DTS:X dekódolásra képes házimozi erősítők a Denon műhelyéből

2015. június 24., szerda, 11:20

Denon audio házimozi erősítő DTSX DTS-X Dolby Atmos házimozi erősítő Denon házimozi Denon erősítő Denon 2015 Denon házimozi erősítő DTS-X erősítő Dolby Atmos házimozi Dolby Atmos házimozi erősítő

Ezúttal az UHD támogatás és megannyi netes "fícsőr" mellett olyasvalamit kapunk, aminek a vájtfülűek is örülhetnek, ugyanis a japán cég AVR-X1200W valamint AVR-X2200W készülékei már képesek a DTS:X dekódolására.

Denon AVR-X2200 Dolby Atmos házimozi erősítőDenon AVR-X2200 Dolby Atmos házimozi erősítőDenon AVR-X2200 Dolby Atmos házimozi erősítő hátlapDenon AVR-X1200 Dolby Atmos házimozi erősítőDenon AVR-X1200 Dolby Atmos házimozi erősítő hátlap

A Denon két legfrissebb házimozi erősítője, melyek többek között hálózati lejátszásra, internet-rádiózásra és szolgáltató-alapú online műsorközvetítésre is alkalmasak, immár a Dolby Atmos hangformátum legnagyobb potenciális vetélytársát, a DTS:X-et is támogatják, jobban mondva fel vannak rá készítve. Várhatóan idén ősszel, egy ingyenesen letölthető firmware frissítéssel válik elérhetővé a magassági csatornákra optimalizált dekóder, mely az eddigi tendenciák alapján könnyen lehet, hogy a Dolby Atmos-hoz képest, még jobb minőségű hangzást tesz majd lehetővé.

Egyébiránt az AVR-X1200W és az AVR-X2200W is teljes Ultra HD támogatást élvez, HDCP 2.2 kompatibilitás mellett. Mindkét modell 7 csatornás végerősítő modullal rendelkezik, de ha nem tartunk igényt klasszikus 7.1 hangrendszerre, akkor két magassági sugárzó bekötésével hozhatunk létre 5.1.2 konfigurációt.

Denon AVR-X2200 Dolby Atmos házimozi erősítő hátlap

A készülékek további előnye, hogy támogatják a 4:4:4-es színkezelési profilt és a képmegjelenítési technológia következő lépcsőfokaként emlegetett HDR-t. Természetesen a 3D megléte sem maradhatott ki a termékjellemzők közül, persze arra már valamennyi belépő házimozi erősítő is képes. Egyébként az AVR-X1200W legfeljebb 145, míg az AVR-X2200W 150 W teljesítményt produkál csatornánként. A különbség nem eget rengető, az eltérések valójában a nagyobbik modell tudatosan összeválogatott, jobb minőségű alkatrészeiben (tehát a vélhetően jobb hangzásban) nyilvánulnak meg. Az előbb leírtakkal természetesen csak a főbb érdekességeket említettük, a Denon új házimozi erősítőiről hamarosan még részletesebb termékleírás lesz elérhető az itthoni márkakereskedők honlapjain.

hu.horn.eu

www.denon.hu

Denon AVR-X2200 Dolby Atmos házimozi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.