Onkyo házimozi erősítők beépített WiFi-vel

2013. március 26., kedd, 07:15

Onkyo házimozi erősítő audio Onkyo erősítő házimozi erősítő Onkyo 2013 erősítők TX-NR525 TX-NR626 TX-NR727

A hifi és házimozi készülékek gyártásában régóta jeleskedő Onkyo hasonlóan a korábbi évekhez, most is apró lépésekben hozza nyilvánosságra legújabb, 2013-as termékeit. Egyelőre három házimozi erősítőről (TX-NR525, TX-NR626, TX-NR727) rántották le a leplet, melyeknek európai forgalmazása 2013 nyarán esedékes.

Onkyo TX-NR525 házimozi erősítőOnkyo TX-NR525 házimozi erősítőOnkyo TX-NR525 házimozi erősítőOnkyo TX-NR525 házimozi erősítő hátlapOnkyo TX-NR626 házimozi erősítőOnkyo TX-NR626 házimozi erősítőOnkyo TX-NR626 házimozi erősítő hátlapOnkyo TX-NR727 házimozi erősítőOnkyo TX-NR727 házimozi erősítő hátlapOnkyo TX-NR727 házimozi erősítő

A nemrégiben bemutatott készülékek legkisebb tagja, az Onkyo TX-NR525 is igen bőséges szolgáltatásokkal kérkedik: 6 db HDMI bemenettel fogadja nagyfelbontású forráseszközeink jeleit, természetesen támogatja a 3D képanyagokat és a HD hangformátumokat is. A szárnyát bontogató UHD (az Onkyo makacsul 4K-nak nevezi) felbontással is kompatibilis a készülék. Hangfalaink hajtása mellett kiforrott hálózati zenelejátszóként is működik a TX-NR525, köszönhetően a beépített DLNA, last.fm, spotify és AUPEO kilenseknek. A hangjelek feldolgozásáért felelős, 192 kHz/24 bit mintavételezésű D/A konvertert (hasonlóan az előző évjáratokhoz) a Burr-Brown biztosítja. Apró újdonság a PMBASS elnevezésű szolgáltatás, mely tulajdonképpen elektronikus fázis-korrekciót végez a frontsugárzók és a mélysugárzó között. Számos egyéb szolgáltatással, és csatornánként 130 W névleges teljesítményével az Onkyo TX-NR525 ígéretes szereplője a japán cég belépő kategóriájának.

Onkyo TX-NR525 házimozi erősítő

Az Onkyo TX-NR626 modell tűnik az idei év nagyágyújának. A 7 hangfal és 2 mélyláda hajtására képes erősítő belsejében Marvell Qdeo képfeldolgozó processzor ketyeg, 4K felskálázással, utóbbinak továbbra sem látjuk sok értelmét. Sokkal nagyobb örömet okoz a beépített WiFi és Bluetooth vevőegység. Ezek segítségével vezeték nélkül küldhetjük zenéinket mobileszközünkről, az Onkyo ingyenesen letölthető mobil alkalmazásán keresztül. A hátlapon dupla HDMI kimenet csillog, mindkettő ARC (Audio Return Channel) kompatibilis, így akár két külön helyiségben lévő televíziónak is küldhetünk képet. Egyébként az új Onkyo házimozi erősítők fazonra alig változtak, egyedül a potméter széle kapott némi átdolgozást. Ez a típus csatornánként 160 W teljesítményt ad le, és a teljes értékű 7.2 kiosztás mellett egy második zóna meghajtására is képes.

Onkyo TX-NR727 házimozi erősítő hátlap

A trió legnagyobbjaként számon tartott Onkyo TX-NR727 modell kapta a legmasszívabb (690 W) tápegységet, illetve ő az egyetlen moduláris tápkábellel rendelkező példány. A gyártó THX minősítésű erősítőineksorát a 727 nyitja, ami azért különös, mert korábban a 600-as modellek is magukon viselték ezt a nívós jelzést. További extraként említhető az előlapi HDMI megléte, melyre ha megfelelő mobilkütyüt csatlakoztatunk, annak képét akár full HD felbontásban is továbbíthatjuk a képernyőre. A végerősített 2. zóna mellett vonalszintű 3. zónás kimenetet is találunk a TX-NR727 hátlapján, így ha esetleg többszobás hangrendszert szeretnénk kiépíteni, ez az erősítő stabil alapot képezhet.

A friss Onkyo házimozi erősítők várhatóan 2013 nyarától Magyarországon is kaphatóak lesznek, pontos árukról egyelőre nincs információnk.

www.aida-audio.hu

www.onkyo.de

Onkyo TX-NR727 házimozi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.