Sunfire XTEQ mélyládák

2015. május 27., szerda, 07:15

Sunfire audio házimozi hangfal hangszóró mélyláda mélysugárzó sub szubláda mélyláda teszt Sunfire mélyláda Sunfire XTEQ

Megérkeztek a Hifi Barlang üzletébe a Sunfire aktív szubbasszus sugárzóinak aktuális csúcsmodelljei, az XTEQ sorozat tagjai.

Az XTEQ név beszédes, arra utal, hogy ezek a mélyládák automatikus, mikrofonos, önbemérő rendszerrel, ekvalizátorral, EQ-val felszereltek. A háromtagú család legkisebbje is valóságos izompacsirta, 8 colos membránját 1800 W teljesítményű erősítő mozgatja, a két nagyobbé (10 és 12) pedig 3000 W. Maguk a szubládák elképesztően picik, éppen csak elfér oldallapjaikon az extra hosszúlöketű aktív hangszóró és annak munkáját segítő, a hangnyomást növelő paszívmembrán. A locsolótömlő vastagságú gumiperemeket hangzatos néven említi a gyári leírás: Asymmetrical Cardioid Surround (ACS). Ennek majd a hamarosan kezdődő tesztelés során utána járunk, akárcsak a Tracking Down Converter™ erősítőnek.

Sunfire XTEQ 10 mélyláda

Az XTEQ mélyládák hátlapjára tekintve, elsőként a szimmetrikus bemeneten akad meg a hozzáértők szeme, de a csavaros rögzítésű RCA aljzatok (1-1 pár be- és kimenet, 1-1 Slave be- és kimenet), melyek természetesen aranyozott felületűek, ugyancsak bizalomgerjesztő látványt nyújtanak. Ezek a szubbasszus sugárzók csak magas fényű fekete színben kaphatóak, ami rendkívül elegáns és a közhiedelemmel ellentétben, egyáltalán nem okoz nehézséget a tisztán tartásuk.

Sunfire XTEQ 10 mélyláda hátfal

Az XTEQ 12 Frekvencia-átvitelét 16 és 100 Hz közöttinek adja meg a gyártó, ami elképesztő, csaknem hihetetlen, egy hűtőszekrény méretű szubládának is becsületére válna, ám aki hallotta, a legnagyobb elismerés hangján nyilatkozott róla.

A 26,8 kilogrammos tömeg és a csúszásbiztos AWTD (Anti-Walking Tread Design Feet) lábak garantálják, hogy az XTEQ 12 a legnagyobb szubbasszus vihar közepette is rendíthetetlenül a helyén maradjon.

A fentiek fényében már nem is tűnik olyan magasnak a 629900 forintos ár, mint első pillantásra. Azt, hogy mennyire reális, hamarosan megvizsgáljuk egy hosszas és alapos teszt során.

informateka.shop.hu

www.sunfire.com

Sunfire XTEQ 12 mélyláda

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.