Megjöttek az új Yamaha Aventage házimozi erősítők

2016. július 18., hétfő, 14:45

Yamaha Aventage audio házimozi erősítő MusicCast Yamaha házimozi Yamaha Aventage Yamaha erősítő Yamaha Aventage házimozi erősítő Dolby Atmos Yamaha házimozi erősítő Dolby Atmos házimozi Yamaha Dolby Atmos Dolby Atmos házimozi erősítő

Debütált a Yamaha 2016-ra szánt Aventage házimozi erősítő kínálata. A frissült, belépőtől a csúcskategóriáig terjedő kínálatot öt újonc képviseli, melyek már itthon is kaphatóak.

A nemrég nyilvánosságra került, legújabb Yamaha Aventage házimozi erősítők közös adottsága a MusicCast és a magassági sugárzót igénylő (Dolby Atmos, DTS:X) térhatású hangformátumok támogatása. Ezek mellett persze a japán cégtől megszokott tonnányi szolgáltatás közül válogathatunk, beleértve a netes klienseket, vezeték nélküli vezérlést és zenelejátszást (Bluetooth, WiFi, AirPlay), valamint a Yamaha Cinema DSP speciális térhatású üzemmódokért felelős rendszert.

Yamaha RX-A660 házimozi erősítő

Már a legkisebb tag (RX-A660) is rendelkezik az Aventage motívumnak számító, középső ötödik lábbal, illetve az YPAO parametrikus optimalizáló szoftverrel. Talán mondanunk se kell, hogy a videoprocesszornak mindegyik típus esetében részét képezi a jelenlegi legfrissebb, HDCP 2.2 másolásvédelem és a HDR formátum támogatása. Igaz, utóbbi pontos paramétereit még az ipar sem határozta meg 100 %-osan, de ettől még számíthatunk rá, hogy egy ugyancsak HDR-kompatibilis televízióval, kontrasztosabb képi élménynek lehetünk részesei a jövőben. Ehhez vagy egy UHD BD-játszó, vagy pedig a formátumot népszerűsítő szolgáltatókhoz (pl. Amazon v. Netflix) történő regisztráció szükséges.

Yamaha RX-A1060 házimozi erősítő hátlap

Funkcionalitás terén nem érdemes drámai eltéréseket keresni, inkább teljesítmény és hangminőség tekintetében különböznek egymástól az új Yamaha Aventage házimozi erősítők. Az RX-A660-tól tovább lépve, például az RX-A1060 esetében már szimmetrikus kiosztású végerősítő modult és finomabb hangkaraktert biztosító, válogatott alkatrészeket kapunk. Túlméretezett szűrőkondenzátorok, masszív tápegység, Schottky dióda és egyéb komponensek segítenek minél tisztábban megszólaltatni az éppen kiválasztott hangokat. Ahogy a drágább modellek felé haladunk, úgy nem csak a belső alkatrészek, hanem készülékházak kivitele is egyre masszívabb.

Az új széria árazása a következő:

Yamaha RX-A660 házimozi erősítő: 199 999 Ft

Yamaha RX-A860 házimozi erősítő: 299 999 Ft

Yamaha RX-A1060 házimozi erősítő: 399 999 Ft

Yamaha RX-A2060 házimozi erősítő: 499 999 Ft

Yamaha RX-A3060 házimozi erősítő: 699 999 Ft

Valamennyi típus már Magyarországon is megvásárolható, további információk, termékadatok olvashatóak róluk az itthoni forgalmazó és a hivatalos márkaboltok honlapján.

www.extremeaudio.hu

europe.yamaha.com

Yamaha RX-A3060 házimozi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.