Karácsonyra fali konzolt!

Hogy oda kerülhessen a tévé, ahová való

2012. november 9., péntek, 18:50

Hama Hama fali konzol fali tartó fali konzol fali tartó konzol tv fali konzol konzol Hama FULMOTION Hama Ultraslim FULLMOTION

Már a szerkesztőségünkben is kezd állandó témává válni, hogy mit is lehet karácsonyra ajándékozni és ajánlani. Örültünk is, amikor meghívást kaptunk a Hama magyarországi központjába, hogy egy kicsit körbenézzük. Az első dolog amit kiszemeltünk, az egyik legújabb, mindentudó fali konzoljuk lett.

Hama Ultraslim FULLMOTION TV fali tartó konzolHama Ultraslim FULLMOTION TV fali tartó konzolHama Ultraslim FULLMOTION TV fali tartó konzolHama Ultraslim FULLMOTION TV fali tartó konzolHama Ultraslim FULLMOTION TV fali tartó konzolTV fali tartó konzol felhelyezésénél érdemes előre tervezni

A bemutatóteremben kiállított konzolok többsége afféle átlagos, korrekt kivitel. Pazarlástól mentes, egyszerű szerkezetek. Alumínium öntvények, acéllemezek, csavarok, műanyagok és némi festék elegyei, fali konzollá formálva. Az, hogy ezek mindegyike el van látva vízmértékkel, még nem különleges, csak szokatlanul figyelmes. Ennyit el is várunk a patinás német márkától. Visszaemlékezve az IFA-n kiállított konzolokra, egyértelmű volt, hogy valami hiányzik a bemutatóteremből. Talán azért nem tudták kiállítani, mert nem készült hozzá valami reklámanyag? Idő nem jutott rá? Vagy csak annyival több fogy az olcsóbb modellekből, hogy inkább azokat teszik ki az elsősorban kereskedők által látogatott bemutatóteremben? A "Hol van..." kezdetű kérdésünkre azért mégis sikerült biztató választ kapnunk. Az új konzolok legjobbja kiállítva még ugyan nincs, de a tárgyalóban már használnak belőle egyet. Lássuk!

Hama Ultraslim FULLMOTION

Végre egy értelmes név! A Hama típusmegnevezéseit kereskedőként imádni kell, mert azok tökéletesen következetesek. No de kereskedői éveim alatt soha senki nem lépett oda hozzám, hogy Ő bizony egy 43333-ast kérne! Pedig alkalom lett volna rá, nem is kevés.

Szóval a fenti megnevezés beszédes és bár van a terméknek kódja is - 108751, 108749 (kétféle méret) - azzal most nem törődünk. Szóval ez a konzol nagyon lapos, majdnem annyira, mint a drótos akasztók. Teljesen falra tolva a tévét, nagyjából egy kábelcsatornányi helyünk marad. Ez azért is fontos, mert a falat 2 cm-re megközelítő hátlap mögött már nem jut hely rendes konnektorokba dugott hálózati kábelnek. L alakú antenna csatlakozót még elég könnyű beszerezni, van bőven a Hamának is, de tévé hálózati kábelt már kicsit trükkösebb. (néhány Samsung gyárilag azzal érkezik) Ezt azért fontos megjegyezni, mert sokan közlik a villanyszerelővel, hogy hol lesz a tévé, és hogy pontosan mögé kérik a dugókat is, hogy a vezetékek ne lógjanak ki. A villanyszerelő meg hol ösztönösen, hol a kommersz akasztókat és konzolokat alaposan megvizsgálva, be is teszi éppen középre az aljzatokat. Na, a Hama Ultrasilm Fullmotion ezt a részt nem hagyja szabadon. Az, hogy a szerkezet képes teljesen a falhoz simulni, de kihúzható és teljesen elforgatható is, azt jelenti, hogy minden egyes köbcentit hatékonyan kihasznál és elhasznál. Nincs közte üres hely, csak körülötte. Akik járatosak a mozgatható, kifordítható fali konzolok világában, azok tudják, számos más gyártó modelljeire érvényes ugyanez, ezért vásárlás előtt, a kiválasztásnál fő szempontként kell figyelembe venni, hogyan fogunk áramot (és antennajelet) adni a tévének. Legalább annyira fontos, mint a teherbíró képesség, hogy valahol a TV által még takart falfelületen, de semmi esetre sem a középső 30x30 centiméteres részen legyen a kiállás. Ekkor még mindig fennáll a készülék hátlapja és a fal közötti, mindössze 2 centiméteres közelség. Megoldásként ajánlatos lecserélni a gyári hálózati kábel öntött villásdugóját, ezen kívül a fal síkjához képest beljebb süllyeszthetjük a konnektort is. Szintén ügyelni kell a kábel rögzítésére, hogy alaphelyzetben ne lógjon ki a tévé alól, viszont amikor előre húzzuk, akadályt se jelentsen, ugyanakkor az aljzatokból ki ne rántsuk a csatlakozókat.

