Vifa City Bluetooth hangszóró teszt

2019. szeptember 24., kedd, 17:05

Vifa audio hifi hangszóró hangfal hangrendszer Vifa hangszóró Bluetooth hangszóró Bluetoooth hangrendszer hangfal teszt hangszóró teszt Vifa teszt Vifa hangszóró teszt Bluetoooth hangszóró teszt Bluetooth hangrendszer teszt

A Vifa Bluetooth hangszóróival eddig is szívesen foglalkoztunk, nincs ez másképpen most sem. Városokról elnevezett, folyamatosan növekedő családjuk legújabb, hatodik tagja pedig egyszerűen a City elnevezést kapta. Talán köszönhető ez kompaktságának, felhasználhatóságának, olykor bohókás színének. Mindjárt kiderül!

Vifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóró LINKVifa City Bluetooth hangszóró LINKVifa City Bluetooth hangszóró hátlapVifa City Bluetooth hangszóró hátlapVifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóróVifa City Bluetooth hangszóró

A dán cég vezeték nélküli, hordozható hangszóróinak mindegyike más igényt elégít ki. Az alapfunkciója mindnek ugyanaz, de külsejük, méretük, teljesítményük eltér. Van, amelyik ridikülre hasonlít, van olyan is, amiről akár egy UFO is az eszünkbe juthat. A Vifa City nagyon nem hasonlítható semmihez, egyszerűen jópofa és aranyos, köszönhető ez többek között hatalmas színválasztékának. Itt megtaláljuk a zöld citrom, szikla szürke, burgundi rózsaszín, zsálya zöld, terrakotta kék, vagy ultramarin korall változatokat, amelyek mindegyike egyedi, és kivétel nélkül életvidám.

Vifa City Bluetooth hangszóró

aga a forma bőven letisztult, az alsó fertály masszív, de rugalmas alumínium, rajta érintőfelülettel, amelyekkel természetesen az alapvető funkciók vezérlehetők. A készülék másik része egy masszív műanyag védőháló, ami nem gátolja a beépített hangszórók által megmozgatott levegő terjedését.

Vifa City Bluetooth hangszóró

Az egészhez kapunk egy szövet akasztót, amivel egyszerűen csak lógathatjuk séta közben a Cityt, vagányabbak a nyakukba is akaszthatják, ha még mindig túlteng bennük a fesztivál hangulat, de elsődleges funkciója az, hogy a szabadba elhelyezzék, mondjuk egy fán, vagy a piknikszék egyik lábán. Az IPX4 szabványnak megfelelően a készülék teljesen por és vízálló, és bizony elég tisztességesen van összerakva és bevonva ahhoz, hogy ne csupán egy nyári kalandra legyen elég, hanem akár több szezont is kibírjon. A tűző napsugár elkerülése természetesen ebben az esetben is javallott.

Vifa City Bluetooth hangszóró

A mindössze 300 grammos és 39x105 mm-es méretekkel megáldott Vifa City 360 fokos hangzást ígér, ezért a csöppnyi termetbe kettő hangszórót, valamint erősítőt építettek. A szövet dóm magassugárzó és 15 mm-es, a mélysugárzó alumínium membrános és 65 mm-es, mindkettőt neodímium mágnes támogatja hátulról, a hajtásukhoz pedig külön Texas Instrument Thrue Path digitális erősítők kerültek beépítésre.

Vifa City Bluetooth hangszóró

Csatlakozók terén USB-C áll rendelkezésünkre, aminek segítségével feltölthetjük a beépített lítium-ion akkumulátort, amivel hétköznapi használat mellett akár 12 órányi zenét is képes a City szolgáltatni. Maga a frekvencia-átvitel 78 Hz-20 kHz-ig terjed, ami egy ilyen mérettől tisztességesnek mondható. A vezérlést mobiltelefonunk vagy tabletünk segítségével oldhatjuk meg Android rendszeren keresztül a beépített NFC által, a párosítás így tényleg roppant egyszerű. A telefonunkat kihangosíthatjuk a kapcsolat segítségével, sőt még kettő, vagy akár több City is összeköthető egyszerre, így akár a lakásunkban, akár a szabadban több helység, vagy nagyobb tér is behangosítható általa.

