Cocktail Audio X35 all-in-one-sztereó erősítő teszt

2021. július 2., péntek, 15:10

Cocktail CocktailAudio Cocktail Audio audio hifi sztereó erősítő erősítő teszt hifi teszt Cocktail Audio erősítő Cocktail Audio teszt hifi erősítő teszt hálózati sztereó erősítő sztereó erősítő teszt Cocktail Audio erősítő teszt

A Cocktail Audio nem bízza a véletlenre a "dolgot", folyamatosan ontja a különböző ár- és hang kategóriába tartozó all-in készülékeit, amelyektől egyre jobb hangminőséget kapunk a pénzünkért, ahogy haladunk felfelé a sorban. Az X14-nél és az N15D-nél jobb volt az N25 így vélhetőleg az X35 is folytatja ezt a jó szokást. Itt már tényleg igaz a mondás, aki ennél több funkciót tesz egy kütyübe, az csal. Górcső alatt a Cocktail Audio X35.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő kijelzőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő kijelzőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő kijelzőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlapCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlapCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlapCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlapCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlapCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlapCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő távvezérlőCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő AppCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő képernyőképCocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő képernyőkép

Felsorolni is nehéz mi mindent zsúfoltak bele a mérnökök a Cocktail Audio X35 belsejébe, lehetőségek és szolgáltatások végtelen tárháza várja a leendő vásárlót. Streamer, DAC, 200 W-os D osztályú erősítő, CD-lejátszó/író, DAB és FM rádió, phono bemenet, így még lemezjátszót is köthetünk rá, sőt nem csak hallgathatjuk vele az LP gyűjteményünket, hanem CD-re is kiírhatjuk, akár 192 kHz mintavételi frekvenciával.

Ha esetleg kényelmetlennek találjuk a külső háttértárat, arra is kínál megoldást a Cocktail Audio X35 a beépített merevlemez tárolójával, amibe SSD és HDD egyaránt berakható.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Hab a tortán a hatalmas színes 7 col átlójú LCD kijelző, ami az előlap jó részét elfoglalja, szemet gyönyörködtető kinézettel.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő kijelző

Kinézet, csatlakozók

Az LCD kijelzőt két jókora forgató- és egyben nyomógomb fogja közre. A bal oldali a hangerő szabályzó és némító, a jobb oldali a kombinált OK/Pause és a menü léptető gombja, alatta négy nyomógomb a menü kezelésére és a bemenet választásra.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Valahol középtájon helyezkedik a CD-t fogadó nyílás, elsőre fel sem tűnik, hogy van ott valami.

A bal oldali nagy gomb alatt a ki/bekapcsoló, a fejhallgató Jack csatlakozó, egy USB és egy Aux In 3,5 mm-es Jack bemenet helyezkednek el.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlap

Hátul érdekes igazán a helyzet, a bőség zavarával szembesül a felhasználó. Balról kezdve: IEC tápcsatlakozó és a ki/bekapcsoló gomb a teljes áramtalanításhoz, 3 db digitális kimenet (AES/EBU, optikai, koaxiális RCA), egy pár analóg RCA kimenet felette az aranyozott banán hangfal csatlakozók. Szintén három db digitális bemenet (AES/EBU, optikai, koaxiális RCA), felette a DAB és az FM antenna csatlakozó, egy pár RCA analóg bemenet, felette a phono bemenet lemezjátszókhoz, Gigabites Ethernet csatlakozó, HDMI Audio és GUI kimenet külső képmegjelenítőhöz, egy USB Audio kimenet és két USB 3.0 csatlakozó.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlap

Jobb oldalon a csatlakozók alatt található a HDD-t és SSD-t egyaránt fogadó, két csavarral rögzített fiók. A 2,5" méretű foglalat max. 2 TB, a 3,5" max. 8 TB adat tárolására alkalmas, ami egészen tisztességes mennyiség.