TV fali tartó konzol felhelyezésénél érdemes előre tervezni

Arról mindenkit lebeszélünk, hogy a képen látható barkácsolásra vetemedjék, mert a 230 voltos feszültség nem gyerekjáték! A kábel elvezetésre is érdemes odafigyelni, mert a képen látható elrendezés esetén a konzol becsukáskor elvághatja a vezetéket.

Túllépve a felszereléssel kapcsolatos elmélkedésen, fizikai próbának is alávetettük a szerkezetet. Magyarul, rendesen megrángathattuk. Persze a bemutatóteremben kiállított kisebb modelleket is, de azokon nem volt tévé, az nem volt annyira érdekes. Itt viszont készülékkel együtt cibáltuk, tekergettük a szerkezetet és az becsülettel tűrte! Azt a műszaki adatokból a reklámanyagokból is tudtuk, hogy lapos, nagyon lapos és, hogy szabadon forgatható, valamint +5 és -15 fok között dönthető. Az viszont, hogy teljesen kihúzva is ennyire masszívan tart, megdöbbentett. Dicsérhetnénk a vaskos alumínium öntvény elemeket és a jó tervezést, de ez nem csak erről szól. A tengelyek illesztése, a pontos méretezés az, ami miatt ez a konzol az átlagnál pontosabb és stabilabb. Ez az, amitől a használata nem kelt az emberben bizonytalanságot. Nem érezzük úgy, mint sok olcsó típusnál, hogy ha sokat mozgatjuk, tán még leszédül a falról, vagy eltörik.

Az IFA-n láttuk és üresen, TV nélkül kicsit meg is mozgattuk, de az nem mondott el sokat. Így viszont, egy átlagos tévével megterhelve, már egyértelmű, hogy bátran ajánlhatjuk. A nagyobbik modellre akár 65 colos tévé is felakasztható, tapasztalataink alapján kijelenthető, hogy teljes biztonsággal fogja tartani.

Tehát akinek olyan fali konzol kell, ami a fix típusok karcsúságát ötvözi a forgathatók sokoldalúságával, az bátran válassza a Hama Ultraslim Fullmotion típusát!

A Hama központban járva persze nem csak ezzel találkoztunk, de ez volt az első meglepetés, amiről mindenképp szerettünk volna beszámolni. Minősége okán, no meg azért is, mert a felszerelés terén tanulságos leckét láthattunk. Most ennyi legyen elég! Van még pár hét karácsonyig, s mi is fogunk még ajánlani ezt-azt.

Hama Ultraslim FULLMOTION TV fali tartó konzol

Hama Ultraslim FULLMOTION (108749) 3 csuklós 2 karos TV fali konzol

Műszaki adatok

Felszerelhető képméret: 58-117 cm (23-46 col)
Dönthetőség: +5/-15°-ban
Forgathatóság: 3 csuklóponton 180°-ban
VESA szabvány szerint: 400x400 mm
Terhelhetőség: max. 25 kg
Tulajdonságok:

beépített vízszintező

Easy Fix rendszer az egyszerű, fokozatmentes beállítás érdekében

modern, extrém lapos profil

Ár (a cikk megjelenésekor): kb. 22 990 Ft
Forgalmazó:

Hama Kereskedelmi Kft.

+36-1-2971040

1181 Budapest, Zádor u. 18.

www.hama.hu

Szubjektív vélemény

Kivitel: 4
Kezelhetőség/szerelhetőség: 5
Szolgáltatások: 5
Ár/érték arány: 5

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.