Minőségi csatlakozók hifi kábel és elektronika készítéshez

2022. február 11., péntek, 14:15

Aeco banándugó RCA dugó XLR dugó Aeco csatlakozó

A KáCsa Audió szaküzlet kínálata újabb, különleges tervezésű Aeco csatlakozókkal bővült. A tajvani csatlakozógyártó termékei igényes készülékgyártók és kábelkészítők körében is egyre népszerűbbek. Lássuk, milyen különlegességeket tartalmaz az aktuális felhozatal!

Aeco csatlakozókAeco csatlakozókAeco ASP-1931 hangfal villaAeco ABP-1111 banándugóAeco ABP-1111 banándugóAeco ARP-4045G RCA dugóAeco ARP-4045G RCA dugóAeco XLR csatlakozóAeco XLR csatlakozóAeco XLR csatlakozóAeco ARJ-4045 RCA aljzatAeco ABI-0611 hangfalcsatlakozó aljzat

A KáCsa Audió kínálata hihetetlen mennyiségű csatlakozóból áll a belépőszinttől az abszolút csúcskategóriáig. De még szerteágazó készletük viszonylatában is exkluzív, amit az Aeco cég termékei megtestesítenek.

Aeco csatlakozók hangfalkábelhez

Az Aeco aktuális újdonságaként említendő ASP-1931 típusú hangfal villájuk (sokan sarus csatlakozónak is nevezik), amelyhez foghatóval mi még nem találkoztunk. Különlegessége, hogy jelvezetésre szolgáló, egyetlen darab fémtestét préseljárással hullámosra formálták. Az egyedi forma kis tömeget és rugalmasságot biztosít, amikor az aljzat szorítófejét rácsavarozzák. Az Aeco többi termékével azonos módon ez a hangfalvilla sem tartalmaz nikkelt, felülete közvetlenül aranyozott.

Aeco ASP-1931 hangfal villa

További érdekesség, hogy a csatlakozó akár csavarozással is rögzíthető a kábelhez. Amennyiben inkább forrasztással kívánják szerelni, belső műanyag szigetelő gyűrűje az olvadás megakadályozása érdekében ideiglenesen levehető a fémvezetőről, majd azután könnyen visszahelyezhető. A magas tisztaságú C1100 rézből gyártott ASP-1931 háza legfeljebb 6,5 mm2 keresztmetszetű kábelek fogadására alkalmas. Négydarabos csomagban, színkódolt (kettő fehér, kettő piros) külsővel kapható.

Üreges szerkezetű banándugó

Az ABP-1111 sem éppen szokványos kivitel. Fentebb említett testvéréhez hasonlóan ez is egyetlen darabból megmunkált fémvezetővel rendelkezik, melynek különlegessége, hogy belül üreges, ezáltal inkább "banánhegy", mint banándugó.

Aeco ABP-1111 banándugó

A jobb illeszkedés érdekében átlós irányban további sávokat vájtak ki a vezetőből, melynek anyaga tellúr/réz ötvözet. Az ABP-1111 legfeljebb 6,3 mm2 keresztmetszetű kábelekkel kompatibilis, szerelése forrasztással és csavarozással egyaránt lehetséges. Aranyozott kiadásából bőséggel tart készleten a KáCsa Audió.

Aeco RCA és XLR dugók

További különlegesség az ARP-4045G RCA csatlakozó, amelynek érintkező tűje a lehető legkisebb tömeg érdekében belül üreges. A stabil illeszkedésért felelős műanyag gyűrűjének belső fala csillag alakú, de természetesen bármilyen hagyományos RCA aljzattal kompatibilis.

Aeco ARP-4045G RCA dugó

A pozitív érintkező anyaga 99,9%-ban tellúr/réz, a földeléshez használt, alig 3 mm szélességű fémlap pedig C1100 réz. Hasonlóan magas minőségi szintet képvisel az Aeco AMI-1060 XLR dugó, amely elegáns bronz ötvözet házával sokféle high end kábelen jól mutat.

Az ARP-4045 RCA dugó négydarabos (kettő piros, kettő fehér, igény szerint ezüstözött vagy aranyozott), az AMI-1060 pedig kétdarabos (egy mama, egy papa) arany bevonatú kiszerelésben kapható.

Aeco XLR csatlakozó

Beépíthető Aeco RCA és banándugó aljzatok

Nemcsak kábel, hanem hifi készülék építőkre is gondoltak az Aeco mérnökei az ARJ-4045 nevű RCA aljzatokkal. Az ABI-0611 banándugó-kompatibilis hangfalkábel aljzat csúcsminőségű hangsugárzókon és végerősítőkön egyaránt megállja a helyét.

Aeco ARJ-4045 RCA aljzat

Mindkét csatlakozó természetesen felmutat még olyan Aeco extrákat, mint a tetszés szerint csavarozással rögzíthető kivitel és rendkívül magas tisztaságú tellúr/réz érintkezők. Az ARJ-4045 és ABI-0611 is kizárólag páros kiszerelésben (egy piros, egy fehér) rendelhetők, aranyozott kivitelben.

Aeco ABI-0611 hangfalcsatlakozó aljzat

Az Aeco termékek további részletes, magyar nyelvű leírásokkal megtalálhatók a KáCsa Audió webáruházában. Az itt felsorolt csatlakozók mindegyike megtekinthető személyesen is a forgalmazó budapesti szaküzletében.

kacsa-audio.hu

aeco.tw

Aeco csatlakozók

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.