Új erősítő kolosszusok a Gryphon Audio kínálatában

2022. január 12., szerda, 08:05

Gryphon GryphonAudio Gryphon Audio audio hifi erősítő sztereó előerősítő sztereó végfok sztereó erősítő hifi erősítő Gryphon erősítő high end high end erősítő

Az újévet egy ultra high end előerősítő (Commander) és két végerősítő (Apex Stereo és Apex Mono) bejelentésével kezdte a dán gyártó, a Gryphon Audio. A referencia készülékek célja, hogy kompromisszumok nélkül, minden szempontból a lehető legjobb zenei hangminőséget és megépítettséget testesítsék meg.

Gryphon Commander Pre high end sztereó előfokGryphon Commander Pre high end sztereó előfokGryphon Commander Pre high end sztereó előfokGryphon Commander Pre high end sztereó előfokGryphon Commander Pre high end sztereó előfok hátlapGryphon Commander Pre high end sztereó előfokGryphon Commander Power tápszűrőGryphon Commander Power tápszűrő hátlapGryphon Commander high end sztereó végfokGryphon Commander high end sztereó végfokGryphon Commander high end sztereó végfokGryphon Commander high end sztereó végfokGryphon Commander high end sztereó végfok hátlapGryphon Commander high end sztereó végfok

A Gryphon Commander ugyanazt a filozófiát hordozza, amelyet közel 40 éve követ a gyártó. Tökéletes hangra törekvés, bármilyen tervezési vagy gyártási kompromisszum nélkül. Minden Gryphon terméket átjár ez a gondolkodás, de közleményük alapján a Commander az eddigi legjobb előerősítőjük. A négy évtizedes tapasztalat hasznosításával létrehozott előerősítő fő ötletforrása a Gryphon Pandora volt, amelyet sokan a világ legjobbjai között tartottak számon. A Commander hasonlóan kettős monó felépítésű, szétválasztott készülékház belsővel és A osztályú topológiával. A jelet a lehető legkevesebb elektromos alkatrésszel, két tranzisztorral és egy önálló ellenállással dolgozza fel.

Gryphon Commander Pre high end sztereó előfok

A Commander magas pontosságú, extrém alacsony zajú feszültség vezérlőkkel táplálja az erősítő részeket. Feszültség referenciája megközelítőleg ötvenszer alacsonyabb zajú még a Pandorához képest is. A jobb és bal hangcsatorna analóg áramköreit teljesen diszkrét, lineáris tápegység pár látja el, egy harmadik tápösvény pedig a digitális részlegért felelős, így garantált a digitális és analóg áramkörök közötti teljes elektronikus izoláció.

Gryphon Commander Pre high end sztereó előfok hátlap

A Commander tápegysége külön házban található, négy egyedi gyártású toroid transzformátort tartalmaz. Kettő lát el egy sztereó csatornát a minimális zaj érdekében, a fennmaradó kettő később érkező Gryphon forráseszközök ellátására alkalmazható.

Gryphon Commander Power tápszűrő hátlap

Az előerősítő alumínium készülékháza rendkívül stabil és vibrációcsökkentett kivitelű az optimális működés érdekében. Egyedi tulajdonsága a háromrétegű, Kerrock, bitumen és rozsdamentes acél lapokból összerakott alap. Ugyanilyen csillapítást kapott az analóg tápegység is, kiegészítve különleges talpakkal, amelyek kulcsfontosságúak a vibrációmentes működés szempontjából.

Gryphon Commander Pre high end sztereó előfok

4 mm vastag üvegablak mögött látható az előerősítő 4,3 col átlójú kapacitív kijelzője, amelyen keresztül elvégezhető a rendszer aprólékos beállítása és finomhangolása. Érdekesség, hogy a kijelző betűmérete aszerint változik, hogy a felhasználó milyen távol tartózkodik tőle, így messzebbről is könnyen olvasható.

A Commander kiegészíthető egy Apex Stereo, vagy két Apex Mono végerősítővel. A tisztán A osztályú monstrumok tömege több mint kettő mázsa. Az Antileon EVO és Mephisto modellekkel szerzett tapasztalatokat hasznosító Apex mostantól a Gryphon új zászlóshajója.

Gryphon Commander high end sztereó végfok

Mivel a fejlesztők "pénz nem számít" megközelítéssel dolgoztak, az Apex Mono 128 bipoláris kimeneti tranzisztort tartalmaz (készülékházanként 64 darabot), több mint 2 Farád kondenzátor kapacitással. Az egycsatornás végerősítők darabja két toroid transzformátort tartalmaz, RMS teljesítményük 1800 W egy ohmon, még a legnehezebben hajtható hangsugárzók sem jelentenek számukra kihívást.

Gryphon Commander high end sztereó végfok hátlap

A Gryphon új zászlóshajó előerősítő és végerősítő készülékei már Magyarországon is kaphatóak, rendeléssel kapcsolatban a Stream Audio munkatársainál lehet érdeklődni, honlapjukon további részletes magyar leírások és termékadatok találhatók. Ami pedig az árakat illeti:

Gryphon Audio Commander: 66 675 EUR
Gryphon Audio Apex Stereo végerősítő: 104 700 EUR
Gryphon Audio Apex Mono végerősítő: 209 000 EUR/pár

streamaudio.hu

gryphon-audio.dk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.