Sammy Hagar and the Circle Lockdown 2020 stúdióalbum

2021. február 23., kedd, 08:10

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló

A legendás vöröshajú rocker Sammy Hagar a zenekarával egy feldolgozásalbumot jelentetett meg, amin David Bowie egyik legjobb dalának, a Heroes-nak is hallhatjuk az átiratát.

Sammy Hagar and the Circle Lockdown 2020Sammy Hagar and the Circle

Sammy Hagar a nyolcvanas éveket magáénak tudhatja. Először szólóban, majd a Van Halen énekes-gitárosaként lett sikeres, azt követően a Sammy Hagar & The Waboritas, a Planet Us és a Chickenfoot formációkban játszott, legutóbbi projektje pedig a Sammy Hagar and the Circle. Érdekes módon egy koncertlemezzel indítottak 2015-ben, majd rá négy évre jött az első stúdióalbum Space Between címmel, idén pedig a Lockdown 2020. Úgy látszik a "Red Rocker" tengerpartján másképp süt a Nap, mert szereti magát mindig remek zenészekkel körül venni, tehát semmit sem bíz a véletlenre. A Chickenfoot esetében Joe Satriani volt a gitáros, a basszuson a Van Halenből ismert Michael Anthony játszott, a dobos pozícióba pedig a RHCP-ből csábították át Chad Smith-t.

A 73 éves őstehetség most sem adja alább, hiszen ezúttal Michael Anthony mellé Jason Bonham és Vic Johnson kegyeit sikerült megnyerni. A Lockdown 2020 olyan dalokat tartalmaz, amelyeket a csapat abban az évben vett fel, miközben a Covid-19 világjárvány miatt elkülönítve végezték a felvételeket, tehát ebben az esetben is egy valódi karanténalbummal van dolgunk. Az új szerzemény, a "Funky Feng Shui" mellett a The Who, Bob Marley, az AC/DC, a Buffalo Springfield, és Little Richard dalainak feldolgozásait találjuk, de a Van Halen és Hagar szólókarrierjéből is szemezgettek.

Az album január 8-ól már kapható és elérhető, az első kiadvány róla pedig David Bowie örökbecsű dala, a Heroes. "Amikor először kezdtük el a munkát, csak a rajongókkal való kapcsolattartás volt a célunk, amíg újra elkezdhetünk koncertezni" - mondta Hagar a közleményében. "De ahogy teltek a hetek és a hónapok, az egész egy szórakoztató megoldássá vált a zenekar összetartására, zeneileg és kreatívan is." A Circle rögzítette a Heroes-t, amikor úgy döntöttek, hogy kiadnak egy albumot az elkészült dalokból az egészségügyben dolgozók és az elsősegélynyújtók elismeréseként, akik biztonságban tartották az embereket a járvány idején. "A Heroes hozzáadásával volt értelme segíteni azokat, akik a Covid-19 következményei miatt küzdenek" - mondta Hagar - valószínűleg enélkül nem történt volna meg ez az egész.

Sammy Hagar and the Circle

Hagar az év elején azt nyilatkozta, hogy a felvételek rögzítését kielégítőnek találta, annak ellenére, hogy képtelen volt turnézni. "Ami mindennél jobban tetszik ebben az egészben, hogy ez nem egy teljes koncert" - mondta. "Nem kellett fizikai állapotban ott lenni, mint egy kétórás előadáson, így könnyebben el tudtam készíteni egy dalt. És a hangom erős. Nagyon kreatívak lehettünk. Nem volt nyomás.

Az album a Mailboat weblapján rendelhető meg, de elérhető hivatalosan letölthető formátumban is, ahol minden egyes dal mellé egy videó is jár, továbbá kettő bónuszdal. Az egyik Bill Withers Ain’t No Sunshine száma, ami tisztelgés a tavaly elhunyt zenész előtt, a másik pedig Sammy Hagar Santa’s Going South című saját dala, ami még 2010-ben született meg egy jótékonysági rendezvény kapcsán.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.