Samsung 2012-es okostévék

Meglepetések sokasága

2012. április 2., hétfő, 19:05

Samsung Samsung TV LED TV 3D 3D TV Samsung 2012 TV okostévé okos TV Smart TV Smart HUB Skype TV ES 5500 ES 6100 ES 6500 ES 6800 ES 6710 ES 8000

Sokat vártunk a 2012-es évtől és konkrétan a Samsungtól is, mégis nagy meglepetést okozott az idei kínálat. A Samsung lépett.

Távirányítás távvezérlő nélkül? Hangutasítások? Bár viccesen már sokszor megjegyeztük, hogy már rég értenie kellene a TV-nek amit mondunk, és ugye telefonban is van hasonló, azért mégis mellbevágó, hogy a Samsung már képes erre. Pedig bizony megcsinálták, ezt és még számos más izgalmas újítást. No de mielőtt belemerülnénk, pár szót a mikéntről!

Erre az évre már nagyon vártunk néhány, az okostévéket alapvetően újraformáló szolgáltatást, és ezeket úgy tűnik meg is kaptuk. Éppen csak nem pontosan úgy ahogyan gondoltuk. A Samsung a korábbi modellekben is használt operációs rendszert továbbfejlesztve hozott létre olyan szolgáltatásokat, amiket esetleg az Androidtól vártunk, de még inkább az Apple-től. Nos, a válasz tulajdonképpen egyszerű. Pár éve az almás cég is kapott rengeteg kritikát, amikor az első táblagépét mindenki notebookokhoz akarta hasonlítani, és sokan hátránynak hitték a telefonnal való rokonságot. Az idő bebizonyította, hogy a táblagépek jobban teszik, ha a telefonokhoz hasonlítanak. (Hány Windows alapú tablettel találkozunk?)

A Samsung is felismerte, hogy a TV egy olyannyira eltérő eszköz, hogy abból sokkal többet lehet kihozni, ha az nem közösködik a tenyérnyi, vagy éppen ölben tapizott készülékekkel egyazon operációs rendszeren. Az Android épp úgy nem való ma még TV-be mint netbookba. (Ejnye Acer!) A Samsungnak már van egy nagyszerű okostévé operációs rendszere. Nem kell más tenni, mint azt fejleszteni, abba beültetni a forradalmi szolgáltatásokat és annak minden lehetséges verziója számára elérhetővé tenni az igazán TV-re született alkalmazásokat.

Vagyis nincs Android, de van rengeteg már jól ismert szolgáltatás, amiknek a köre egyre csak bővül, de nem csak az új modelleken, hanem a régieken is!

Most kezd az okostévé egyszerre izgalmassá és józan, megfontolt befektetéssé válni!

Bizony, az új alkalmazások tömege használható lesz a korábbi modelleken is. Sőt, már olyan készülékek is bekerültek a kínálatba, amelyek bővíthetőek,  teljesítményük később növelhető, hogy még újabb, esetleg komolyabb műszaki hátteret igényló szolgáltatások is bekerülhessenek. Igen. Mód lesz számos 2012-es okostévé továbbokosítására 2013-ban és még azután is pár évig!

Ez a fajta előrelátó, időtállóságot célzó tervezés eddig a TV-k világában ismeretlen fogalom volt.

Konkrétabban, mit is kapunk?

Az új ES szériából a legkisebb modellek az 5500-asok. Itt ?mindössze? 100 Hz-es CMR, Full Smart felhő szolgáltatás, WiFi és Skype előkészítés és AllShare vár, sok más mellett. A 6100-as már beépített WiFi-t 200 Hz-es CMR-t és 3D-t ad a szolgáltatáslistához. A 6500, 6710 és 6800 ezeket kiegészíti a DVB-T/C mellé még DVB-S vevővel, FullHD 3D-vel és 400 Hz-es CMR értékkel. A 6800 különlegessége a 2 magos processzor, még a 6710 fehér színével tűnik ki a tömegből. A 7000-es és 8000-es modellek a 2 magos processzor mellé megkapják a beépített kamerát, mikrofont, a második, okos távirányítót, hang és mozdulatvezérlést, 800 Hz-es CMR-t és a későbbi bővítések lehetőségét.

Ohh, és mindez a felsorolás még a teljesség igénye nélkül született.

Mindezeken felül az alkalmazások terén is hatalmas léptekkel halad előre a Samsung. A kínálat ebben a pillanatban is már több mint 1400 alkalmazást tartalmaz, amivel a Samsung első helyen áll. Az idén ezek mellé olyan újdonságok is felsorakoznak majd, mint a Family Story, amivel a családtagok közvetlenül megoszthatják egymással képeiket az interneten keresztül. Az egyszerű kezelhetőség köré tervezett rendszer, bár akár telefonról, tabletről vagy TV-ről is elérhető. Mégsem olyan, szinte minden ismeretlen számára nyitott közeg, mint amilyenné mostanra a Facebook vált. A koreai gyártó egy nagyon komoly, a kamera előnyeit is kihasználó fitness programmal is előállt. A Kids nevű alkalmazáscsomag nem csak szórakoztató, de oktató tartalmakat is kínál, újszerű, szülőbarát formában. Külön érdekessége, hogy korlátozható benne a gyerekek számára a képernyő előtt tölthető idő.

A Samsung megmutatta, hogy kiérdemli és szándéka szerint hosszú ideig meg is őrzi vezető helyét a piacon továbbá, hogy nem vár másra a televíziózás forradalmasítása terén. Olyan példát mutat, amit nehéz lesz követni.

www.samsung.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.