Ken Ishiwata

2019. december 5., csütörtök, 08:30

Ken Ishiwata Marantz hifi

Szomorú hírt kaptunk. Ken Ishiwata, a legendás hifi személyiség és hangmérnök, betegséget követően 2019. november 25-én elhunyt.

Ken IshiwataKen IshiwataKen Ishiwata

Az évek során a neve egybeforrt a Marantzéval, a márka szinonimájává vált, különféle hifi showkon végrehajtott demonstrációi legendásak voltak, eklektikus zeneválasztása és szokatlan, de rendkívül hatékony beállításainak köszönhetően. Az élesen szabott és merészen színes ruhák iránti vágyát szintén nehéz volt nem észrevenni.

Gondoljuk, hogy sok olvasónk találkozott Ken Ishiwata munkájával, még akkor is, ha nem volt tulajdonosa olyan Marantz terméknek, amelyeket az elmúlt negyven évben készített.

A közelmúltban a Marantztól való távozásáig tisztségviselője és a márka nagykövete volt, évtizedek óta zászlóvivőjeként ismertük, mert fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy minden új Marantz termék egyértelműen megkülönböztethető legyen másokétól. Az iparban kevés olyan prominens ember dolgozott, akik hasonló munkát végeztek más vállalatoknál. Ken Ishiwata befolyása az évtizedek alatt kiterjedt minden kategóriára, a belépő szinttől egészen a high endig. Ezek közül sokan még a nevét is hordozták, a régóta létező KI Signature formájában.

Ken Ishiwata

Munkája a CD-lejátszók legkorábbi napjaiban, különösen az olcsóbb kategóriákban, nagy szerepet játszott abban, hogy a formátum vonzóbbá váljon az audiofilek tömegei számára is. Ki ne emlékezne a kilencvenes évekre, amikor kis réz betét mutatta a készüléken a kézjegyét. Mindig lelkes volt és szívesen beszélt, nem csupán a saját termékekről, hanem a teljes iparágról, akár a legújabb technológiákról, akár a múlt termékeire, történeteire alapozva azt. Igazi úriember volt, személye hiányozni fog mindenkinek, akinek a szerelme a szórakoztató elektronika.

Ken Ishiwata

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.