A Samsung 2013-as tévé kínálata

Új modellek a CES-ről

2013. január 9., szerda, 12:55

Samsung Samsung TV 3D TV 3D 4K TV 4K UHD TV UHD Ultra HD Samsung LED TV LED TV LCD TV Smart TV okostévé okos TV OLED TV CES CES 2013 kiállítás

Mielőtt a 2013-as év újdonságaiba igazán belebonyolódnánk, kanyarodjunk vissza egy pillanatra a 2012-es évre! A Samsung olyan tévéket mutatott be, amikről azt állította, hogy időtállő, mert egy fejlesztő modul vásárlásával, az új modellévnek megfelelővé válhat. A Samsung megtartotta ígéretét! Most 2013-at írunk és valóban bemutatták az első Evolution Kit-et. Ezzel a kompatibilis 2012-es modellek bővíthetőek, az idei évben bevezetett funkciókkal no meg persze az új menürendszerrel gazdagodhatnak.

A Samsung most azt állítja, hogy a következő években is kínálni fogja az újabb és újabb Evolution Kit-eket, így a 2012-es, 2013-as és későbbi készülékek is frissek, tudásukban újszerűek maradhatnak még hosszú ideig.

Őszintén! Ezért elismerés jár!

Alaposan fel lett újítva az okostévék menürendszere. A Samsung Smart TV család egy háromablakos, új kezdőképrenyőt kapott. A tartalmak öt, dinamikus ablakba rendeződnek, így jobban elkülönülnek a filmek, sorozatok, fotók, videók, zene, a közösségi és az egyéb alkalmazások. A hangvezérlés is tovább fejlődött. Azt, hogy mennyire, majd a tesztek után mondjuk meg. Mindenesetre elképzeléseink és reményeink vannak, elvégre az autóban ülve is ma már inkább beszélünk a telefonunkhoz, mintsem nyomkodjuk azt. A mozgásvezérlés is tovább finomodott, jobban felismerve a hátteret és a finom mozdulatokat is. A készülékek összehangolását osztott képernyős üzemmód segíti.

Samsung TV kínálat 2013

A Samsung legnagyobb idei bombája a 110 colos, vagyis 280 centiméteres 4K, tehát Ultra HD felbontású tévé. Ez ebben a pillanatban a legnagyobb ilyen képmegjelenítő. Az S9 típusszámot elnyerő készülék hatalmas, amit a vékony keretből álló, de összességében nagy állvány csak még hangsúlyosabbá tesz. Természetesen, mivel 4K tartalomból ma még nagyon-nagyon kevés van, a készülék képes felkonvertálni a hagyományos HD műsorokat. Az S9-ben alkalmazott Samsung Precision Black Pro mély feketéket és tiszta fehéreket ígér. A hatalmas gép lelke egy négymagos processzor, ami a nagy felbontással való megküzdésen túl arra is elég, hogy a készülék egyszerre futtasson alkalmazást és játsszon le valamiféle tartalmat.

Samsung S9000 110 colos 4K UHD TV

A nagy képfelülethez a tévék között szokatlanul nagy teljesítményű, 120 wattos hangrendszer tartozik, háromutas hangsugárzó egységekkel.

A 2012-es IFA után a CES-en is főszereplő az OLED technológia. Bár azt továbbra sem tudjuk, hogy pontosan mikor és mennyiért kaphatjuk meg az első F9500 típusú készülékeket, ám szolgáltatásokból már nincs hiány. Itt van például az osztott képernyős mód, ami 2db aktív 3D szemüveg segítségével külön-külön HD képet biztosít két néző számára. Akár teljesen eltérő műsort is. A hangról pedig a szemüvegekbe épített, vezeték nélküli fülhallgatók gondoskodnak. Vagyis azt már sejthetjük, hogy mit kaphatunk, csak azt nem, hogy mikor?

Samsung hajlított íves OLED TV

Az OLED-ről szólva, a Samsung egy íves készülékkel is elszórakoztatta látogatókat, ami persze inkább csak technológiai érdekesség, hiszen ebben a méretben ilyesmire nincsen még szükség.

Samsung íves OLED TV

Az F8000 a Dimming Ultimate segítségével igyekszik még mélyebb feketét és világosabb 3D képet adni. Amúgy processzor terén ez a modell is négy maggal dicsekedhet. Az F8000 46, 55, 60, 65 és 75 colos kivitelben kerül majd a boltokba.

Az F7500-as széria 46, 55 és 60 colos képátlóval lesz elérhető, szintén négymagos processzorral.

Samsung F8000 LED TV

Az F8500-as plazma modellek természetesen képminőséggel, azon belül is a ?legmélyebb fekete színnel és a lehető legragyogóbb képpel? igyekeznek csábítani. LED szerű fényerővel és persze az LCD-k lehetőségeit messze felülmúló feketékkel dicsekedve. Az 51, 60 és 64 colos méretben elérhető típus érdekessége, hogy már HEVC kompatibilis is lesz. A H.264 utódjának is tekintett tömörítési formátumra azonban most nem térnénk ki.

Samsung F8500 plazma TV

Végezetül említsük meg, hogy a 7-es sorozattól felfelé, minden új Samsung Smart TV kompatibilis a Smart Evolution rendszerrel, tehát fel vannak készítve a jövő lehetőségeire is.

www.samsung.hu

Samusung SC750 monitor

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.