Fejhallgató forradalom Focal fronton

2016. június 21., kedd, 16:35

Focal audio hifi fejhallgató high end hifi fejhallgató Focal fejhallgató high end fejhallgató

Új fülesek debütáltak a francia Focal kínálatában, melyek az eddigi "Spirit" családhoz képest merészebb külsőt és árcédulát kapnak. Mi több, a cég ezúttal alaposan belehúzott, és nem szimplán a prémium, hanem a high end kategória kemény magját is célba vette.

Még nincs pontos információnk arról, hogy a jelenleg futó Spirit One S helyére vagy mellé érkezik majd a nettó 250 dollártól megvásárolható "Listen" típusú fejhallgató, mi utóbbit tartjuk esélyesebbnek. Egyébként az említett füles teljesen új dizájnra épül, méreteiben nem csökkent, külseje viszont modernebb, letisztultabb a kissé terebélyes Spirit típusokhoz viszonyítva.

Focal Listen fejhallgató

A fülkamrák külsejét krómozott lemez borítja, a műbőr kárpittal bevont, memóriahabbal bélelt párnák pedig vélhetőleg a Focal-tól megszokott, remek komfortot és passzív zajszűrést nyújtják. A Listen természetesen inkább a mobil felhasználás jegyében fogant, így nem is meglepő, hogy aránylag molett külseje ellenére moduláris, mikrofonos vezeték jár hozzá. Az igazi újítás szemünk számára rejtve marad, ugyanis a fejhallgató hangszórója már nem a szokásos, radiális mozgású hártya, hanem egy kónuszos membrán, mely mylar és titán egyvelegéből készült.

Focal Listen fejhallgató

Az igazi újdonság(ok) viszont most következnek. A gyártó részéről mondhatni váratlanul pozícionált Elear az otthonülő, keménymagos audiofilek igényeit igyekszik kielégíteni. A fejhallgató nettó 1000 dollártól vásárolható meg, így olyan riválisok közé férkőzik be, mint a HIFIMAN, Sennheiser vagy Beyerdynamic prémium megoldásai.

Focal Elear fejhallgató

Ebben a kategóriában a kifogástalan komfort és az életszerű hangzás alapkövetelmény, utóbbit 40 mm-es, ún. "M" alakú dóm hangszóróval ígéri a gyártó, az alumínium és magnézium ötvözetből készített egység 5 Hz-től 23 kHz-ig képes megszólaltatni a frekvenciákat. A Franciaországban tervezett és gyártott, nyitott rendszerű füles mikroszálas fülpárnákat, árnyékolt OFC kábeleket és formaigazított, bőrrel bevont alumínium fejpántot tartalmaz.

Tetszenek az eddigi újoncok? Akkor tessék megkapaszkodni, mert most jön a nagyágyú! A megszállott hifi rajongóknak bizonyára nem kell bemutatni a Focal Utopia hangfalat, melynek nevét ezúttal egy, a gyártó nemsokára forgalomba kerülő új csúcsmodell fejhallgatója is megkapja.

Focal Utopia fejhallgató

A futurisztikus, és lélegzetelállítóan gyönyörű füles minden porcikája kíméletlen technikaiságot sugall, nem véletlenül, hiszen ezzel a típussal a ma kapható legjobbak közé akar beférkőzni a cég. Az Elear dizájnvilága érzékelhető ezen a fejhallgatón is, csak persze a nagyobb tesó még jobb anyagminőséget nyújt. A kábel forráseszköz felőli vége Neutrik dugós, a fejhallgatóba pedig önzáró, bajonettes Lemo konnektorokkal csatlakoztatható.

Focal Utopia fejhallgató

A fejpánt szénszálas műanyagból készült. A lyuggatott párna Pittards bőr és mikroszálas kárpitozású. A hangszóró anyaga pedig nem más, mint a high end hangfalakban használatos berillium. A rendkívül merev és könnyű hangszóró megmunkálása és anyaga egyaránt magas költségekkel jár, nem is beszélve a precízen kidolgozott készülékházról. Így nem is annyira meglepő, hogy a fejhallgató nettó 4 000 dollártól lesz megvásárolható. Más kérdés, hogy ezzel nem csak önmagához, hanem a legnépszerűbb high end fejhallgatós cégekhez képest is nagy fába vágja a fejszéjét a Focal.

Focal Utopia fejhallgató

Egyelőre nincs tudomásunk az említett fejhallgatók pontos érkezéséről, de amint Magyarországra megérkeznek az első típusok, rögvest lecsapunk rájuk, egy kiadós teszt érdekében!

hu.horn.eu

www.focal.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.