Fejhallgató forradalom Focal fronton

2016. június 21., kedd, 16:35

Focal audio hifi fejhallgató high end hifi fejhallgató Focal fejhallgató high end fejhallgató

Új fülesek debütáltak a francia Focal kínálatában, melyek az eddigi "Spirit" családhoz képest merészebb külsőt és árcédulát kapnak. Mi több, a cég ezúttal alaposan belehúzott, és nem szimplán a prémium, hanem a high end kategória kemény magját is célba vette.

Focal fejhallgatókFocal Listen fejhallgatóFocal Listen fejhallgatóFocal Listen fejhallgatóFocal Listen fejhallgatóFocal Listen fejhallgatóFocal Elear fejhallgatóFocal Elear fejhallgatóFocal Elear fejhallgatóFocal Elear fejhallgatóFocal Elear fejhallgatóFocal Utopia fejhallgatóFocal Utopia fejhallgatóFocal Utopia fejhallgatóFocal Utopia fejhallgatóFocal Utopia fejhallgatóFocal Utopia fejhallgatóFocal Utopia fejhallgatóFocal Utopia fejhallgató

Még nincs pontos információnk arról, hogy a jelenleg futó Spirit One S helyére vagy mellé érkezik majd a nettó 250 dollártól megvásárolható "Listen" típusú fejhallgató, mi utóbbit tartjuk esélyesebbnek. Egyébként az említett füles teljesen új dizájnra épül, méreteiben nem csökkent, külseje viszont modernebb, letisztultabb a kissé terebélyes Spirit típusokhoz viszonyítva.

Focal Listen fejhallgató

A fülkamrák külsejét krómozott lemez borítja, a műbőr kárpittal bevont, memóriahabbal bélelt párnák pedig vélhetőleg a Focal-tól megszokott, remek komfortot és passzív zajszűrést nyújtják. A Listen természetesen inkább a mobil felhasználás jegyében fogant, így nem is meglepő, hogy aránylag molett külseje ellenére moduláris, mikrofonos vezeték jár hozzá. Az igazi újítás szemünk számára rejtve marad, ugyanis a fejhallgató hangszórója már nem a szokásos, radiális mozgású hártya, hanem egy kónuszos membrán, mely mylar és titán egyvelegéből készült.

Focal Listen fejhallgató

Az igazi újdonság(ok) viszont most következnek. A gyártó részéről mondhatni váratlanul pozícionált Elear az otthonülő, keménymagos audiofilek igényeit igyekszik kielégíteni. A fejhallgató nettó 1000 dollártól vásárolható meg, így olyan riválisok közé férkőzik be, mint a HIFIMAN, Sennheiser vagy Beyerdynamic prémium megoldásai.

Focal Elear fejhallgató

Ebben a kategóriában a kifogástalan komfort és az életszerű hangzás alapkövetelmény, utóbbit 40 mm-es, ún. "M" alakú dóm hangszóróval ígéri a gyártó, az alumínium és magnézium ötvözetből készített egység 5 Hz-től 23 kHz-ig képes megszólaltatni a frekvenciákat. A Franciaországban tervezett és gyártott, nyitott rendszerű füles mikroszálas fülpárnákat, árnyékolt OFC kábeleket és formaigazított, bőrrel bevont alumínium fejpántot tartalmaz.

Tetszenek az eddigi újoncok? Akkor tessék megkapaszkodni, mert most jön a nagyágyú! A megszállott hifi rajongóknak bizonyára nem kell bemutatni a Focal Utopia hangfalat, melynek nevét ezúttal egy, a gyártó nemsokára forgalomba kerülő új csúcsmodell fejhallgatója is megkapja.

Focal Utopia fejhallgató

A futurisztikus, és lélegzetelállítóan gyönyörű füles minden porcikája kíméletlen technikaiságot sugall, nem véletlenül, hiszen ezzel a típussal a ma kapható legjobbak közé akar beférkőzni a cég. Az Elear dizájnvilága érzékelhető ezen a fejhallgatón is, csak persze a nagyobb tesó még jobb anyagminőséget nyújt. A kábel forráseszköz felőli vége Neutrik dugós, a fejhallgatóba pedig önzáró, bajonettes Lemo konnektorokkal csatlakoztatható.

Focal Utopia fejhallgató

A fejpánt szénszálas műanyagból készült. A lyuggatott párna Pittards bőr és mikroszálas kárpitozású. A hangszóró anyaga pedig nem más, mint a high end hangfalakban használatos berillium. A rendkívül merev és könnyű hangszóró megmunkálása és anyaga egyaránt magas költségekkel jár, nem is beszélve a precízen kidolgozott készülékházról. Így nem is annyira meglepő, hogy a fejhallgató nettó 4 000 dollártól lesz megvásárolható. Más kérdés, hogy ezzel nem csak önmagához, hanem a legnépszerűbb high end fejhallgatós cégekhez képest is nagy fába vágja a fejszéjét a Focal.

Focal Utopia fejhallgató

Egyelőre nincs tudomásunk az említett fejhallgatók pontos érkezéséről, de amint Magyarországra megérkeznek az első típusok, rögvest lecsapunk rájuk, egy kiadós teszt érdekében!

hu.horn.eu

www.focal.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.