Skullcandy Aviator fejhallgató teszt

Szárnyaló koponyák

2011. augusztus 23., kedd, 08:25

Skullcandy Aviator audio hifi fejhallgató Skullcandy Aviator Skullcandy fejhallgató hifi fejhallgató fejhallgató teszt hifi fejhallgató teszt

Az Aviator annyira jól néz ki, hogy az ember szemei csak falják a látványt, és még percek után sem tudnak vele betelni. Az egyedi forma és szokatlan anyaghasználat valami egészen időtlent alkotott. Számos klasszikus és nagyon is modern formai megoldás keveredik a néhol régimódi (krómozott merevítő) máshol pedig szinte futurisztikus (átlátszó, aranybarna burkolat) elemekkel.

A fejhallgató formája kicsit szokatlan, hiszen a fülön ülő egységek lefelé szélesednek, ami azonnal fel is veti a komfortosság kérdését, elvégre az ember fülei lefelé keskenyednek. A próba azonnal megnyugtatott, mivel az Aviator az egyik legkényelmesebb füles, amit valaha is próbáltam. Ez persze leginkább a roppant puha és lágy felületű párnázásnak köszönhető. A fejpánt komfortos, a szerkezet súlyához mérten igen széles is. A kábel is példásan puha, nem is tekeredik és gubancolódik össze.

Skullcandy Aviator

A technika

A szerkezet lelke egy-egy 40 mm-es hangszóró. A 65 ohmos ellenállású meghajtók 100 mW terhelhetőségűek, és legalább 40 mW-al ajánlott őket hajtani. A 130 cm-es kábelen egy iPod vezérlő is található, ami persze iPhone és iPad kompatibilis.

Skullcandy Aviator all colours

Szóra bírjuk

A könnyű testű fejhallgató már használtan (bejáratva) érkezett, így már első megszólalása alkalmas volt tesztelésre. Az első próbák Erykah Badu hangján szólaltak meg. A zene, különösen annak dinamizmusa, helyén volt, ám a művésznő hangja fátyolosnak tűnt. Hiányzott a tér érzet is, ami a zárt kialakításból fakad.

A következő művésznő M.I.A. volt, aki Paper Planes által szórakoztatott. A meghajtó tette a dolgát, ami jelen esetben azt is jelentette, hogy a hangerőt finoman vissza kellett fogni, hogy ne legyen bántóan sok. Ennek ellenére, itt is érezni lehetett egy cseppnyi puhaságot.

A The BPA - Jumps the Fence már egészen másképp jött át, egészen magával ragadó volt. A The Roots Things Fall Apart című lemeze pedig totálisan magára talált az Aviatorral.

A pozitív élmények sorát gazdagította Adele is, kinek lemezén a zongora és az ének is közel került. A 21 című lemez kimondottan részletekben gazdagon szólalt meg.

Sajnos a frissebb felvételekre jellemző pozitív érzések nem jöttek elő a tesztben hallgatott felvételek mindegyikén. A U2 korai lemezei és a Pink Floyd későbbi munkái valósággal bele fulladtak a zártságba. Ez a jelleg persze érthető is, hiszen az áttetsző burkolat alatt csillapításnak nem jut hely, viszont a zárt kivitel egy utcai modellnél több szempontból is erény. Egyrészről így kint marad az utca zajának java, másrészről a környezetünkben lévők sem tekintenek ránk rosszallóan a kiszűrődő zene miatt.

A próbák során az Aviator mintha csak tudta volna a rajta megszólaló felvétel születésének idejét. Minél frissebb a felvétel, annál élvezetesebb volt az eredmény. Sorolhatnánk, hogy mi mindenre nem való, de ez alighanem épp olyan felesleges volna, mint egy Lamborghini vásárló figyelmébe ajánlani, hogy a kocsiban nincsen rögzítési pont a gyerekülésnek. Teljesen nyilván való, hogy ez a fejhallgató mire is készült. Arra a bizonyos valamire, vagyis a mai zenei kínálat böngészésére és élvezetére, pedig roppant mód alkamas.

Skullcandy Aviator - James Harden

Ajánlás

A Skullcandy Roc Nation Aviator a legszebb fejhallgatók egyike. Hangja a mai ízléshez és formátumokhoz lett igazítva. Bár egyértelműen megvannak a korlátai, különösen a térérzet visszaadásában. Az elsősorban dinamikára építő mai zenék és albumok igazán elemükben vannak amikor az Aviator-on szólalnak meg. Akinek megtetszett a külleme, az hallgassa is meg. A külső alapján nehéz lenne megmondani, hogy mostanság tervezték, vagy 30 évvel ezelőtt netán egy időutazó táskájából esett ki. A hangzás azonban nagyon is árulkodik arról, hogy mikor született és kiknek készült ez a fejhallgató.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.