Esoteric Grandioso P1X és D1X páros

SACD futómű és monoblokkok a legmagasabb igények kielégítésére

2019. augusztus 12., hétfő, 12:25

Esoteric autio hifi erősítő monoblokk CD-lejátszó SACD-lejátszó high end Esoteric Grandioso Esoteric hifi

A TEAC márkanév mindenkinek ismerős, ahogyan high end szegmense, az Esoteric is. Azt már talán kevesebben tudják, hogy van egy lépcsőfok, amit az utóbbin belül Grandioso-nak neveztek el, és itt mutatják meg azt, hogy a japán tervezőmérnökök mire képesek, amikor csúcsra járatják magukat.

Az Esoteric Grandioso esetében igenis fontos kiemelni a japán tervezést és gyártást, hiszen semmit nem engednek ki a kezeik közül. A kompromisszummentesség legújabb gyöngyszeme egy olyan páros, ami SACD-futóművet, valamint monoblokk párost és D/A konvertert tartalmaz.

Esoteric Grandioso D1X

Esoteric Grandioso D1X

A P1X transzport a TEAC amúgy is híres/hírhedt VRDS futóművének legújabb, Atlas elnevezésű mechanikáját alkalmazza, a D1X monoblokk/konverterbe pedig a The Master Sound Discrete DAC került. Az VRDS legutóbb 2003-ban frissült NEO néven, tehát ideje volt egy új referenciát alkotni.

Esoteric Grandioso D1X

Az Atlas 27 %-kal nehezebb elődjénél, 6,6 kg, hogy pontosak legyünk, hiszen teljesen fémből készült. A készülék teljes tömege 29 kg, amihez egy a tápellátásért felelős külön kasztni tartozik, ami 24 kg. Ehhez jönnek még az egyenként 23 kg-os monoblokkok a beépített DAC-kal, természetesen ők is kaptak külön tápot. A saját fejlesztésű ES-LINK5 elnevezésű átviteli formátum lehetővé teszi a DSD 768 kHz/48 bit PCM ultrahangos sáv (22,5 MHz) digitális átvitelét HDMI kábeleken keresztül. Az ultra széles sávszélesség mellett az ESOTERIC magas hangminőséget biztosít a "Pure D/A" koncepciójával, amelyben a D/A átalakító a feldolgozás eredeti funkciójára specializálódott, az áramkör maga 64 bites.

Esoteric VRDS Atlas

Esoteric VRDS Atlas

A futóműbe négy darab, nagy kapacitású toroid transzformátort integráltak, alacsony visszacsatolású egyenáramú szabályozót, újonnan tervezett Grandioso Custom VCXO II órát kapott, amivel a szinkronizálás még közelebb került a valósághoz, a felhasznált vázszerkezet mindezekhez természetesen egy teljesen újonnan kialakított egység.

Esoteric Grandioso P1X

A készülékpárost a cég idén tavasszal mutatta be, áruk átszámolva 20 millió forint körül mozog. Ismerve a TEAC Esoteric eddigi munkásságát, ez abszolút reális, a tömeg/ár arány pedig kifejezetten kedvező, ha azt nézzük, hogy több mint 100 kg elektronikát kapunk cserébe. De mint tudjuk, a jó hangot nem kilóra mérik.

www.esoteric-highend.eu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.