A távvezérlő egy jókora kényelmesen kezelhető és minden igényt kielégítő jószág.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő távvezérlő

Belül

Nagy teljesítményű, kétmagos ARM Cortex A9 processzorral felszerelt, amely 1,0 GHz-en működik. ESS ES9018K2M Sabre beépített referencia DAC. Két különálló, nagy teljesítményű D osztályú erősítő, összesen 200 watt teljesítménnyel.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Elszigetelt áramforrás, áramkör kialakítás digitális és analóg alkatrészekhez. Toroid transzformátor a zaj minimalizálása érdekében. Nagy sebességű optikai meghajtó a CD gyors eléréséhez. Beépített DAB+/FM tuner. Beépített Ethernet (10/100/1000 Mbps). Támogatás akár 8 TB tárhely, például 3,5"/ 2,5" merevlemez vagy SSD. Robusztus vázszerkezet 13-mm vastag alumínium elülső résszel és vezérlő gombokkal, CNC technikával készítve.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Szolgáltatások

Vegyenek egy mély levegőt az olvasás előtt, ugyanis még felsorolni is nehéz mennyi mindent kínál nekünk a Cocktail Audio X35.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő képernyőkép

Roon Ready képesség, teljes MQA kibontás, támogatja a különféle fájlformátumokat, például a DSD (64/128/256), a DXD (24 bit/352,8 kHz), a PCM 32 bit/384 kHz, beleértve a 24 bit/192 kHz WAV/FLAC-et és a teljes tartományú, nagyfelbontású audio fájlformátumokat. DSD 64, DSD 128, DSD 256, DXD (24 bit/352,8 kHz), akár 32 bit/384 kHz PCM jel, beleértve a HD FLAC-et (24 bit/192 kHz), HD WAV (24 bit/192 kHz), APE/CUE, WAV, FLAC, ALAC, AIFF, AIF, AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, PCM, M3U, PLS stb. kódolásokat.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő képernyőkép

Amazon HD, TIDAL, Spotify, Qobuz, Deezer, Tuneln és az internetes rádiók végtelen sora is rendelkezésre áll.

AirPlay, Spotify Connect, phono bemenet a lemezjátszóhoz, CD írási lehetőség, ezzel a funkcióval könnyedén digitalizálhatjuk a kényes és az idővel romló minőségű lemezeink/kazettáink tartalmát.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Ott a merevlemez fiók, ha esetleg a külső NAS-on, PC-n tárolt zenék eléréséhez nem lenne elég a Samba/UPnP csatlakozás (ahol nem árt előtte a zenei mappát megosztani és az online médiamegosztásban engedélyezni az X35-öt).

Vezérelhetjük a Cocktail Audio X35-öt távirányítóval, a telefonra/tabletre letölthető MusicX Neo applikációval, web interfészen keresztül, Roon és Jriver alól és a sportosabb beütéssel rendelkező - kiszállok a kényelmes fotelból és kézzel nyomkodom - hifisták az előlapi kezelőszervekkel is.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő App

A hátsó HDMI kimenetre ráköthetünk akár egy monitort is, és azon keresztül jelenik meg a Cocktail Audio X35 látványos kezelőfelülete.

A Novatron most sem aprózta el a Cocktail Audio kezelését és annak leírását a kézikönyvben, ami laza 124 oldal hosszúságú lett, és ha netán elveszik a készülékhez adott, akkor letölthető PDF formátumban.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Használat közben

Eltekintve a rengeteg lehetőségtől, amit az X35 ad a kezünkbe, egész egyszerű a kezelése, kezdéskor automatikusan csatlakozik a hálózathoz - meglehetősen komótosan, de úgy látszik ez Cocktail Audio jelleg - és máris elérhető a mappák csatolása - feltéve, ha engedélyeztük a megosztást, lásd feljebb - és az online szolgáltatások széles tárháza.

Előtte összekötjük a be- és kimeneteket, ha még mást is akarunk csatlakoztatni a Cocktail Audio X35-höz, legvégül pedig bedugjuk a hangfal csatlakozókat, mindezt természetesen a készülék kikapcsolt állapotában végezzük!

Driver nem kell hozzá, azzal szerencsére nem kell bajlódni.

A MusicX Neo Appal kényelmesen bár erősen fapadosan tudjuk kezelni az X35-öt, igaz a távirányítóhoz képest jóval egyszerűbb a jelszavak bepötyögése, rengeteg funkció elérhető, de néha elég kacifántos módon. Az X35 már megérdemelt volna egy jobb minőségű appot, ami még elment az alsóbb osztályban (X14, N15D), itt már azért kifogásolható.

A sebesség kifogástalan, minden funkció és animáció egyből és gyorsan reagál, a kijelző informatív és piszok jól néz ki.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

A CD-lejátszó megfelelően halkan működik, csak akkor hangosabb, ha éppen beolvassa a lemez tartalmát.

A kijelző, ha valamelyik digitális bemenet használjuk, átvált egy igen látványos kivezérlés jelző módba, folyamatos átmeneti színezéssel.

