A Disney és a Pixar még több filmjét konvertálja 3D-be

2011. október 8., szombat, 07:25

3D

Az Oroszlánkirály című film eredeti változatának 3D-s átalakítása olyan sikeres volt Amerikában (eleddig közel 80 millió dollár bevételt értek el), hogy eldőlt, további  ?klasszikusok? is követik őket. Így 3D átalalkítás után kerül ismét forgalomba, illetve vászonra több korábbi alkotás is, amelyek közül négynek már a megjelenési dátuma is nyilvános.

-Szépség és a Szörnyeteg (2012. január 13.)

-Némó nyomában (2012. szeptember 14.)

-Szörny Rt. (2013. január 18.)

-A kis hableány (2013. szeptember 13.)

A Szörny Rt.-hez hozzátartozik, hogy 2013. június 21-én érkezik az előzményekről szóló ?Monsters University?, szintén 3D-ben.

A jelenlegi hírek szerint a 3D átalakítással más nem jár együtt, vagyis a lemezekre kerülő extrák száma nem változik, és új jelenetekkel sem gazdagodnak a filmek. Persze ez nem egyértelműen negatívum, hiszen hasonló, nem beavatkozó hozzáállásért könyörögnek például a Star Wars rajongók is már jó másfél évtizede.

A Disney döntése minden bizonnyal az Oroszlánkirály által eleddig termelt bevétel kapcsán jött számításba, de a nagy kérdés még mindig az, hogy vajon az esetleges további átiratok is generálnak-e legalább hasonló árbevételi szintet. Mindenesetre az Oroszlánkirály és a Szépség és a Szörnyeteg 3D-s változata már elérhető Blu-ray-en (legalábbis az eBayen már kapni őket), ebből kifolyólag ez utóbbi már készen áll a mozivetítésre is. A Némó nyomában jövő szeptemberi bemutatója még messze van, de ebből is láthatjuk, hogy a Disney nem sieti el a dolgokat a hirtelen gyors profitszerzés reményében, hanem a tőle megszokott módon adagolja a sikerre esélyes filmeket.

A már kapható filmek konverziójáról elmondható, hogy meglepően jól sikerültek. Bár messze nem tökéletesek, de az átlagos nézőnek így is elegendő plusz élményt nyújtanak. Nem beszélve a célzott korosztályról, a gyermekekről, akiknek látásáért eközben tovább aggódnak azok, akik szerint a még fejletlen térérzékelésű korosztályt csak keveset szabadna kietnni a mesterséges térélmény nyújtotta örömöknek. Annak, ami még a felnőtteknek is gyakran fejfájást okoz.

Tehát mozira, vagy legalábbis Blu-ray-re fel, és nézzük meg a 3D-s valóságot. Én már kíváncsian várom a következő megjelenéseket!

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.