ISE 2013 - Vivitek

2013. február 8., péntek, 13:00

ISE ISE 2013 Vivitek Qumi Q7 projektor mini projektor zseb projektor kiállítás beszámoló

A Vivitek standja kívülről sötétnek tűnt, belépve azonban valóságos fényáradatban találtuk magunkat. Ez érthető, ha figyelembe vesszük a gyártó legújabb installációs vetítőit, melyeknek a hatezer ANSI Lumenes fényerő kibocsájtása sem jelent akadályt. Ugyancsak fejlődtek az ultra-rövid vetítőtávolságú, prezentációs és oktatási célra szánt projektoraik is, melyeknél a Full HD felbontás alapkövetelménnyé vált. A tavalyi évhez hasonlóan most is a ?kis? dolgok okoztak számunkra meglepetést.

Az eddig leírt újdonságok kevésbé érintenek minket, annál inkább meggyőzött az a kis ?zsebméretű? LED projektor, melynek kisebb testvérét már egy korábbi tesztünkben is bemutattuk. Miután tüzetesebben szemügyre vettük a Vivitek Q7-est, a gyártó legfrissebb ?zsebprojektorát?, örömmel konstatáltuk, hogy a LED technológia a vártnál gyorsabban fejlődik ? és egyre használhatóbb. A Vivitek Qumi Q7 a legelső, Q2 típus koncepcióját örökölte, némileg nagyobb méretben.

ISE 2013 Vivitek Qumi Q7 mini projektor

Az aprócska Q2 könnyedén elfért a legtöbb kabátzsebben, addig a Q7 már egy kisebb oldaltáskát igényel. Cserébe dupla HDMI kimenetet, 2D-ből 3D-be konvertálást és beépített Office/PDF olvasót kapunk. Mindezt megtámogatva egy Texas Instruments DLP pico lapkakészlettel és egy LED fényforrással, melynek várható élettartama 30000 óra. Utóbbi a jelenlegi, hagyományos izzók tízszeresét jelenti, és az energiafogyasztása is kedvezőbb. A 800 Lumenes fényerőnek köszönhetően pedig végre nem kell minden villanyt lekapcsolni, hogy prezentációt tarthassunk ? persze a napsütötte konferenciatermeket egyelőre el kell sötétíteni. A Vivitek egyébként nem csak diavetítésre javasolja zsebméretű projektorait. Egyike volt a gyártó gondolatébresztőinek a stand közepére helyezett, fehérre festett Audi, melyre 3 db Qumi projektor vetített különféle, alakra formált színeket és mintázatokat. Szó szerint 3D-vetítést láthattunk! Az új Q7-es modell (természetesen a vetítőre és nem az autóra gondolunk) várhatóan hazánkban is elérhető lesz, a tengerentúlon 1000 dollárt kóstál ? magyarországi ára egyelőre nem ismert.

www.dnn.hu

Vivitek Qumi Q7 mini projektor

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.