in-akustik Premium Phono Pre-Amp phono előerősítő teszt

Belépő - vagy nosztalgia

2020. február 20., csütörtök, 06:05

inakustik audio hifi erősítő előerősítő vinyl phono vinyl lemezjátszó phono előerősítő phono teszt inakustik phono inakustik teszt phono előerősítő teszt inakustik phono előerősítő

Az in-akustik méltán híres magas minőségű audiofil és high end kábeleiről, azonban a Premium Phono Pre-Amp-pal új vizekre evezett a nagynevű német gyártó. A belépő kategóriát képviselő eszköz akkor lehet jó társ a vinyl lejátszásban, ha régi lemezeinket szeretnénk újra hallgatni, esetleg digitalizálni, vagy ha még csak most ismerkedünk ezzel a világgal és nem szeretnénk komoly költségekbe verni magunkat.

Funkciók és kinézet

Az in-akustik Premium Phono Pre-Amp egészen kisméretű, ám annál több szolgáltatást tartalmazó eszköz: kompatibilis MM és MC hangszedőkkel, valamint még zenéink digitalizálására is képes mini USB csatlakozója segítségével. A már szinte sehol nem használt mini USB aljzat funkciója kettős: biztosítja a Premium Phono Pre-Amp tápellátását, vagy akár a beépített A/D konverter jelét is továbbítja számítógépünk felé. Utóbbi esetben legfeljebb 16 bit/48 kHz felbontásig képes digitalizálni. Áramforrásként használva azonban szabvány USB töltővel táplálhatjuk; a mellékelt tápegység egy megfelelő kábellel így akár más eszközeink töltésére is alkalmas lehet. A bekapcsolt állapotot a tetején elhelyezett piros lámpácska jelzi, míg az MM és MC beállítás között egy billenőkapcsolóval válthatunk. Beállítási lehetőségeink e tekintetben nincsenek, mindkét hangszedő típushoz egy gyári alapbeállítással kell beérnünk. Lemezjátszónk felől egy sztereó RCA csatlakozó fogadja a jelet, míg erősítőnk felé csak egy sztereó 3,5 mm-es Jack aljzatot kapunk kimenetként. A gyártó minden szükséges kábelt mellékel a Premium Phono Pre-Amp-hoz, természetesen itt nagyáruházi minőségre kell gondolnunk nem audiofilre, azonban az árához képest ezek puszta léte is dicséretes.

in-akustik Premium Phono Pre-Amp phono előerősítő tartozékok

Tesztkörnyezet és tesztzenék

A kis előerősítőt olyan további elemekkel volt szerencsénk meghallgatni, amelyekkel szinte biztos, hogy sosem párosítják vásárlói a valós életben. Naim Supernait 3 sztereó erősítő, Monitor Audio Gold 100 hangsugárzók, Denon DP-400 lemezjátszó DL103R hangszedővel és minőségi kábelezés - e lánc költsége bőven meghaladja a kétmillió forintos értéket, ugyanakkor biztosan megmutatott mindent, ami az inakustik Premium Phono Pre-Amp-ban benne van. Tesztzenének a DALI aktuális tesztlemezét választottuk.

in-akustik Premium Phono Pre-Amp phono előerősítő

Meghallgatás, digitalizálás

A meghallgatás során csak MC hangszedővel teszteltük az in-akustik Premium Phono Pre-Amp-ot. A megszólalás körülbelül a kategóriától elvárható szintet hozta, nem jelentek meg azok a finomságok, amik miatt igazán érdemes belevágni egy vinyl kalandba, ugyanakkor megfelelően tiszta és egészen dinamikus előadást hallottunk, ha figyelembe vesszük a készülék árát. A sztereótér nem volt értelmezhető, csak az egyes panorámák jelezték, hogy bizony nem mono felvételt hallgatunk. Térmélységről és egyéb finomságokról értelemszerűen szó sem eshetett. Kipróbáltuk a digitalizálási képességeket is, itt jegyezzük meg, hogy ehhez külön driverre van szükség. Ezt telepítve viszont már könnyen és kényelmesen csatlakoztatható az eszköz és a rendszeren eddig hallott hangot sikerül is reprodukálni. Régi kedvenc lemezeink digitalizálására éppen megfelelő választás lehet, ha nem törekszünk kimagasló minőséget és felbontást elérni, hiszen - legalábbis papírforma szerint - még mindig CD minőség feletti felbontást kapunk.

Összegzés

Az in-akustik Premium Phono Pre-Amp ajánlható mindazoknak, akik nem szeretnének különösebben nagy beruházást tenni vinyl rendszerük tekintetében, viszont fontos, hogy eszközük képes legyen digitalizálni is lemezeiket. 25 000 Ft körüli áráért remek értéket képvisel, de természetesen nem várhatjuk tőle, hogy audiofil minőségben szólaltassa meg zenéinket. Mindemellett egy egyszerű, könnyen kezelhető eszközt kapunk igen kedvező áron, ami adott szinten kifejezetten rugalmas megoldásnak tekinthető.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.