Sunfire XTEQ mélyládák

2015. május 27., szerda, 07:15

Sunfire audio házimozi hangfal hangszóró mélyláda mélysugárzó sub szubláda mélyláda teszt Sunfire mélyláda Sunfire XTEQ

Megérkeztek a Hifi Barlang üzletébe a Sunfire aktív szubbasszus sugárzóinak aktuális csúcsmodelljei, az XTEQ sorozat tagjai.

Sunfire XTEQ mélyládákSunfire XTEQ 10 mélyládaSunfire XTEQ 12 mélyládaSunfire XTEQ 10 mélyláda hátfal

Az XTEQ név beszédes, arra utal, hogy ezek a mélyládák automatikus, mikrofonos, önbemérő rendszerrel, ekvalizátorral, EQ-val felszereltek. A háromtagú család legkisebbje is valóságos izompacsirta, 8 colos membránját 1800 W teljesítményű erősítő mozgatja, a két nagyobbé (10 és 12) pedig 3000 W. Maguk a szubládák elképesztően picik, éppen csak elfér oldallapjaikon az extra hosszúlöketű aktív hangszóró és annak munkáját segítő, a hangnyomást növelő paszívmembrán. A locsolótömlő vastagságú gumiperemeket hangzatos néven említi a gyári leírás: Asymmetrical Cardioid Surround (ACS). Ennek majd a hamarosan kezdődő tesztelés során utána járunk, akárcsak a Tracking Down Converter™ erősítőnek.

Sunfire XTEQ 10 mélyláda

Az XTEQ mélyládák hátlapjára tekintve, elsőként a szimmetrikus bemeneten akad meg a hozzáértők szeme, de a csavaros rögzítésű RCA aljzatok (1-1 pár be- és kimenet, 1-1 Slave be- és kimenet), melyek természetesen aranyozott felületűek, ugyancsak bizalomgerjesztő látványt nyújtanak. Ezek a szubbasszus sugárzók csak magas fényű fekete színben kaphatóak, ami rendkívül elegáns és a közhiedelemmel ellentétben, egyáltalán nem okoz nehézséget a tisztán tartásuk.

Sunfire XTEQ 10 mélyláda hátfal

Az XTEQ 12 Frekvencia-átvitelét 16 és 100 Hz közöttinek adja meg a gyártó, ami elképesztő, csaknem hihetetlen, egy hűtőszekrény méretű szubládának is becsületére válna, ám aki hallotta, a legnagyobb elismerés hangján nyilatkozott róla.

A 26,8 kilogrammos tömeg és a csúszásbiztos AWTD (Anti-Walking Tread Design Feet) lábak garantálják, hogy az XTEQ 12 a legnagyobb szubbasszus vihar közepette is rendíthetetlenül a helyén maradjon.

A fentiek fényében már nem is tűnik olyan magasnak a 629900 forintos ár, mint első pillantásra. Azt, hogy mennyire reális, hamarosan megvizsgáljuk egy hosszas és alapos teszt során.

informateka.shop.hu

www.sunfire.com

Sunfire XTEQ 12 mélyláda

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.