Extravagáns Soundbar készülékekkel újít az Onkyo

2013. augusztus 28., szerda, 17:00

Onkyo hangprojektor soundbar hangrendszer hifi házimozi Onkyo soundbar

Házimozi erősítőkben és hifi elektronikákban már hosszú évtizedek óta képviselteti magát a japán Onkyo. Most pedig a piac diktálásának megfelelve, már az ő kínálatukban is találunk Soundbar hangrendszereket.

Onkyo LS-B40 és LS-B50 soundbarOnkyo LS-B40 és LS-B50 soundbarOnkyo LS-B40 és LS-B50 soundbarOnkyo LS-B40 és LS-B50 soundbar hátlapOnkyo LS-B50 soundbarOnkyo LS-T10 soundbarOnkyo LS-T10 soundbarOnkyo LS-T10 soundbar hátlapOnkyo LS-T10 soundbarOnkyo LS-T10 soundbar

Kapásból három soundbar (gyakran hangprojektorként nevezik) készülék lett közzétéve a gyártó hivatalos honlapján. Mindhárom modell eltérő adottságokkal rendelkezik, de céljuk ugyanaz: a mai, ultra lapos televíziók jellemzően gyenge hangminőségét feljavítani. A trió név szerint az LS-B50, LS-B40 és LS-T10 típusokból tevődik össze. Mindhárman képesek vezeték nélkül fogadni telefonon vagy tableten tárolt zenéinket, ugyancsak alapszolgáltatás az Onkyo által "panoráma hangmezőnek" nevezett hangszóró technológia, mellyel a filmes anyagok hangmezeje kiterjeszthető.

Onkyo LS-B40 és LS-B50 soundbar

A három újonc legnagyobbikának számító Onkyo LS-B50 egy vékony soundbarból és egy vezeték nélküli mélysugárzóból tevődik össze. A főegység belsejében 6 db 7 cm átmérőjű középsugárzó és 2 db 3 cm-es magassugárzó rejtőzik. A bemenetek mennyisége (1-1 koax, optikai, 3,5 mm-es Jack) szerénynek tűnik, de a legtöbb átlagfelhasználónak ennyi pont elegendő, tekintettel arra, hogy a mai televíziók amúgy is kiveszik részüket a jelfeldolgozásból. Az LS-B50 infravörös jel fogadására is képes; 9 népszerű televízió márkával kompatibilis, így sok esetben a TV távvezérlőjével is állíthatjuk a rendszer hangerejét. A gyári távvezérlőn különféle audio sémák közül válogathatunk annak függvényében, hogyan mozizunk, A kb. 90 cm széles és 4 kilogramm tömegű fejegység automatikusan, már hangerőparancsra is bekapcsol, gyárilag falikonzolt is mellékelnek hozzá. A mélysugárzóról egyelőre csak annyit tudni, hogy frekvenciatartománya 40 Hz-től 200 Hz-ig terjed, és 5,8 kilogrammos testébe 16 cm átmérőjű hangszórót építettek.

Onkyo LS-B40 és LS-B50 soundbar

Az eggyel kisebb LS-B40 gyakorlatilag az LS-B50 mélysugárzó nélküli változata. Ez a modell elsősorban azoknak lehet jó megoldás, akiknek eleinte nem létfontosságú a nagy hangerő, és ha filmet néznek, nem dübörgő basszusokra, hanem tisztán érthető párbeszédhangokra tartanak igényt. A biztonság kedvéért elhelyeztek a készüléken egy aktív mélysugárzó kimenetet, ha későbbiekben mégis vadulni szeretnénk. Az LS-B40 szolgáltatásaiban megegyezik az LS-B50-nel, említést érdemel az USB-bemenet is, mely pendrive és okostelefon készülékekről (töltés mellett) egyaránt képes zenét lejátszani.

Onkyo LS-T10 soundbar

A "helytakarékos házimozi" - így jellemzi az Onkyo az LS-T10 készüléket, mely a három jövevény közül a legpraktikusabb. Rugalmas felhasználhatóságára egyszerűsége és relatív kis helyigénye ad okot, az átlagosnál azonban nagyobb, 35 cm mélységgel rendelkezik. Így gond nélkül el tudtak helyezni padlólemezében egy lefelé sugárzó, 12 cm átmérőjű basszus membránt, mely igazi mélyhangokkal támogatja a 6 db (4 elöl, 1-1 oldalt) 7 cm-es szélessávú hangszórót. 70 centis szélességével ugyan nem egy apróság, viszont elegánsan elhelyezhető a legtöbb televízió állvány tetején, és (az illusztrációk alapján) akár magát a TV-t is rátehetjük. A bemenetek kínálata itt sem változott, a különleges 3D térhatás (AuraSphere) ugyancsak alap-extra.

A három Onkyo soundbar már idén is kapható lesz, pontos fogyasztói árukról azonban egyelőre nincs információnk.

www.aida-audio.hu

www.eu.onkyo.com

Onkyo LS-T10 soundbar

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.