljesen vezeték nélküli fülhallgatók elterjedését nagy mértékben elősegítették az olyan cégek, mint az Apple és a Samsung akik extraként, vagy opcionálisan ilyen jellegű fülhallgatót is kínálnak mobil készülékeikhez. A Sennheiser úgy vélte, hogy képes felülmúlni az eddigi próbálkozásokat. Ahogy megfogalmazták, prémium minőséget céloztak meg, kompromisszum-mentes hangzással. Izgalmasan hangzik!

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

Küllem

A MOMENTUM True Wireless az általunk eddig kipróbált legdrágább (kb. 95 000 Ft) vezeték nélküli fülhallgató, ezért kicsomagolás közben még tele voltunk kétkedő gondolatokkal. Mikor azonban kezünkbe vettük a terméket, némileg megnyugodtunk, ugyanis egyértelműen jobb minőségérzetet keltenek, mint bármelyik nálunk vendégeskedő "teljesen kábelmentes" füles.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

A hangszórókamrák jó minőségű műanyagból készültek. A külső oldalt körcsiszolt érintésérzékeny fémlemez takarja. A töltésre szolgáló dokkoló ugyancsak prémium érzetet sugall (mint egy miniatürizált high tech bőrönd), a rajta lévő szövetnek köszönhetően fogása kellemes, szája mágnesesen csukódik. Az egyetlen kábel, amelyet a doboz tartalmaz, egy töltésre szolgáló Type-C USB.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

Használat közben

Ahogy bármely más teljesen vezeték nélküli fülhallgató, a True Wireless (vagy röviden csak TW) is a jobb- és bal oldali kapszulába építve tartalmazza a kb. 4 órányi üzemidőre elegendő akkumulátorokat és a Bluetooth vevővel kiegészített D/A konvertert. Ahogy a többi gyártótól megszoktuk, a tároló is beépített akkumulátort tartalmaz, így a fülest abba visszatéve, további 12 órára elég energia csapolható. A dobozka hátulján, a töltésre szolgáló USB aljzat mellett kis gombot találunk, amelyet megnyomva látható a beépített akkumulátor (vagy ha a fülesek bent vannak, akkor azok) töltöttségi szintje.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

Eleinte szándékosan nem néztük meg a kezelési leírást, hogy kiderüljön, miként boldogulunk. Nem túl jól. Érintéseinkre sosem úgy reagált a fülhallgató, ahogy számítottuk, ezért hamar feladtuk és inkább letöltöttük a hozzá készült applikációt. Utóbbival megértettük, hogy miként osztották fel a lehetséges parancsokat a jobb-, ill. bal oldali kamra között. Valamint a szoftveren belül más intelligens funkciók is világossá váltak. Például alapesetben, ha az egyik fülünkből kivettük a True Wireless-t, akkor a zenelejátszás automatikusan megállt. Ha pedig bejövő hívás esetén a jobb oldali kapszulát kivettük a töltőből, akkor a fülhallgató úgymond felvette nekünk a telefont.

A komfortot illetően szkeptikusak voltunk, hiszen a kapszulák picit nagyobbak és nehezebbek is voltak az átlagnál. Sikerült azonban a német mérnököknek olyan formát választani, amely bármilyen gumis kampó, támasz stb. nélkül, egész stabilan megmaradt a fülben. Nem tréfa, még félórát a futópadon is töltöttünk a MOMENTUM True Wireless társaságában, 9 km/óra sebességgel. Nem pottyant ki, mindössze egyszer kicsit meg kellett igazítani. Ettől függetlenül nem ajánlható sportoláshoz ez a füles és semmilyen más teljesen vezeték nélküli vetélytársa. Gondoljunk bele, pl. ha a belvárosban kerékpározva egy döccenéstől kipottyan a fülből. Intenzív testmozgáshoz továbbra is a kifejezetten sportolói igényekre készült fülhallgatókat ajánljuk.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

Sétához, irodai munkához viszont egész jónak bizonyult a True Wireless. Kb. félórányi használat után kicsit feszítette a fülkagylónk belső részét műanyag éleivel, cserébe viszont a kategóriához mérten szokatlan stabilitást nyújtott. Zajszűrése az átlagosnál picivel jobb, de nem kiemelkedő, persze nem mindenki igényli a halotti csendet, pl. az ingerült autósokkal teli belvárosban. Telefonálásra csendes, irodai környezetben kiválóan bevált, zajos belvárosi szituációban viszont alkalmatlannak bizonyult, mivel túlságosan hallhatóvá tette a külvilágot.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless App

Hangminőség

Herbie Hancock - Watermelon Man c. számában határozottsággal, erőteljesen rajzolódtak ki a hangszerek, a karakter összességében lelkesebb volt a vártnál. Az ütős hangszer, a szaxofon és az elektromos zongora is színes, buzgó módon tört elő a semmiből. A Sennheiser True Wireless mintha attól félt volna, hogy elunjuk magunkat, mindent igyekezett kicsit nagyobb, színesebb, gazdagabb módon megszólaltatni. Az ún. teljesen vezeték nélküli fülhallgatók közül nem kérdés, hogy eddig a MOMENTUM True Wireless tette hallhatóvá a legtöbb zenei részletet.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

Minden elképzelhető műfajt a lehető leglelkesebb módon szólaltatott meg. Ezért cserébe viszont a finomkodásról teljesen le kellett mondanunk. Kiváló példa erre Marcus Miller (aki július elején lép fel a Müpában, már minden jegy elkelt!) Papa Was A Rolling Stone c. száma, melyben a basszusgitár pendülései szinte becsapódtak a koponyánkban felépített sztereó középpontba. Nem tagadjuk, jóleső élénkséggel jelent meg ez a szám és sok másik. Akik viszont óvatos árnyalásokkal, tónusokkal és háttérbe tolt részletekkel akarják élvezni a zenét, azoknak valószínűleg ez a lelkesedés önmagában nem elég. A True Wireless ugyanis hozzátett egy kis digitális, mesterségesen dúsított érzetet minden zenéhez.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

Nem tagadjuk, rengeteg alkalmat adott rá a TW, hogy ne hangjának elemzésével, hanem a zene élvezetével foglalkozzunk. Elektronikus, rock, hiphop és hasonló műfajoknál egyszerűen képtelen volt gyengének mutatkozni, ekkor valóban átadtuk magunkat a vadul váltakozó ütemeknek. A Pendulum - The Island - Pt. 2 remek példa erre. Nem bántuk az izmos basszus alátámasztást és nem azt figyeltük, hogy milyen mély vagy széles a színpad, egyszerűen csak hagytuk, hogy a zene feldobja hangulatunkat.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless Bluetooth fülhallgató

Végszó

A MOMENTUM True Wireless merész vállalkozás a Sennheiser részéről. Az általunk eddig kipróbált, teljesen vezeték nélküli fülhallgatókat felülmúlta stabilitásban és kivitelben is. Emellett hangja is kidolgozottnak, erőteljesnek bizonyult. Az azonos összegért kapható hifi fülesekkel viszont nem szándéka ringbe szállni. Aki a legjobb hangra pályázik, annak továbbra is a vezetékes fülhallgatók között kell böngésznie. Izgalmas termék az innovációk megszállottjainak!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.