Vifa City Bluetooth hangszóró LINK

Mi az utóbbi opcióval nem éltünk, hiszen csak egy készüléket kaptunk, így a töltést követően pár gondolatnyi idő alatt összekapcsoltuk mobilunkkal, letettük a dohányzóasztalra, aztán elindítottunk egy hétköznapi popzenét. Eddigi Bluetooth rendszeres tapasztalataink alapján tudjuk, hogy ezek a kis kütyük elég nagyot tudnak szólni, ebbe a sorba a Vifa City-je gond nélkül beállt. Mindig elgondolkozunk és meg is lepődünk, hogyan sikerül megoldani, de sok más konkurens cégnek sikerült már, a miniatürizálás manapság tehát nem jelent gondot. A megfelelő hangminőség nyújtása viszont igen.

Vifa City Bluetooth hangszóró hátlap

Vetélytársainál drágább a Vifa City, és ez nem csak színválasztékának tudható be, hanem a minőségi beltartalomnak is, ezért az elvárásaink joggal voltak magasak. Azt már az elején leszögezzük, hogy a 360 fokos sugárzás nem holmi reklámszöveg, tényleg képes megszórni a szobát zenével, és már első nekifutásra sem rossz minőséggel. Az első benyomás olyan konkrét volt, hogy elkezdtük emelni a hangerőt, majd gyorsan vissza is vetünk belőle, mert összeomlott az egész hangkép. Azt gondoltuk, hogy még nincs bejáratva a termék, de azt már most eláruljuk, hogy nem ezzel volt a probléma. Bírja tehát a nagy hangerőt a City, de nem szereti, és ez a jellemvonása később sem változott. Azt sok esetben nem értettük, ahogyan most sem, hogy vajon miért nem lehet bizonyos dB értéknél, ahol már kellő hangerővel, de még minimális torzítás mellett élvezhetjük a zenét, beépíteni egy érzékelőt, ami egyszerűen nem engedi azt, hogy teljesen feleslegesen túlvezéreljük a szerkezetet. Az applikációk, streamek, vezeték nélküli világban biztosan nem lenne nagy kihívás, ráadásul a fülünk mellett a készülékünket is megóvnánk a világégéstől.

Vifa City Bluetooth hangszóró

Mivel kezelhetőség terén nem okozott semmi fennakadást, az elhelyezéssel kezdtük kísérletezgetni, ha már van rajta egy elég strapabíró akasztó. Először egyszerűen a ruhaszárítóról lógattuk le, majd jött a hétköznapi ajtókilincs. A tér hasonlóan meggyőző volt, mint a szimpla vízszintes elhelyezésnél, az arányok persze kicsit változtak. Mélyhangokból talán kicsit kevesebb jött át, de a középtartomány teltsége megnőtt, ahogyan a magashangoké is. Itt már tényleg csupán az ízlésünk dönt, mert méretéből adódóan tényleg bárhová helyezhetjük, akár még a fürdőszobába is, ahol a csempével borított falak adnak majd egy picit visszhangosabb hátteret az élvezethez.

Vifa City Bluetooth hangszóró

A vízteszt után jöhetett a por, így kivittük a szabadba, egyszerűen letettük a City-t teraszunk korlátjára. Itt már nem volt semmilyen bútor vagy fal, ami segített volna a hang erősítésében, de nem volt okunk panaszra. Szabadon szárnyalt, mellette a megfelelő erő is megmaradt, a tisztaság pedig most is egyértelmű erénye maradt a kis színes egyéniségnek. Továbbra is azt javasoljuk, hogy inkább lógassuk le valahonnan, már csak azért is, hogy ne essenek rajta felületi karcok, továbbá úgy a jobb, szellősebb hangterjesztés mellett még igazán vagánynak is tűnhetünk vele a szomszédok előtt.

Vifa City Bluetooth hangszóró

A Vifa City a cég legolcsóbb Bluetooth hangszórója, viszont kategóriatársainál jóval drágább. Ez köszönhető a felhasznált belső és külső anyagoknak, ami által meg kell különböztetni azoktól, amelyek csak egy szezont bírnak ki, és csupán arra is vannak tervezve. A City por és vízálló, szobában és kültéren is hatalmasat szól, pompás színekben kapható, egyedül a hangerejét nem szabad túltolnunk. Azoknak ajánljuk elsősorban, akik akár többet is szeretnének belőle egyszerre használni, valamint nem akarják évente cserélni a mobil hangrendszerüket. Minek is, ha egyszer teljesen bevált.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.