Érkeznek az új Astell & Kern lejátszók

2015. július 31., péntek, 06:20

Astell Kern Astell and Kern audio hifi lejátszó zenelejátszó audio lejátszó hifi lejátszó AK lejátszó Astell Kern lejátszó

A napokban érkezik az első szállítmány az Astell & Kern legújabb lejátszóból és kiegészítőiből a márka hazai képviselőjéhez, a KáCsa Audióhoz. Természetesen mindegyiket tesztelni fogjuk, ezért most csak pár sorban mutatjuk be az AK Jr, AK100 II és AK120 II modelleket!

Astell and Kern AK Jr audio lejátszóAstell and Kern AK Jr audio lejátszóAstell and Kern AK Jr audio lejátszóAstell and Kern AK Jr audio lejátszóAstell and Kern AK Jr audio lejátszóAstell and Kern AK Jr audio lejátszóAstell and Kern AK Jr audio lejátszóAstell and Kern AK Jr audio lejátszó tokokAstell and Kern AK Jr audio lejátszó piros kivitelbenAstell and Kern AK100 II audio lejátszóAstell and Kern AK100 II audio lejátszóAstell and Kern AK100 II audio lejátszóAstell and Kern AK100 II audio lejátszó tokAstell and Kern AK100 II és AK100 mkII audio lejátszókAstell and Kern AK120 II audio lejátszóAstell and Kern AK120 II audio lejátszóAstell and Kern AK120 II audio lejátszóAstell and Kern AK120 II audio lejátszóAstell and Kern AK120 II audio lejátszóAstell and Kern PEM11 dokkolóAstell and Kern PEM11 dokkolóAstell and Kern PEM11 dokkolóAstell and Kern PEM11 dokkolóAstell and Kern PEM11 dokkoló

AK Jr

Az új modellek közül a legkisebb az AK Jr, ami az eddigi legkarcsúbb lejátszójuk, alig 6,9 mm vastag. Az apróság annak ellenére, hogy a gyártó alaptípusa, 3,1 colos érintőképernyőt kapott. Természetesen az összes elterjedt tömörítési formátumot kezeli, így a veszteséges MP3 mellett, lejátszhatunk vele egyebek között FLAC, ALAC, WAV fájlokat, akár 192 kHz/24 bit tartalommal is. Mindehhez még hozzátesszük, hogy a kis szerkezet DSD 64 lejátszásra is képes, bár ezt szoftveres átalakítással teszi, vagyis nem natív módban.

Astell and Kern AK Jr audio lejátszó

A gép belsejében egy Wolfson DAC dolgozik, USB csatlakozója a ma szokásos micro méret, a fejhallgató csatlakozó pedig szintén a megszokott, 3,5 mm-es Jack. A kis gép érdekessége, hogy Bluetooth csatlakozással rendelkezik, így vezeték nélküli fejhallgatóval is használhatjuk.

A műszaki tartalomnak fontos eleme, hogy az AK Jr gyárilag 64 GB memóriával rendelkezik, amit micro SD kártyával, akár további 64 GB-tal bővíthetünk.

Astell and Kern AK Jr audio lejátszó tokok

Tény, hogy az AK Jr csinos kis lejátszó, de lehet ezt még tetézni, színes tokokkal.

AK 100 II

Az AK100 II egy teljesen új modell, amit azért is hangsúlyozunk, mert az eredeti AK100 után, de még az AK100 II előtt, volt egy AK100 mkII is, ami lényegében az eredetinek frissített változata volt csak. Igen, az "mkII" és a "II" papíron könnyen összekeverhető.

Astell and Kern AK100 II és AK100 mkII audio lejátszók

Az új AK100 teljesen átalakult. Az elődjénél sokkal nagyobb, majdnem az egész előlapot betöltő, AMOLED érintőképernyőt kapott. Ám ennél is érdekesebb, hogy a műszaki tartalom fejlesztésénél, a mérnökök nem puszta adatokat céloztak meg, hanem jobb hangzást, jobb felhasználó élményt próbáltak megalkotni.

Az új típus, egyebek között szimmetrikus analóg kimenettel, USB DAC funkcióval, WiFi kapcsolattal dicsekszik. A DAC chip a Cirrus Logic CS4398 típusú terméke. Lejátssza a megszokott veszteséges és veszteségmentes fájlformátumokat, akár 192 kHz/24 felbontás mellett is, valamint a DSD128 felvételeket is. Ám ez itt is szoftveresen PCM-re alakított, tehát nem natív módon zajlik.

Astell and Kern AK100 II audio lejátszó

A készülék saját memóriája itt is 64 GB, ám ez a modell már 128 GB-os micro SD kártyával is bővíthető.

AK 120 II

Az AK120 II talán legvonzóbb tulajdonsága a kettős DAC lesz, amit ezúttal a nagyobb AK240-ből örökített át a gyártó. A kisebb AK100 II modellel összehasonlítva, fontos különbség még a nagyobb, 128 GB-os memória, amit még 128 GB-tal egészíthetünk ki. A főbb műszaki jellemzők azonban az AK100 II-höz hasonlatosak. Így a lejátszható formátumok és egyéb szolgáltatások is a kisebb testvért idézik.

Astell and Kern AK120 II audio lejátszó

PEM11 dokkoló

Az AK100 II és AK120 II modellekhez készült egy dokkoló is, PEM11 néven. Ez egyrészt masszív alumínium szerkezettel dicsekszik, ami látványnak sem utolsó, másrészt igényes kábelével, csatlakozójával és dönthetőségével próbál kitűnni a tömegből. Tény, hogy egy egyszerű dokkolóból nem lehet nagy csodát csinálni, de a PEM11 legalább bitang jól néz ki.

www.kacsa-audio.hu

astellnkern.com

Astell and Kern PEM11 dokkoló

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.