Fagyással és egyéb anomáliával nem találkoztunk, minden rendben és korrekten működött.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Tesztkörnyezet

Számtalan stílusú és formátumú zene TIDAL-ról, helyi hálózatról, PC-ről, a beépített CD-lejátszóról, Roon és Jriver is használatba került.

Hangminőség

Nos, a Cocktail Audio X35-tel végleg elfelejthetjük azokat a sztereotípiákat, amikkel eddig ezen osztály hangát illették. Semmiféle nyoma sem volt sterilségnek, mosottságnak, sávhatároltságnak, ridegségnek.

Kaptunk ellenben egy meleg, részletes, dús, kifejezetten sokáig hallgatható hangot, hatalmas sztereó képpel oldalra és hátrafelé megnyílva is.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő hátlap

Ami elsőre megfogott minket, az a magashangok kifejezetten dús és színes megszólalása úgy, hogy közben hozta az eddigi Cocktail-okra jellemző, kicsit a basszust és a középtartományt hangsúlyozó megszólalást. Itt ez úgy került előadásra, hogy mégsem volt semmiféle hiányérzetünk, ha éppen zizzent, vagy "cinnelt" valami, szervesen beleolvadt a középsávba, semmilyen torzítás, vagy felesleges csillogás sem volt rajta.

Mark Knopfler hangja természetesen és könnyedén szárnyalt a levegőben, a dinamikus és tiszta gitárhangok mellett, az olcsóbb gépekre néha jellemző fárasztó és néha bántó jelleg, egyáltalán nem volt tapasztalható, simán lazán és főleg erőlködés nélkül zenélt. Itt is tetten érhető volt a kivételesen meleg, de nem fojtott, vagy visszafogott hangzás.

Az igazi kihíváson, Hans Zimmer prágai koncertjén teremtett egy olyan hangulatot, amit nehéz volt megunni. Úgy volt egyszerre barátságosan simogató és levegős előadás, hogy közben hozni tudta a félelmetes és hátborzongató basszusfutamok erejét és nagyságát, miközben a tér mérete és levegője sem ment veszendőbe.

Érdekes módon még Bon Scott hangjával és az AC/DC torzított gitárjain sem bicsaklott meg, pedig az ember azt várta volna, ezeken a zenéken ez a barátságos hang inkább hátrány lesz, de mégsem lett az, ellensúlyozta ezt dinamikával, ami itt bőségesen volt.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő kijelző

Elektronikus zenéken - ami itt a Depeche Mode képében manifesztálódott - is megbirkózott a szintetikus hangszerekkel, itt sem éreztünk zavaró jelleget a zenében, ugyanazt az addig megismert egységes laza, de mégis tömör stílust nyújtotta, mint eddig.

Ezeken a jó tapasztalatokon felbuzdulva, meghallgattuk TIDAL-ról Beethoven ötödik szimfóniáját és abban sem kellett csalódnunk, itt is kaptunk egy tágas színpadot, ahol bőséges térben mozogtak a hangszerek, hangsúlyos, de nem túlburjánzó mélyekkel alátámasztva.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

A mély-, a közép-, és a magastartomány szerves egységet alkotott, folyamatosan és észrevehetetlenül váltott át az egyik a másikba, tömör egészet prezentált, mégsem volt zárt vagy fojtott az előadásmód, hanem inkább levegős és hangulatos. Meleg és egységes, de mégis bőven elegendően részletes volt az egész hangkép.

Természetesen a CD-lejátszót is kipróbáltuk és szinte ugyanazt a hangot kaptuk, mint amit fentebb írtunk. Hozzátett egy minimális plusz "kontúrt" a hangszerek és az énekesek "élére", így lett valamivel plasztikusabb az előadás, a többi részlet nem igazán változott, ergo ez sem lógott ki a sorból.

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítő

Összegzés, ajánlás

Meglepően jó hanggal örvendeztetett meg minket a Cocktail Audio X35. Kapunk a pénzünkért egy CD-lejátszót és írót, egy streamert, egy merevlemez fiókot és egy erősítőt olyan minőségben, ami bármikor és bárki számára bőven elfogadható lehet. Meleg, tiszta, részletes és barátságos hang, amit a Cocktail Audio X35 nyújt, hosszan hallgatható és nem elhanyagolható szempont az sem, hogy jól néz ki. Ebben a kategóriában már nagy a verseny, de az X35 joggal pályázik valamelyik dobogós helyre. Mindent figyelembe véve, a nyújtott szolgáltatásokat, a hangminőséget és kinézetet, kap egy Ajánlott Vétel címkét.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.