ISE 2013 - KáCsa Audió és H3D finomságok

2013. január 30., szerda, 14:20

ISE ISE 2013 KáCsa Audió H3D Clarus Audio HDBaseT multiroom házimozi kiállítás beszámoló

A KáCsa Audió standja látszólag nem sokat változott az előző alkalmakhoz képest: a cég munkatársai ugyanúgy boldogan válaszolnak minden kérdésre és a kábelkötegek mellett tekintélyes mennyiségű csatlakozó közül lehet válogatni. Ugyanezen a standon állították ki a H3D egyik rendszerét, mely kiválóan mutatja, hogy ma mi mindenre van lehetőség egy digitális otthon építésénél.

A KáCsa Audió többek közt elhozta magával (a Magyarországon is népszerű) KáCsa Silver Line kábelfamíliáját, emellett egy Furutech Daytona 303E hálózati tápszűrővel is erősítették arzenáljukat, utóbbi a Clarus Audio berendezéseit hajtotta. Ahogy a mellékelt képeken is látható, a H3D rack szekrénybe épített, demonstrációs rendszerének lelkét egy 8x8-as mátrix képezi. Az említett készülék 8 forrást képes kezelni és 8 Ethernet kimenet segítségével továbbítja a jelet otthonunk különféle pontjaiba.

ISE 2013 KáCsa Audió H3D HDMI mátrix

A végpontoknál egy másik, apró készülék vissza alakítja a jelet HDMI kábelre, és a rack-ben tárolt fejegységet a végpontnál ülve is irányíthatjuk. Persze ennél lényegesen többet tud a H3D rendszere, ugyanis a mátrix minden kimenő csatornáját külön kezelhetjük úgy, miközben a kibocsájtott jel kiváló minőségű, természetesen Full HD képfelbontással. A forráseszköz lehet médiaszerver, de akár biztonsági eszköz (pl. kültéri kamera) is. Hogy a platform minél felhasználóbarátabb legyen, a Clarus Audio munkatársai kimondottan erre a célra kifejlesztettek egy szoftvert.

ISE 2013 KáCsa Audió H3D iPad vezérlés

A többszobás kép- és hangrendszer kezelésére alkalmas applikáció letölthető okostelefonra és tablet készülékre egyaránt, mi utóbbit preferáltuk a szellősebb elrendezés miatt. Az alkalmazás magyar nyelven is elérhető és használatával nélkülözhetjük a jó öreg infrás távvezérlőt, mindent egyetlen eszközről irányíthatunk ? mi több, a szoftverrel hamarosan otthonunk világítását is tudjuk majd szabályozni. A HDBaseT képességeinek részletes leírásához kevés ez a beszámoló, ezért még visszatérünk rá, viszont tény, hogy flexibilis és stabil megoldás multiroom hálózat építéséhez. Amennyiben Kedves Olvasóink kíváncsiak a HDBaseT további lehetőségeire, lejjebb görgetve meg tudják tekinteni az egyik korábbi videónkat.

www.kacsa-audio.hu

www.h3dandmore.com

www.clarus.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.