Új erősítőt készített az Audio Research

2018. április 16., hétfő, 10:40

Audio Research audio hifi erősítő végfok végerősítő monoblokk hifi erősítő csöves erősítő hifi végfok hifi végerősítő high end high end erősítő high end csöves erősítő

A cég legújabb zászlóshajója, állításuk szerint kinézetben és hangban sem fogható bármilyen más erősítőhöz. Mégis a REF160M kívül-belül, egyértelműen Audio Research termék.

A kétéves fejlesztés után debütáló Audio Research REF160M (nevének első három betűje a Reference szóból ered) jelútjába a korábbi készülékekhez képest még kevesebb és jobb minőségű alkatrész került, kapcsolható ultralineáris/triódás módok között, és többek közt új kijelzővel is rendelkezik. A monó, tehát egycsatornás rendszerű végerősítő párja fog kb. 30 000 dollárért forgalomba kerülni.

Audio Research REF160M csöves végerősítő

A tervezők olyan készülék létrehozására törekedtek, amely a REF6 előtt is tiszteleg, miközben arra is ügyeltek, hogy az előlapi kijelző átlátszó legyen, belátást engedve az elektroncsövekre. A teljesítménymutató skáláját rejtett LED sor világítja meg, természetesen utóbbiak fényereje állítható. Livio Cucuzza, a termék megjelenéséért felelős személy megjegyezte, hogy az áttetsző előlap a hangkaraktert, azaz transzparenciát is hivatott kifejezni.

Audio Research REF160M csöves végerősítő

Az áramkört a lehető legrövidebb jelúttal és legkevesebb alkatrészekből építették, utóbbiak nem egyszerűen válogatottak, hanem nagyrészt az Audio Research számára készült, egyedire szabott komponensek. Az alkatrészeknek 4-rétegű, alacsony zajszintű alaplap nyújt otthont, olyan tervezést is magába foglal, amelyet korábban csak a cég előerősítőiben alkalmaztak.

Audio Research REF160M csöves végerősítő

A KT150 típusú kimeneti csövek élettartama 3 000 óra és a gyártó szerint fontos tudni, hogy ezek előzetes ellenőrzésen átment, 48 órán keresztül beégetett darabok. A felhasználó döntheti el, hogy ún. ultralineáris, vagy triódás módban használja a készüléket - utóbbi kevesebb áramfogyasztással jár. Egyik esetben 150, a másikban pedig 75 wattos csatornánkénti teljesítményt képes nyújtani a készülék (folyamatos kimenő teljesítményét 140 wattban határozták meg 1 %, 1 kHz-en mérve pedig 0,04 %-os teljes harmonikus torzítással.

Az Audio Research REF160M végerősítővel kapcsolatban további információ kérhető az Audiophile Szalon munkatársaitól.

www.audiophile-szalon.hu

audioresearch.com

Audio Research REF160M csöves végerősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.