Hozzánk is megérkezett az Acurus

2016. szeptember 23., péntek, 07:35

Acurus audio hifi sztereó házimozi erősítő hifi erősítő sztereó erősítő házimozi erősítő házimozi processzor házmozi végfok

Újabb exkluzív márkával bővült az itthoni hifi és házimozi világ, nevezetesen az Acurus termékeit üdvözölhetjük. A modern gépszörnyek hifi és házimozi rajongók szívét is jó eséllyel megdobogtatják.

Acurus ACT4 házimozi processzorAcurus ACT4 házimozi processzorAcurus ACT4 házimozi processzor hátlapAcurus ACT4 házimozi processzor hátlapAcurus ARIESAcurus A2005 házimozi végfokAcurus A2007 házimozi végfokAcurus A2007 házimozi végfokAcurus A2007 házimozi végfok

Az Acurus amerikai székhelyű AV elektronikagyártó cég, melynek minden terméke az USA-ban készül és az Indy Audio Labs tulajdonát képezi. Utóbbit 2008-ban alapította három elektronikai mérnök és egy fizikus, akik a megfizethető high end területén a professzionális hangzást élvonalbeli vezérlési funkciókkal akarták kiegészíteni. Utóbbinak köszönhető, hogy erősítőiken és processzoraikon alig találunk fizikai nyomógombokat, mindent az előlapjukon lévő érintőkijelzővel vagy WiFi alapokon, okostelefon illetve tablet segítségével végezhetünk.

Acurus ACT4 házimozi processzor hátlap

Az Acurus kínálatában tehát sztereó és házimozi készülékek egyaránt találhatók. Utóbbiak közt kiemelt szerephez jut az ACT 4, elsősorban érintőkijelzőre optimalizált, intuitív menürendszerének és Dolby Atmos/DTS:X kompatibilitásának köszönhetően. Emellett persze számos érdekességet tartalmaz, például minden egyes csatornát képes 5-sávos parametrikus EQ-val ellátni, digitális bemenetein pedig kivétel nélkül fogad 192 kHz/24 bit mintavételezésű natív jelfolyamot. A 11.3 csatornás felépítés által számos konfiguráció hajtására képes az ACT 4 házimozi processzor, a cég közleménye alapján nem csak hétköznapi médiaszobák, hanem otthoni mozi helyiségek és stúdiótermek igáslovaként is alkalmazható. Mint mindegyik Acurus terméket, ezt is az USA-ban fejlesztették és gyártották.

Acurus A2007 házimozi végfok

A meghajtásért felelős elektronikákra is komoly figyelmet szenteltek, sőt, valójában végfokok gyártásával kezdődött minden. 5 illetve 7 csatornás házimozi végerősítőt is kínálnak, melyek THX Ultra2 tanúsítványt viselnek. A csatornánként 200 W teljesítményt produkáló A2005 és A2007 az ACT 4-hez hasonlóan Ethernet hálózatról is elérhető, a korszerű távvezérlésen kívül távmonitorozási funkciókat is megoszt a felhasználókkal (így még a készülék aktuális hőmérsékletét is nyomon követhetjük). Sztereó végfok (A2002) ugyancsak található a kínálatban, továbbá egy integrált sztereó erősítő is, mely az ARIES nevet viseli. Utóbbi előlapján különc módon egyetlen nyomógombot sem találunk.

Acurus A2007 házimozi végfok

D osztályú topológiájának köszönhetően magas hatásfokkal képes energiaéhes hangsugárzók hajtására is, emellett aktív mélysugárzóval kiegészített, 2.1 csatornás rendszer is építhető belőle. Természetesen az ARIES is vezérelhető helyi hálózaton keresztül, okostelefon vagy tablet segítségével.

Acurus ARIES

Az Acurus-t birtokló Indy Audio Labs alapítói, Rick Santiago és Ted Moore a kezdetektől fogva ragaszkodtak a hazai gyártáshoz, a modern funkciókhoz és a megbízható működéshez. Utóbbit igazolja az 5 év garancia is, melyet a gyártó honlapján történő termékregisztráció után élvezhetnek a tulajdonosok. Az Acurus készülékei meghallgathatóak és megvásárolhatóak az itthoni disztribútor (Házimozi Stúdió) bemutatótermében.

www.hazimozistudio.hu

www.acurusav.com

Acurus A2005 házimozi végfok

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.